محور هراز امروز و فردا بسته است
محور هراز امروز و فردا از ساعت ۶ تا ۱۷ به دلیل عملیات احداث جاده دسترسی به محدوده ریزشی تونل شماره ۵ و جابهجایی دستگاه تردد شمار الکترونیکی بسته است و تردد از محورهای فیروزکوه و کندوان انجام میشود.
خبرگزاری فارس: بر اساس اطلاعات دوربینهای نظارت تصویری و سامانه هوشمند تردد شمار برخط در حال حاضر غیر از محورهای مسدود و ممنوع ذکر شده در این گزارش، بقیه محورهای مواصلاتی کشور باز است و تردد در آنها به روال عادی جریان دارد.
با توجه به بارش برف در استانهای سردسیر، به رانندگان محورهای کوهستانی توصیه میشود، حتماً خودرو خود را به زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی مجهز کنند.
کل تردد ثبت شده در شبانهروز گذشته براساس اطلاعات دریافتی از 1854 دستگاه تردد شمار فعال در محورهای برون شهری، نسبت به روز قبل 3.5 درصد کاهش نشان میدهد، در همین مدت همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین در ترافیک راهها 19 درصد، اوج تردد بین ساعات 16 الی 17 و کمترین تردد بین ساعات 3 الی 4 صبح صورت پذیرفته که هموطنان با آگاهی از این موضوع میتوانند ساعات مناسب تری را برای سفر انتخاب کنند.
پرترددترین جادههای کشور
آزادراه کرج-تهران، آزادراه تهران-کرج، آزادراه کرج-قزوین، آزادراه قزوین-کرج، آزادراه تهران-قم، آزادراه قم-تهران، مسیر پاکدشت-تهران و تهران-پاکدشت، محور تهران-شهریار و شهریار-تهران و محور ساوه-تهران و تهران-ساوه، مسیر کرج-ماهدشت و جاده جاجرود-تهران، در 24 ساعت گذشته بیشترین ترافیک را داشتهاند.
ممنوعیت تردد به دلیل مداخلات جوی و شرایط نامناسب فیزیکی راه
محور شمشک-دیزین و بالعکس واقع در استانهای تهران و البرز از مورخ 5 آبان 95 تا اطلاع بعدی به دلیل بارش برف و نبود ایمنی کافی مسدود است.
کمربندی دهلران-اندیمشک واقع در استان ایلام، به دلیل نبود ایمنی کافی فعلاً مسدود است و تردد از مسیر جایگزین داخل شهر دهلران انجام میشود.
محور رامیان – اولنگ – شاهرود واقع در استانهای گلستان و سمنان به دلیل نبود ایمنی کافی، فعلاً مسدود است.
محور پونل- خلخال (حدفاصل زندیان تا الماس) واقع در استانهای گیلان و اردبیل، از مورخ 1 آذر 95 تا اطلاع بعدی به دلیل بارش شدید برف، کولاک و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور سروآباد – پاوه محدوده گردنه تته واقع در استان کردستان از مورخ 11 آذر 95 تا اطلاع بعدی به دلیل بارش شدید برف، کولاک و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور گنجنامه – تویسرکان، واقع دراستان همدان، از مورخ 25 آذر 95 تا اطلاع بعدی به دلیل نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور چابهار – کاروان واقع در استان سیستان و بلوچستان از مورخ 25 آذر 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور سی سخت – پادنا ، واقع دراستان کهگیلویه و بویراحمد ، از مورخ 3 بهمن 95 تا اطلاع بعدی ، بدلیل بارش بارف و نبود ایمنی کافی مسدود می باشد .
محور فنوج – اسپکه واقع در استان سیستان و بلوچستان، از مورخ 4 بهمن 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور چاهان – زرآباد واقع در استان سیستان و بلوچستان از مورخ 4 بهمن 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور نیکشهر – بنت واقع در استان سیستان و بلوچستان، از مورخ 4 بهمن 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور بزمان – دلگان، واقع در استان سیستان و بلوچستان، از مورخ 4 بهمن 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
محور فنوج – رمشک، واقع دراستان سیستان و بلوچستان، از مورخ 4 بهمن 95 تا اطلاع بعدی به دلیل طغیان رودخانه و نبود ایمنی کافی مسدود است.
ممنوعیت تردد به تفکیک یا اولویت وسایل نقلیه
محور قدیم قزوین – رشت (تونل منجیل) از مورخ 2 آبان لغایت 20 اسفند 95، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:40 الی 11 و از ساعت 15 الی 16:30 و روز جمعه از ساعت 6 الی 8 غیر از روزهای قبل و بعد از تعطیلات چند روزه بهدلیل اجرای عملیات خاکبرداری آزاد راه قزوین – رشت محدوده خروجی تونل منجیل، مسدود بوده و محور فوق در ساعات انسداد فاقد مسیر جایگزین است، در زمان انسداد محور در روز جمعه ترجیحا لاین رفت در اولویت بازگشایی قرار دارد.
