تعطیلی ۹ساله حسابرسی در صندوقهای بازنشستگی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: اصلی ترین محور ساماندهی صندوقهای بازنشستگی احترام به استقلال آنها است.
خبرگزاری ایسنا: علی ربیعی در همایش صندوقهای بازنشستگی، تنگناها و راهکارها با بیان اینکه امروز تلاش می کنیم در آینده فرزندان مان دچار بحران نشوند گفت: صندوق فولاد از مرز بحران عبور کرده اما باید مراقبت کنیم برای صندوق های دیگر به این نقطه نرسیم.
وی افزود: صندوق های بیمهای دارای بعد اجتماعی هستند، اما نگاه برخی به آن صرفا اقتصادی است. در 11 اردیبهشت امسال به مناسبت روزکارگر خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان درباره افزایش نقش تامین اجتماعی در زندگی مردم تاکید کردند. این یک درک عالی از مسئله تامین اجتماعی و زندگی اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه معتقدیم همه صندوق ها باید در زندگی اجتماعی مردم نقش آفرینی کنند اظهار کرد: “صندوق های بیمه ای، محلی برای زندگی اجتماعی مردم” را به عنوان استراتژی انتخاب کردیم و حضور صندوق ها برای افزایش بیمه شدگان جدید و ایجاد اشتغال از طریق منابع بیمه بیکاری از جمله دیگر استراتژی های ماست. به این سمت رفته ایم که بخشی اوقات فراغت شرکای اجتماعی خود را نیز پوشش دهیم. همچنین ایجاد مسکن را دنبال کردهایم.
ربیعی افزود: در 50 سال اخیر آگاهانه یا ناآگاهانه وضعیت فعلی صندوق ها را رقم زدیم که بخشی ناشی از شوکهای اقتصادی و بخشی به علت فشارهای سیاسی بوده است. یکی دیگر از اشکالات این است که به جای استقرار نظام چندلایه، صندوق ها را تبدیل به صندوق های حمایتی کردیم و سال 88 یک مرتبه ضریب حقوق ها افزایش پیدا کرد. یک مرتبه در دوره ای 40 درصد به مصارف صندوق فولاد اضافه شد لذا مشخص است که چه اتفاقی می افتد.
وی ایجاد نظام چندلایه و بیمه اجتماعی فراگیر را مورد تاکید قرار داد و گفت : این نظام اجتماعی فراگیر را دنبال می کنم و سازمان مدیریت در کنار ماست و کار بررسی آن در کمیسیون اجتماعی دولت به اتمام رسیده است.
ربیعی تاکید کرد: اصلی ترین محور ساماندهی صندوق های بازنشستگی احترام به استقلال صندوق های بازنشستگی است. اصلاحات در صندوق ها باید انجام شود. این اصلاحات معطوف به آینده است و نباید افراد فعلی را دچار چالش کند. هر تصمیمی گرفته شود مربوط به شاغلان فعلی نیست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اصلاحات ساختاری صندوق ها اشاره کرد و گفت: شفافیت باید حاکم باشد. مزایده و مناقصه هایمان را باید همه ببینند. ملکی در خیابان فرشته متعلق به صندوق بازنشستگی را به 30 میلیارد فروختهاند در حالی که 400 میلیارد تومان ارزش دارد.
ربیعی ادامه داد: 33 شرکت بورسی متعلق به صندوق ها هستند و 70 درصد سرمایه صندوق ها در بورس است. 9 سال حسابرسی در صندوق ها صورت نگرفته بود ولی خوشبختانه امروز در همه صندوق ها حسابرسی ها تا سال 94 انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه باید همه انتصابات را اعلام کنیم گفت: مدیران شرکتی در زیرمجوعه یکی از صندوق ها داشتیم که یکی از آنها را منشی یک مدیر سفارش کرده بود! وقتی مدیرانی را منصوب می کنیم باید شفاف اعلام کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نظام نخبه گیری برای صندوق ها را باید ایجاد کنیم افزود: باید شاگرد اول های مقطع دکتری دانشگاهها را به صندوق ها بیاوریم. اینها می توانند آینده صندوق ها را تضمین کنند.
ربیعی ادامه داد: برخی برچسب خصولتی به ما می زنند. در حالی که شرکت هایی را به صندوق ها دادند که برخی زیان ده بودند. اگر می خواهیم قضاوت کنیم به رویه ایجاد و حفظ اشتغال توجه کنیم.
به گفته وی، ارزش دارایی کل صندوق های ما در اقتصاد کشور 25 درصد است. در حالی که در دنیا حدود 60 درصد است. در صندوق ها اولین رویکرد ما اجتماعی است و سپس اقتصادی و می خواهیم به عنوان موتور توسعه پسابرجام و موتور ایجاد اشتغال حرکت کنیم.