اظهارات جالب رحیمی در حضور سفرای خارجی

معاون اول رئیس جمهور در مراسم افتتاح مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس آسیای غربی و مرکزی در ایران نسبت به عدم راه‌اندازی این مرکز در چندین دهه گذشته اعتراض کرد.
 
به گزارش فارس، امروز مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس آسیای غربی و مرکزی در ایران با حضور سفرای ۶۸ کشور جهان، حسن موسوی و محمدرضا رحیمی معاونان رئیس جمهور در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به افتتاح مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در تهران در سخنانی گفت: «زورگویان حتی در عرصه فرهنگ نیز اعمال نفوذ می‌کنند وگرنه این دفتر باید چندین دهه قبل در تهران تأسیس می‌شد.»

رحیمی با تأکید بر اینکه یونسکو یک سازمان فرهنگی است، ادامه داد: «در کنار احترامی که به نماینده رئیس این سازمان در این مراسم می‌گذارم، اما سؤالم این است که آیا این مرکز را باید اکنون در ایران افتتاح کنیم یا چندین دهه قبل؟»

یکی از کارشناسان میراث فرهنگی حاضر در این مراسم در پی اظهارات معاون اول رئیس‌جمهور به خبرنگار فارس گفت: کنوانسیون میراث معنوی و ناملموس یونسکو مربوط به سال ۲۰۰۳ است وقتی در دنیا تنها ۹ سال از رسمی شدن مسئله میراث معنوی می گذرد چطور می‌شود چندین دهه پیش، این مرکز را در ایران تأسیس کرد؟

وی ادامه داد: در چنین مراسمی که سفرای ۶۸ کشور جهان، نماینده یونسکو و کارشناسان میراث فرهنگی حضور دارند بهتر است سخنرانی‌ها کمی کارشناسی‌تر انجام شود.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش کشور فرانسه را در کنار کشورهایی مثل ایران، مصر، یونان و چین دارای پیشینه تاریخی کهن اعلام کرد.

به گزارش فارس، در سال 2003 «کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی و معنوی بشر» از سوی یونسکو به تصویب رسید. این کنوانسیون در سال 2006 به اجرا گذاشته شد و نخستین مجمع عمومی آن در ژوئن همان سال تشکیل شد و تا ژانویه سال 2012، 140 کشور حداقل یکی از مراحل تصویب، پذیرش یا پیوستن به این کنوانسیون را گذرانده‌اند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک