پسرانی که موهای کم پشتی دارند، حتما بخوانند+ راه پیشگیری
یک متخصص پوست و مو گفت: روزانه یک الی دو بار شانه زدن مو می تواند روند ریزش مو را به تعویق بیندازد. پسرانی که موهای کم پشتی دارند، حتما بخوانند+ راه پیشگیری
به گزارش جام جم آنلاین ، مسعود جعفری متخصص پوست و مو در گفت و گو با گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره ریزش مو بیان کرد: ریزش مو در جوانان که بیشتر در مردان اتفاق می افتد نوعی ریزش موی ژنتیکی و شایع ترین نوع این اختلال است.
جعفری ضمن اشاره به این موضوع که این نوع ریزش مو معمولا با ریختن مو از ناحیه رویش و فرق سر آغاز می شود، ادامه داد: ریزش موی ژنتیکی به صورت طبیعی در بعضی از مردان جوان از سن 20 تا 25 سالگی شروع می شود و درمان آن بیشتر به دلیل زیبایی و افزایش اعتماد به نفس افراد انجام می شود.
وی اظهار داشت: ریزش موی ژنتیکی جوانان 50 درصد به دلیل ژنتیک افراد و 50 درصد به دلیل به دلیل مسائل هورمونی ایجاد می شود و بهترین راه درمان این اختلال استفاده از دارو است که به دو صورت خوراکی و موضعی تجویز می شود.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه سبک درست زندگی نیز می تواند در کاهش ریزش مو موثر باشد، افزود: رژیم غذایی مناسب، ورزش، خواب منظم و حفظ پاکیزگی پوست و موی سر می تواند 5 تا 10 درصد ریزش مو را کاهش دهد.
جعفری گفت: استفاده از شامپو به همراه کرم و لوسیون و همچنین استفاده از طب سنتی و طب سوزنی نیز در درمان ریزش مو بی تاثیر نیست و این عوامل می توانند همراه با درمان دارویی بر کاهش روند این عارضه موثر باشند.
وی یاد آورشد: داروهای موضعی با باز کردن عروق کف سر و افزایش خون رسانی به آن باعث تقویت پیاز مو و جلوگیری از ریزش می شوند به همین دلیل توصیه می شود در طول روز یک الی دو بار موی سر خود را به صورت ملایم شانه بزنید و سر کودکان را با توجه به روش های علمی و درست ماساژ دهید چرا این اقدامات سبب افزایش خون رسانی به سر و جلوگیری از ریزش مو می شوند.
این متخصص پوست و مو آلودگی هوا و محیط را یکی از عوامل موثر بر ریزش مو دانست و اشاره کرد: افراد می توانند با حفظ نظافت و پاکیزگی و همچنین جلوگیری از ماندن تعریق بر روی پوست سر به خصوص در مشاغلی که امکان آلودگی سر در آنها بیشتراست، از ریزش موهای سر خود جلوگیری کنند.
جعفری عنوان کرد: مردانی که اقوامشان گرفتار ریزش مو هستند باید به محض شروع این عارضه و حتی پیش از آغاز آن به پزشک مراجعه و با انجام اقدامات درمانی از بروز این اختلال جلوگیری کنند و لازم به ذکر است که تاثیر ژنتیکی ریزش مو در دایی افراد بیشتر از عمو و پدرآنها است.
وی اذعان داشت: در ریزش موی ژنتیکی که بیشتر در مردان جوان رخ می دهد، ژنتیک اصلی ترین عامل بروز این اختلال است و نمی توان انتظار داشت با انجام این اقدامات این نوع ریزش مو را به طور کامل درمان کرد بلکه با انجام آنها ریزش مو را به تعویق انداخت و یا درصد آن را کاهش داد.