اعتراض حامي بزرگ دولت به تيم اطلاع رساني
ضعف تیم اطلاع رسانی دولت دیگر بر کسی پوشیده نیست و کار آنقدر بیخ پیدا کرده که باعث واکنش آیت الله هاشمی رفسنجانی که خود یکی از حامیان اصلی ِ دولت است، شده است.
هاشمی رفسنجانی گفته است: «متاسفانه به خاطر عدم همکاری صداوسیما، دولت نتوانست برای مردم توضیح دهد، ضمن اینکه تیم اطلاعرسانی دولت هم ضعیف است و در حدّ اقدامات و دستاوردهای دولت نیست.» این اعتراض زنگ خطری بزرگ برای تیم اطلاع رسانی روحانی خواهد بود اما در اینجا باید گفت که چرا از چپ و راست به این تیم اعتراض می شود.
به گزارش عصر خبر، عملکرد تیم رسانه ای دولت یازدهم از ابتدای شگل گیری آن بارها مورد انتقاد قرار گرفته است و بسیاری از اعضای دولت و حامیان آن از این تیم و عملکردش انتقاد بسیاری کرده اند اما این انتقادات تا به امروز هیچ تاثیری در عملکرد این تیم نداشته یا منجر به جابهجایی اعضای آن نشده است.
این بار اما تیم اطلاع رسانی دولت با مانع بزرگ و جدی تری نسبت به گذشته رو به رو شده و این انتقاد نه از سوی معاون پارلمانی دولت و نه از طرف مشاور اقتصادی رئیس جمهور و نه حتی از سوی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و.. بیان شده، بلکه این بار کسی به این تیم انتقاد وارد کرده که خود یکی از حامیان دولت در بدنه نظام است. این بار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عملکرد این تیم را مطابق با دستاوردهای دولت ندانسته و گفته است: «متاسفانه به خاطر عدم همکاری صداوسیما، دولت نتوانست برای مردم توضیح دهد، ضمن اینکه تیم اطلاعرسانی دولت هم ضعیف است و در حدّ اقدامات و دستاوردهای دولت نیست.» این اعتراض زنگ خطری بزرگ برای تیم اطلاع رسانی روحانی خواهد بود اما در اینجا باید گفت که چرا از چپ و راست به این تیم اعتراض می شود؟
مشکل اساسی تیم اطلاع رسانی
باید گفت هرچند که صدا و سیما گاهی نقشی برای بیان نشدن دستاوردهای دولت و نرسیدن آنها به گوش مردم داشته است و آنکه اگر تنها قدری این رسانه ملی! با دولت همراهتر بود مردم از دستاوردهای دولت آگاهی بیشتری مییافتند، ولی از هر زاویه ای که بخواهیم بدان بنگریم تیم اطلاع رسانی دولت مشکلاتی اساسی دارد. اگر اندکی به عقب بازگردیم متوجه خواهیم شد که این انتقادات از زمانی آغاز شده است که سخنگوی ستاد انتخاباتی قالیباف به عنوان معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری در میان اعضای تیم رسانهای دولت دیده شد. باید گفت از دیگر سابقههای مطبوعاتی او علاوه بر سخنگویی ستاد قالیباف، مدیر مسئولی روزنامه جوان نیز بوده است.
عملکرد ضعیف در زمینه برجام،فیش های حقوقی نامتعارف و FATFبعد از این انتصاب و انتقاداتی که به خاطر آن به تیم اطلاع رسانی دولت وارد شد، مسئله توافق هسته ای و برجام باعث شد تا ضعف های دولت بیش از پیش نمایان شود. برعکس تیم اطلاع رسانی دولت رسانه های مخالف توانستند از این موقعیت نهایت استفاده را ببرند و به بهانه های متفاوت به دولت و تیم هسته ای آن بتازند و در این هنگام تیم اطلاع رسانی دولت در حمایت از عملکرد تیم هسته ای روحانی نتوانست عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد و در آخر، ظریف و روحانی نسبت به اعتراضات واکنش نشان دادند و به دفاع از خود ودولت پرداختند.
پس از برجام مسئله فیش های حقوقی مطرح شد که این مسئله بیش از هر مسئله دیگری نگاه هارا به سمت عملکرد تیم اطلاع رسانی دولت معطوف کرد . درحالی که رسانههای رقیب از این اتفاق نهایت استفاده را بردند و ضرباتی را به دولت وارد کردند اما در مقابل، تیم اطلاعرسانی دولت نتوانست آنگونه که شایسته دستاوردهای دولت است، از دولت دفاع کند. حتی کار بدان جا رسید که حسن روحانی به همراه دیگر وزیرش یعنی اسحاق جهانگیری برای دفاع از دولت دست به کار شدند و با سخنرانیها و گفتگوهای متعدد از عملکرد دولت دفاع کردند. می توان گفت تا پیش از این اقدام روحانی، رسانه ها و عدهای از مردم دولت را مقصر اصلی این امر می دانستند اما روحانی با این کارش توانست ورق را به نفع دولتش برگرداند و از آن استفاده کند.
