چرا به کلسیم نیاز داریم؟
بدن برای آنکه روند طبیعی رشد را طی کند به جذب کلسیم نیاز دارد و این ماده معدنی به طرق مختلف بر بدن تاثیرگذار است
سایت «هلث لاین» در مطلبی به ارائه اطلاعات بیشتر و حقایق مهمیدر مورد این ماده معدنی حیاتی و دوز مورد نیاز روزانه آن برای حفظ سلامت بدن پرداخته که به شرح زیر است:
بدن نمیتواند کلسیم تولید کند. بدن انسان برای انجام بسیاری از عملکردهای حیاتی خود به کلسیم نیاز دارد. این ماده معدنی نقش مهمیدر انتقال پیامهای عصبی و همچنین تنظیم فشارخون بازی میکند. همچنین کلسیم عنصر مهمیبرای حفظ سلامت استخوانها و دندانها است. در حقیقت میتوان استخوانها را محل ذخیره کلسیم به حساب آورد که در صورت عدم وجود میزان کافی آن در رژیم غذایی، بدن مجبور میشود نیاز خود را از استخوانهایش تامین کند. لازم است افراد در رژیمهای غذایی روزانه از خوراکیهای حاوی کلسیم یا در صورت نیاز طبق تجویز پزشک از مکملهای آن مصرف کنند. از جمله مواد خوراکی حاوی میزان بالای کلسیم میتوان به محصولات لبنی، سبزیجاتی همچون کلم پیچ و بروکلی و ماهیهای استخواندار اشاره کرد.
بدن ما از کلسیم برای انجام بسیاری از عملکردها و فعالیتهای حیاتی خود استفاده میکند. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا زنان میتوانند برای کاهش شدت علائم مربوط به پیش از قاعدگی از کلسیم مصرف کنند. همچنین انجمن تغذیه انگلیس اعلام کرده است کلسیم میتواند به تنظیم فشارخون کمک کند که در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مهم است. هر چند نقش آن در عملکرد کلیهها مستلزم انجام مطالعات بیشتر است. همچنین گاهی اوقات از کلسیم در درمان گزیدگیهای عنکبوتهای سمیاستفاده میشود هر چند طبق نتایج برخی بررسیها این یکی از کاربردهای خاص ماده معدنی کلسیم است که نسبت به دیگر مواد دارویی کارآیی کمتری دارد.
بدن روزانه به میزان مشخصی کلسیم نیاز دارد. موسسه ملی سلامت توصیه میکند که افراد بزرگسال روزانه به مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند. همچنین مصرف آن برای زنان بالای ۵۰ سال ۱۲۰۰ میلی گرم در روز توصیه میشود.
اگر به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنید گرفتار پوکیاستخوان و بیماریهای دیگر خواهید شد. مصرف میزان پایینی از کلسیم موجب میشود تراکم استخوانها کاهش یابد و در نتیجه احتمال شکستگیهای ناشی از بیماری پوکی استخوان تشدید شود. پوکیاستخوان به طور خاص در زنان مسن شایع است و به همین دلیل لازم است نسبت به مردان کلسیم بیشتری مصرف کنند.
دو نوع توصیه شده مکملهای کلسیم موجود هستند. در صورتی که میزان کلسیم مورد نیاز بدن از مصرف مواد خوراکی حاوی آن تامین نشود مصرف مکمل کلسیم یک گزینه مناسب به حساب میآید. کربنات کلسیم و کلسیم سیترات دو نوع توصیه شده مکملهای کلسیم موجود در بازار هستند. هر چند مصرف آنها میتواند با عوارض جانبی همچون یبوست و نفخ شکم همراه باشد. همچنین ممکن است این مکملها در روند جذب دیگر مواد خوراکیها و داروها خلل ایجاد کند. شکل دیگر کلسیم، کلسیم گلوکونات است. اگرچه این نوع از مکمل کلسیم خیلی رایج نیست مصرف آن برای رفع کمبود کلسیم توصیه میشود و لازم است به همراه غذا مصرف شود.
کلسیم میتواند عامل سرطان یا درمان آن باشد. متخصصان در حال بررسی نقش کلسیم در کمک به بروز سرطان یا پیشگیری از آن هستند. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد کلسیم میتواند در رشد سلولهای سرطانی در برخی انواع سرطانها همچون پروستات نقش داشته باشد