رخنه اختاپوس ارتباطي ميان مسوولان كشور
از مسوولان میخواهیم که برای رضای خدا از این بده و بستانها بیرون بیایند و برای مبارزه با فساد کمک کنند نه اینکه لاپوشانی کنند/اگر شخصی در قوه قضاییه مورد رافت نظام قرار گرفت نباید به وی احکام کلیدی دهیم.
رییس قوه قضاییه گفت:اینکه گفته میشود آن بانکی که مسوول ماجرا بوده کنار گذاشته شده، صحت ندارد. ما تمام کسانی را که به نحوی مرتبط با پرونده بودهاند خواستهایم منتهی افرادی در این موضوع دخیل بودند، گروههای مختلفی هستند که برخی از آنها تخلف اداری مرتکب شده و ما هنوز به این نرسیدهایم که این افراد رشوه دریافت کرده باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله صادق آمل لاریجانی در چهارمین اجلاس ارتقای سلامت نظام اداری، تولید ملی، حمایت از کار سرمایه ایرانی با بیان اینکه نسبت به اهمیت نظارت در کشور اختلاف نظری وجود ندارد، نظارت و مبارزه با فساد اداری را موجب پیشرفت کشور و توسعه ملی دانست و گفت: اعتماد عمومی به نظامها و حکومتها وقتی شکل میگیرد که تسهیلات تنها به عدهای خاص تعلق نگیرد و همه بتوانند برای تولید و پیشرفت کشور به یک اندازه از منابع کشور بهرهمند شوند. از این رو اگر تسهيلات تنها در اختیار عده خاص قرار گیرد موجب بیاعتمادی مردم نسبت به نظام میشود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه هیچ سرمایهای در نظام جمهوری اسلامی به اندازه اعتماد مردم به نظام مهم نیست به مساله فساد اقتصادی بزرگ اشاره کرد و گفت: از روز اولی که ما متوجه موضوع شدیم، هجمهها و تبلیغات وسیع در داخل وخارج کشور شکل گرفت و بسیاری از رسانهها در خارج از کشور تبلیغ کردند که نظام جمهوری اسلامی قدرت مبارزه با این فساد را نداشته و از کنار آن عبور خواهد کرد. آنها همچنین مدعی بودند که قوه قضاییه توانایی برخورد با آن را ندارد اما بحمدالله با وجود این همه تبلیغات وسیع ما توانستیم با کار شبانه روزی در دستگاههای ذیربط و با كمك مسوولان ذیربط، دادستان کل، قضات و کارشناسان متعدد ابعاد مختلف این فساد را کشف و با افراد موثر در وقوع آن برخورد قاطع کنیم.
وی ادامه داد: افرادی كه در این فساد بزرگ ذینفع بودند دستگیر شدند اما افراد معدودی به واسطه غفلتها توانستند از کشور فرار کنند که امیدوارم به کشور بازگشته تا برخورد منطقی و قانونی با آنان شکل گیرد.
رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه این فساد اقتصادی، فساد بزرگی بود و کسی در بزرگ بودن آن نمیتواند تردید کند، اظهار کرد: متاسفانه برخی افراد کلماتي بر زبان میآورند که گویی قوه قضاییه در این پرونده برخورد سیاسی کرده است. مطلقا این حرف درست نیست به نظر من اگر کسی وقوع این فساد بزرگ را انکار کند مانند این است که سرش را در برف کرده است.
آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: بیش از ۳هزار میلیارد از اموال مردم که باید در تولید به کار گرفته میشد بر خلاف قوانین و مقررات در اختیار افراد قرار گرفت که آنها نیز این میزان تسهيلات را در مجرای دیگری بکار بردند در حالی که برای اعطای وام دو میلیونی به جوانان موانع زیادی بر سر راه آنها گذاشته میشود.
رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه در این پرونده نباید پنهان کاری کرد، ادامه داد: شنیده شده که برخی افراد گفتهاند حالا مگر چه شده است؟ در کنار آن فشارهای زیادی بر قوه قضاییه وارد شده تا آنها پنهانکاری کنند اما ما به صورت علنی دادگاهها را برگزار کردیم. البته قاضی ما نیز باید حرف همه را بشنود و تعصبی به خرج ندهد.
رییس قوه قضاییه با طرح این پرسش كه آیا کیفهای پر از پول رشوه فساد نیست؟ ادامه داد: من از ابتدا با تعبیر اختلاس خیلی موافق نبودم اما رشوههایی که در این پرونده داده شده همه نشان از فساد بزرگ است. کیفهای پر از پول به مسوولان بانکها داده میشد اگر این مساله فساد نیست پس چه عنوانی دارد؟ ما نباید این مسایل کم انگاری کنیم. به نظر من فساد بزرگی واقع شده و اعتماد عمومی مردم مخدوش شده است اما قوه قضاییه با عزم راسخ با این مساله برخورد کرده است.
وی باتاکید بر اینکه این فساد واقع شده و پوشاندن حقایق هیچ اثری برای کسی ندارد، گفت: باید بپذیریم که در دستگاه اجرایی ما فساد وجود دارد. وقتي مسوول بانکی که چنین کاری انجام میدهد ما باید جلوی آن را بگیریم من واقعا متاسفم که گاهی اوقات مساله کمرنگ میشود.
