عذرخواهی آمریکا از اسد

وزیر خارجه روسیه می‌گوید، احیای آتش‌بس سوریه به همه گروه‌های درگیر و نه فقط "امتیازهای یکجانبه روسیه و سوریه" بستگی دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این باره توضیح داد: ازسرگیری آتش‌بس در سوریه تنها براساس تلاش مشترک امکان پذیر است.

روسیه و آمریکا پیش از این و در نهم سپتامبر با هدف بازگرداندن روند صلح سوریه به مسیر اصلی به توافق آتش‌بس دست یافتند.

این توافق آتش‌بس سراسری، بهبود دسترسی کمک‌های بشردوستانه و بررسی احتمال انجام عملیات نظامی مشترک علیه داعش و النصره را شامل می‌شود.

توافق آتش‌بس مذکور عملا پس از یک هفته با مورد حمله قرار گرفتن یک کاروان امدادرسان که منجر به مرگ ۲۰ تن شد، از هم فروپاشید.

لاوروف در مصاحبه خود با شبکه یک روسیه خواهان انجام تحقیقات درباره این حادثه شد و بار دیگر تکرار کرد که نیروهای روسی و ارتش سوری در این حمله دخالت نداشته‌اند.

وی تاکید کرد، برای اینکه بررسی این حادثه بی‌طرفانه واقعی باشد، مواد منفجره استفاده شده علیه این کاروان امدادرسانی باید نشان داده شود.

لاوروف اظهار کرد: اکنون لازم است که در این باره تحقیق شود و احتمالا ساده‌ترین و گام آغازین برای این تحقیقات باید آزمایش مواد انفجاری باشد که در این حمله استفاده شده است.

وزیر خارجه روسیه به گمانه‌زنی‌های مختلف درباره نحوه این حمله اشاره و عنوان کرد: فکر می‌کنم با دیدن مهمات همه بتوانند متوجه ماجرا شوند.

در این میان برخی از جمله مقامات کاخ سفید، روسیه و سوریه را مقصر این حمله می‌دانند. این در حالی است که پیش از این آمریکا به دلیل حمله به موضع ارتش سوریه در دیر الزور از بشار اسد، رئیس جمهور این کشور عذرخواهی کرده بود.

وزیر خارجه روسیه در تایید این عذرخواهی ادامه داد: بله آنها عذرخواهی کردند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به توافق آتش‌بس روسیه – آمریکا عنوان کرد، مسکو نگران این موضوع نیست که تغییر دولت در آمریکا به شکست این توافق منجر شود. این مساله‌ای نیست که من آن را پیش‌بینی کنم بلکه یک توافق حقیقی میان دو رئیس جمهور است و باید اجرایی شود.

در همین حال لاوروف در مصاحبه دیگری با اخبار روز شنبه روسیه خاطرنشان کرد روسیه تا زمانی که ثابت کند تلاش دارد جدایی طلبان را از تروریست‌ها تمیز دهد دیگر درخواست‌ها مبنی بر امتیازهای یکجانبه از سوی نیروهای روسی یا سوری که همان توقف پروازهای روسی و سوری است را جدی نمی‌گیرد.

وی در این باره توضیح داد: اگر آمریکا و متحدانش در ائتلاف ضد داعش نتوانند ثابت کنند که نیتی صادقانه در تفکیک کردن تروریست‌ها از مخالفان سوری دارند، ظن ما در این باره که تمامی این اقدامات برای کاهش فشارها بر جبهه النصره است، تقویت می‌شود.

وزیر خارجه روسیه در ادامه به حوادث چند روز پیش و بیانیه ستاد کل روسیه اشاره کرد که گفته است طی روزهای اخیر گروه‌های بیشتری از معارضان سوری به جبهه النصره پیوسته‌اند.

لاوروف با اشاره به نپیوستن برخی از گروه‌های تروریستی به توافق آتش‌بس چون گروه احرار الشام ادامه داد: اگر همه چیز دوباره قرار است به اینجا ختم شود که از روسیه و سوریه بخواهند گام‌های یک جانبه‌ای چون زمان بیشتر برای متقاعد کردن تمامی گروه‌های مخالف در جدی بودن توافق و مذاکرات و ضرورت قطع ارتباط با جبهه النصره بردارند، باید بگویم که ما دیگر چنین درخواست‌هایی را جدی نمی‌گیریم.

وی به آتش‌بس‌های کوتاه مدت پیشین اشاره و عنوان کرد، آتش‌بس‌هایی کوتاه مدت قبلی در اطراف حلب به دلیل همین انتظارات زیانبار در جریان مذاکرات صلح چون آتش‌بس ۴۸ یا ۷۲ ساعته دوام نیاورند؛ آتش‌بس‌هایی که از آنها به عنوان مفری برای حمایت از افراط گرایان از جمله نیروهای النصره استفاده شد.

لاوروف در بخش دیگری از مصاحبه‌اش، با اخبار روز شنبه روسیه به حمله اخیر نیروهای آمریکایی به مواضع نیروهای ارتش سوریه در دیرالزور پرداخت و گفت: باور این مساله که ماموران شناسایی اهداف در ائتلاف ضد داعش که در کل مناطق سوریه فعال هستند، نتوانستند به درستی مکان یابی کنند، بسیار دشوار است.

وی تشریح کرد: شرایط در دیرالزور برخلاف حلب که خطوط درگیری دائماً در حال تغییر است حدود دو سال ثابت بوده است. نیروهای ارتش سوریه در این منطقه در محاصره داعش قرار دارند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک