زیره از منظر طب سنتی
زیره از ادویههای محبوب نزد ایرانیان است که از منظر طب سنتی، مزاج گرم و خشک دارد. عسل، آویشن و کتیرا نیز بهعنوان مُصلحهای آن استفاده میشوند.
به گزارش بهداشت نیوز، زیره از ادویههای محبوب نزد ایرانیان است که از منظر طب سنتی، مزاج گرم و خشک دارد. عسل، آویشن و کتیرا نیز بهعنوان مُصلحهای آن استفاده میشوند.
خصلتهای زیره را میتوان اینطور برشمرد: تحلیلبرنده و بازکننده انسداد، خشککننده، لطیفکننده، قابض، اشتهاآور و برطرفکننده بادهای غلیظ. علاوه بر این، استفاده از زیره نقش موثری در تقویت معده و رودهها و کبد ایفا میکند.
اگر میخواهید از زیره برای قطع آبریزش دهان استفاده کنید، باید زیره را با نمک بجوید و آب آن را قورت دهید. حتی ساییدن زیره همراه با سرکه و بو کردن یا فتلیه کردن آن در بینی، خونریزی بینی را قطع میکند. اگر زیره را در سرکه خیس کنید و بعد در آفتاب خشک کنید و بکوبید، ویار خاک خوردن را در زنان باردار از بین میبرد. اگر جوشانده زیره و آویشن را در دهان بگردانید، نقش موثری در تسکین دنداندرد دارد.
مصرف زیره برای افراد سردمزاج و سالمندان واقعا مفید است، ولی زیادهروی در مصرف عرق زیره باعث لاغری میشود. اگر زیره را با دارچین و شوید و سایر ادویهها به گوشت اضافه کنید و بپزید، غذایی لطیف و سریعالهضم و ملین و بدون نفخ خواهید داشت.