محور کرج-چالوس در محدوده تونل امیرکبیر از روز 25 دی 95 لغایت 20 اسفند 95 روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه به غیر از ایام تعطیلات رسمی و همچنین روزهای قبل و بعد از تعطیلات چند روزه، از ساعت 21:30 الی 5:30 بهدلیل اجرای عملیات پایدارسازی 700 متر بحرانی تونل، مسیر از ساعت 21:30 الی 5:30 مسدود است و تردد از محورهای فیروزکوه و هراز انجام میشود؛ اجرای عملیات در طول روز همزمان با عبور ترافیک صورت میگیرد.
محور هراز، واقع دراستانهای مازندران و تهران از مورخ 4 بهمن لغایت 5 بهمن 95 ساعت 6 الی 17، به دلیل اجرای عملیات احداث جاده دسترسی به محدوده ریزشی تونل شماره 5 جهت لقگیری در کیلومتر 58 الی 59 و اجرای عملیات جابهجایی دستگاه تردد شمار الکترونیکی مسدود است و تردد از محورهای فیروزکوه و کندوان انجام میشود.
در محور چیتگر – شهریار، واقع در استان تهران ، از مورخ 17 آذر لغایت 8 بهمن 95 از ساعت 8 الی 15 به غیر از روزهای جمعه و ایام تعطیلات رسمی، به دلیل اجرای روکش آسفالت، حدفاصل کیلومتر صفر (بعد از پل راه آهن) تا کیلومتر 9 (زیرگذر میدان سپاه)، تردد همزمان با اجرای عملیات و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور باغملک – ایذه واقع دراستان خوزستان روز 3 بهمن 95، ساعت 8 الی 12 به دلیل اجرای عملیات احداث باند دوم کمربندی باغملک و تعریض حدفاصل باغملک تا قلعه تل، کیلومتر 4 الی 190+4، مسدود و محور فوق فاقد مسیر جایگزین است.
در کیلومتر 15 باند جنوبی آزادراه تهران-قم واقع در استان تهران، از مورخ 13 دی لغایت 20 اسفند 95 روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 8 الی 16، روز سهشنبه از ساعت 8 الی 14 و روز پنجشنبه از ساعت 8 الی 12، به غیر ازایام تعطیلات رسمی و همچنین روزهای قبل و بعد از تعطیلات چند روزه، به دلیل اجرای عملیات نصب نیوجرسی بتنی مفصلدار در جزیره میانی آزادراه، تردد همزمان با اجرای عملیات و رعایت جوانب احتیاط با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور (یک سوم مسیر) انجام میشود.
مسافران میتوانند برای دریافت اطلاعات تفصیلی راهها و خلاصه آخرین وضعیت جادهها، عدد 141 را به شماره 1000141 پیامک کنند و یا با شمارههای 141 و 88925252 تماس بگیرند.
پیامهای آموزشی و توصیههای ایمنی در رانندگی
ایمنی رفت و آمد در جاده و خیابانها یک نیاز ملی است.
رانندگی کاری دقیق و آگاهانه است، اگر تعداد سرنشینان اتومبیل زیاد باشد، نه تنها به سیستم فنی وسیله نقلیه آسیب میرساند، بلکه گاهی اوقات مانع دید راننده شده و از واکنشهای سریع و به موقع جلوگیری میکند.
سنگ بنای مهارت و آموزش ترافیکی را باید از مهد کودک گذاشت، مربیان مهد کودک میتوانند شخصیت ترافیکی بچهها را شکل داده و خطراتی که در کمین کودکان است، را کاهش دهند.
تلاش کنیم، با آموزش صحیح فرزندانمان را به آگاهی و مهارت در زمینه ترافیک برسانیم و اگر از این آموزشها یک آسیبدیده هم کمتر شود، کار بزرگی انجام شده است.
آرامش در رانندگی موقعیتهای خطرناک را بر طرف میسازد.
تابلوهای راهنمایی و رانندگی پیام آوران نظم و قانون هستند؛ رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی نشانگر شخصیت و فرهنگ اجتماعی ما است.
به فرامین و توصیههای علائم و چراغهای راهنمایی توجه و از آنها پیروی کنید، توجه به این تابلوها که نشانههای نمادین قوانین و مقررات عبور و مرور هستند، الزامی است، این علائم دستورالعمل رانندگی صحیح را نشان میدهند، مطمئن شوید، مفهوم همه علائم را میدانید.
