تعیین شعار سال در چارچوب اصل ۱۱۰ قانون اساسی
درباب نامگذاری و تعیین شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب باید گفت اعلام شعار سال در چارچوب اصل 110 قانون اساسی و تعیین جهتگیری نظام اسلامی توسط مقام رهبری قابل تفسیر است.
سرویس سیاسی فردا؛ عباس جلیلی: یکی از موضوعاتی که با لحظهی تحویل سال عجین شده، شنیدن بیانات رهبر معظم انقلاب و در ادامه، آگاهی از شعار و نام سال جدید است که توسط ایشان اعلام میگردد.
درباب نامگذاری و تعیین شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب باید گفت اعلام شعار سال در چارچوب اصل 110 قانون اساسی و تعیین جهتگیری نظام اسلامی توسط مقام رهبری قابل تفسیر است. قطعاً توجه دادن جامعه به موضوعی کلان، بهنوعی تعیین نقشهی کلی راه برای خواص و ایجاد حساسیت در بین عوام جامعه است که اقدامات همسو در هر سطحی را میطلبد.
از مهمترین اقدامات ایشان، مربوط می شود به ادبیاتسازی و به تبع آن گفتمانسازی در زمینه های مختلف است. یک ویژگی که در حضرت آقا وجود دارد قدرت واژگان سازی ایشان است. یعنی یکسری واژگان در حوزهی اقتصاد، فرهنگ، دیپلماسی و سیاست وجود ندارد اما ایشان آن را ابداع میکنند.
طبیعتاً تعیین یک شعار و موضوع مهم در هر سال، معنایی جز اولویتدهی ندارد. رهبری جامعه با توجه به تحلیل شرایط موجود و بررسی آسیبها و نقاط قوت و درک فاصله بین وضعیت امروز و اهداف و آرمانهای مشخصشده در گفتمان انقلاب، سعی میکند در اقدامی کنشی یا واکنشی و همچنین طبق قاعدهی اهم و مهم، توجه جامعه را نسبتبه شعار سال جلب کند تا با کمترین انحراف و بیشترین سرعت، مسیر انقلاب به حرکت خود ادامه دهد.امسال هم همچون سالهای گذشته دغدغه اصلی رهبری ، نگرانی بایت معیشت قشر متوسط و مستضعف جامعه است باز هم برای چندمین سال متوالی شعار سال با محوریت اقتصاد مطرح می شود.
آنچه که دربیانات ایشان تامل و قابل تذکر به مسئولان اجرایی کشور است لمس کردن وضعیت مسخت معیشت آحاد جامعه بویژه طبقه پایین دستی مردم توسط ایشان است. در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری تلاشهایی صورت گرفته است اما تا رسیدن به این شعار و تحقق کامل آن فاصله زیادی داریم. همیشه صحبتهایی مطرح و همایشهایی برگزار میشود اما باید تلاش بیشتری صورت گیرد تا فاصله حرف تا عمل برطرف شود.
با نگاهی به نام گذاری سال های گذشته به این نتیجه میرسیم که رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان عالی ترین مقام تصمیم گیری کشور، نقاط آسیب پذیری کشور را هوشمندانه رصد می کند و حکیمانه راه علاج آن را نیز تدبیر و بیان میکند.
معظم له سال ۱۳۹۲ در سیاست های ابلاغی « اقتصاد مقاومتی » از سران سه قوه میخواهد که برنامه ریزی دقیق و زمانبندی شده ،جهت اجرای اقتصاد مقاومتی ارئه دهند. قطعا ،با نام گذاری امسال، ایشان به نقاط آسیب خاصی توجه داشته اند و با تاکید مجدد بر اقتصاد مقاومتی ( الهام گرفته از اقتصاد اسلامی و فرهنگ انقلابی ،با تاکید بر مدیریت جهادی ،مردم بنیاد ، عدالت محور، دانش بنیان ، درون زا و برونگرا) خواسته اند مسئولین، توجه دقیق همراه با عمل داشته باشند که راه برون رفت از مشکلات ،نگاه به درون و استفاده از ظرفیتهای درونی است. یکی از وظایف نخبگان، در امسال ریشه یابی عوامل و موانع تولید و اشتغال است و با یک نگاه علمی و کارشناسی می توان موانع تولید و اشتغال را لیست کرد و برای هر عامل نیز« ضریب وزنی » در نظر گرفت.
در تبیین شعار امسال باز هم وظیفه ملت و دولت به خوبی روشن شد در بخش اول پیام نوروزی یعنی “اقتصاد مقاومتی” ان شاء الله که با دعوت از نخبگان، صاحب نظران، این مسئله و راهکارهای آن به عنوان گفتمان عمومی و آگاهی بخشی جامعه منجر شودو در بخش دوم به مسئله “تولید و اشتغال “اشاره شده یعنی مسئولان در قوای مجریه،قضایی و مجلس با همت جوانانه و حرکت مومنانه واقعا وارد میدان عمل شوند و در مقابل مسائل ومشکلات اقتصادی که امروز دشمنان نظام از آن بعنوان ابزاری برای فشار به ملت ایران استفاده می کنند با اقتصاد مقاومتی به مقابله بپردازند.
امیدواریم در سال جدید دولت و ملت ایران اسلامی در راستای تحقق شعار سال 96 با عنوان “اقتصاد مقاومتی؛تولید – اشتغال” مسائل و مشکلاتی که گریبانگیر اقتصاد کشور می باشد را حل کنیم و برای چندمین بار پیاپی همه به این باور و ایمان برسیم که :اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفا بخش اقتصاد ایران است.”