اتفاق بعدی که در آن تیم اطلاع رسانی دولت حداقل تا بدین جا به درستی عمل نکرده است، بحث عضویت ایران در FATF(اتحادیه بین المللی مبارزه با پولشویی)است. داستان از جایی آغاز شد که بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام نمود با سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی و کارگروه ویژه اقدام مالی آن﴿FATF﴾ به توافق رسیده است و سپس سیل اعتراضات به دولت آغاز شد. این بار نیز هیچکس از تیم اطلاع رسانی دولت نیامد تا از این اقدام دولت روحانی دفاع کند و بار مسئولیت دفاع از عملکرد دولت بر عهده علی ربیعی وزیر اقتصاد روحانی افتاد و او تا بدین جا به تنهایی در برابر انتقادات ایستاده است.
مخالفین مشهور
همانطور که ذکر شد تا به امروز صدایهای مخالف بسیاری از سوی اعضای دولت و حامیان آن در آمده است. در ادامه به چند مورد مهم از این اظهارات می پردازیم.
از جمله کسانی که به عملکرد این تیم انتقاد داشته محمد علی نجفی، مشاور اقتصادی رئیس جمهوربوده که در این رابطه گفته است: «این انتقاد همواره به تیم رسانه ای دولت وارد بوده است که عملکردی ضعیف از خودشان نشان دادهاند. این مسئله ای که شما مطرح میکنید از جانب بسیاری از طرفداران دولت و کسانی که در زمینه تبلیغات رسانه ای دستی دارند، مطرح میشود. من در جریان هستم که توسط یکی از مشاوران آقای روحانی جلساتی در ارتباط با کار رسانه ای دولت و رفع ضعفهای آن برگزار شده و گزارشی هم تهیه و خدمت دکتر روحانی ارائه شده است. امیدوارم این بخش از ضعف هایی که در ارتباط با تیم رسانهای ایشان وجود دارد، برطرف شود.»
فرد دیگری که به عملکرد این تیم انتقاد داشته است شهیندخت ملاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بوده است که گفته بود: من انتقادات وارده به تیم اطلاع رسانی دولت را میپذیرم و آن را وارد میدانم. خود من پیشنهادی در خصوص برجام داشتم و در جلسات مطرح میکردم که ظرفیت فضای مجازی به مخابره لحظه به لحظه گزارشهای مرتبط با اجرای برجام و دستاوردهای آن اختصاص داده شود و آثار مثبت برجام در جامعه به سمع و نظر مردم برسد. خود ما هم بعضاً خیلی دیر و زمانی متوجه میشویم که نمیتوانیم اطلاعرسانی درستی در این خصوص داشته باشیم. او همچنین در پاسخ به سوال آفتاب یزد که چرا رئیس جمهور فکری به حال این مسئله نمی کند تنها به گفتن «چه عرض کنم؟» بسنده می کند.
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهوری نیز در این رابطه گفته بود: ضعف اطلاع رسانی دولت را می پذیرم. این موضوع باید اصلاح شود. دستگاههای دولتی خدمات زیادی انجام می دهند. امام خمینی (ره) بارها فرمودند که اعلام خدمات موجب امید می شود و تبلیغات مایوس کننده را خنثی می کند. برخی رسانه ها رسالتی جز مایوس کردن دولت و پیشمان کردن مردم از رایی که به روحانی دادند، ندارند.
تغییرلازم است
ضعف تیم اطلاع رسانی دولت دیگر بر کسی پوشیده نیست و کار آنقدر بیخ پیدا کرده که باعث واکنش آیت الله هاشمی رفسنجانی که خود یکی از حامیان اصلی ِ دولت است، شده است. این اتفاق زنگ خطری برای روحانی و تیم اطلاع رسانی اش است و باید گفت اگر تغییری در تیم اطلاع رسانی دولت صورت نگیرد این دولت برای انتخابات بعدی به مشکل خواهد خورد و اگر هم روحانی دور بعدی نیز رئیس جمهور شود قطعا باید تغییری اساسی در این تیم به وجود آورد. گویا تیم اطلاع رسانی دولت از قدرت و میزان تاثیرگذاری رسانهها بر افکار مردم نا آگاهند. باید گفت رسانهها امروز آنقدر قوی هستند که توان آن را دارند تا اشتباهترین کارها را درست و درستترین کارها را اشتباه جلوه دهند. این تیم باید هشدارها و تلنگرهای سیاست مداران و حامیان دولت را قدری جدیتر بگیرند و آنها را از خود دلگیر نکنند چراکه در آینده به همین حامیان احتیاج پیدا خواهند کرد.
منبع: آفتاب يزد