آرامش در حین رانندگی موقعیتهای خطرناک سانحهساز را برطرف میسازد.
استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی بسیار خطرناک است، در صـورت ضرورت پاسخ گویی، خودرو را به منتهیالیه سمـت راست خیابان هدایت کرده و سپس به گفتوگو بپردازید؛ طبق آخرین بررسیها تلفن همراه عامل بسیاری از تصادفات رانندگی است.
شما باید بتوانید شماره خودروها را از فاصله 20 متری بخوانید، اگر در دید خود مشکل دارید، حتما باید در مواقع رانندگی از عینک استفاده کنید.
توصیه میشود، رانندگان همیشه در داخل خودرو یک دستگاه کپسول آتشنشانی استاندارد به منظور خاموش کردن آتش و مـهار ابعاد آن به همراه داشته باشند.
داشتن حس مسئولیت و عدم توجه به منافع شخصی، مهمترین عامل برقراری ایمنی و جلوگیری از بروز سوانح دلخراش رانندگی است؛ اگر جاده و خودرو به گونهای ایمن و صحیح ساخته شوند و در کنار آن کاربران نیز از قوانین تبعیت کنند، مشکلی در رانندگی به وجود نخواهد آمد.
گذشت در رانندگی اولین قدم در نظم دادن به ترافیک است
سرعت زیاد در رانندگی، شتاب برای رسیدن به حوادث است؛ رانندگان دقت داشته باشند که کمبود زمان خود را با سرعت زیاد جبران نکنند.
رانندگان با رعایت اصول ایمنی، سفری مطمئن خواهند داشت؛ مدت زمان تردد در جادهها از مبدأ تا رسیدن به مقصد هم بخشی از سفر است، بهتر است مسافران از این زمان هم برای بهرهمندی سفر خود استفاده کنند و فقط به رسیدن به مقصد نیندیشند.
طبق آمار بسیاری از تصادفات رانندگی در فاصله 30 کیلومتری شهرها رخ میدهد؛ راکبان موتورسیکلت در صورت الزام تردد در حاشیه راهها، همه قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کرده و احتیاط را در دستور کار خود قرار دهند.
مقررات ترافیکی فقط مخصوص رانندگان نیست، رهگذران پیاده هم باید به آن توجه کنند.
از عابران پیاده در حاشیه شهرها تقاضا میشود، تا حد امکان در حاشیه جاده تردد نکنند و عبور عرضی از جاده نداشته باشند.
بیشترین تصادفات رانندگی که در 30 کیلومتری شهرها رخ میدهد، مربوط به راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده است؛ از رانندگان وسایل نقلیه خودرویی تقاضا میشود، احتیاط را بسیار بیشتر در این مسیرها در دستور کار خود قرار دهند.
رانندگان عدم تخطی از سرعت مطمئنه و تردد با سرعت مجاز را همیشه در دستور کار خود قرار دهند؛ بیش از 50 درصد تصادفات رانندگی به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و سبقت غیرمجاز رخ میدهد.
در بسیاری از تصادفات رانندگی که در سرعت بالای 50 کیلومتر در ساعت رخ میدهد، بر اثر برخورد سـر راننده به شیشه جلو و قفسه سینه با فرمان اتومبیل ضربات مرگآوری بر سرنشینان جلو وسیله نقلیه وارد میشود.
ضربات وارده به ناحیه سر و گردن علت اصلی بیش از 70 درصد تصادفات منجر به فوت است؛ به همین دلیل بستن کمربند ایمنی برای راننده و سرنشینان ردیف اول وسایل نقلیه در حال حرکت در بزرگراههای درون شهری، کمربندیها و جادههای بین شهری الزامی است؛ طبق مطالعات انجام شده تـوسط سازمان بهداشت جهانی استفاده صحیح از کمربند ایمنی احتمال مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی را تا 60 درصد کاهش میدهد.
هنگام رانندگی در بزرگراهها همواره از سمت راست حرکت کنید، مگر آنکه قصد سبقت داشته باشید، تغییر خط عبوری باید با احتیاط و با استفاده از چراغ راهنما انجام پذیرد.
مسافران و رانندگان طول مسیر مبدأ تا مقصد را هم بخشی از سفر بدانند و عجلهای برای رسیدن به مقصد نداشته باشند؛ در طول مسیر استراحتی هر چند کوتاه داشته باشند، تا خوابآلودگی رفع شود، بسیاری از تصادفات رانندگی در فواصل 30 کیلومتری مانده به مقصد رخ داده است.