آملی لاریجانی افزود: ممکن است قوه قضاییه در جایی کند و در جایی تند باشد اما اینکه گفته میشود آن بانکی که مسوول ماجرا بوده کنار گذاشته شده، صحت ندارد. ما تمام کسانی را که به نحوی مرتبط با پرونده بودهاند خواستهایم منتهی افرادی در این موضوع دخیل بودند، گروههای مختلفی هستند که برخی از آنها تخلف اداری مرتکب شده و ما هنوز به این نرسیدهایم که این افراد رشوه دریافت کرده باشند.
وی به بحث رشوههای پرداخت شده به برخی از مدیران و مسوولان بانکی اشاره کرد و گفت: به طور مثال فردی ۱۲ میلیارد رشوه دریافت کرده و زمانی که دادستان از آن خواسته پول را برگرداند این فرد فوری ۵ میلیارد آن را پس داده است. پس معلوم است این افراد خیلی پول دارند که به این آسانی این مبلغ را باز میگردانند. آیا ما نباید با این افراد برخورد کنیم؟
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه اقدامات دستگاههای تحت مدیریتش حتما بیخدشه نیست،اظهار کرد: مطمئن باشید که قوه قضاییه عالمانه و عامدانه این گونه رفتارهای غیر عادلانه را انجام نخواهد داد و اینگونه نیست کسی بتواند از فساد پیش آمده فرار کند. ما مسوول بانکی را نداریم كه متهم باشد اما احضار نشده باشد.
آملی لاریجانی با بیان اینکه با بروز این فساد اعتماد مردم آسیب دیده اما قابل بازسازی است، ادامه داد: زمانی که مردم ببینند مسوولان یک صدا با برخورد با این فساد هماهنگ بوده و به یکدیگر کمک میکنند بیشک اعتماد آنها نیز ترمیم خواهد شد. رهبری در این حادثه از روز اول به من گفتند که به صورت قاطع پیگیر مساله باشم تا هر کجا که باشد. این مساله همه را دلگرم میکند چرا که ما فکر میکنیم این اعتماد از دست رفته قابل بازسازی است منتهی همه مسوولان باید کمک کنند. این بحث سیاسی نیست و قوه قضاییه نیز توانای برخورد با این فساد را دارد.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگرسخنان خود با بیان اینکه به نظر میرسد سوای این فسادهای آشکار یک ردههای پنهانی از فساد نیز وجود دارد، گفت: به نظرم این ردههای پنهان بسیار مهمتر از ردههای آشکار است. مقصود از ردههای پنهان این است که یک اختاپوس ارتباطی وجود دارد که با بده و بستانهایی که انجام میدهند این توانایی رادارند که مشکلات خود را در هر جایی از جمله قوه قضاییه حل کند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال رستورانی هست كه پاتوق جدی محسوب ميشود که حتی قضاتی در آنجا رفت و آمد میکنند. ظاهر آنجا مشکلی ندارد، دیزی میدهند و قلیان چاق میکنند اما در کنار آن برخی حرفها نیز بیان میشود آنجا بده و بستانهایی در حال صورت گرفتن است.
رییس قوه قضاییه افزود: فرض کنید در ماجرایي قوه قضاییه به اتهامي رسیدگی کرده و متهمی که اتفاقا اتهام وی کوچک نیست به مصلحت نیز مورد رافت نظام قرار گرفته و از تعقیب عفو شده است اما اگر واقعا دلیلی دارد که به چنین متهمی حکم دهیم؟
رییس قوه قضاییه از صدور برخی حکمهای قارچ گونه از این طرف و آن طرف انتقاد کرد و گفت: آیا ما نباید ملاحظه کنیم که اگر شخصی در قوه قضاییه مورد رافت نظام قرار گرفت نباید به وی احکام کلیدی دهیم .تشویق این فرد همان فساد اختاپوسی پنهان است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه بده و بستانهایی در لایههای زیرین است، ادامه داد: به طور مثال اينكه شخصی که هیچ کار اجرایی ندارد یک حکم پیش پا افتاده به او میدهند موضوع را رسانهای میکنند علت آن را میدانید؟ برای اینکه در ادبیات برخی به جای اینکه مناصب اعتبارشان را از اشخاص بگیرند موضوع برعکس شده است و ما از این مساله واقعا متاسفیم.
آملی لاریجانی تاکید کرد: ما از بزرگواران و مسوولان میخواهیم که برای رضای خدا از این بده و بستانها بیرون بیایند و برای مبارزه با فساد کمک کنند نه اینکه لاپوشانی کنند. ما تا زمانی که لاک ارتباطاتی خودمان با افراد نشکنیم و قرار ما این نباشد که راه حق را برویم بیشک این مشکلات باقی خواهد ماند باید حق را شاهد قرار داد چه برادر، چه دوست و چه از بستگان باشد.
رییس قوه قضاییه به فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری به سران قوا اشاره کرد و گفت: اگر مسوولان به این فرمان هشت مادهای عمل میکردند بیشک وضعیت ما از این بهتر بود اما امیدوارم با همدلی و همکاری مسوولان بتوانیم به جامعهای برسیم که همه برای سلامت آن تلاش کردهاند.
رییس قوه قضاییه در پایان اظهار کرد: گزارش شده که برخی بانکها ارائه تسهیلات به مشتريان خود را قفل کرده و در ارایه آن ترس دارند ما با رییس بانک متخلف برخورد میکنیم و هیچگاه به خاطر ارایه تسهیلات براساس قانون ایراد نمیگیریم. مدیران بانکی مطمئن باشند که دستگاه قضایی با آدمهای سالم برخورد نمیکند.