برنامه هشت گانه وزارت کار در راستای تامین معیشت کارگران
در جریان نام نویسی اخیر نامزدهای ریاست جمهوری شاهد بودیم که برخی افراد از پرداخت یارانه ۲۵۰ هزار تومانی صحبت می کنند و یا مدعی می شوند میلیونها کارگر کار خود را از دست دادهاند در حالیکه به نظر میرسد گویندگان این حرف ها معنای اعداد و رقم را نمیدانند و فراموش کردهاند که در این جامعه زمانی در پی گران شدن نرخ دلار و عبور آن از مرز هزار تومان چه بر سر کارگران آمد.
عصر خبر: وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی صبح امروز 5 اردیبهشت ماه در تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (س) در جمع مسئولین،معاونان و کارگران با اشاره به هفته کارگر و نگاه امام راحل در این حوزه گفت: امام خمینی(س) حامی محرومان و به خصوص قشر کارگر بود.خوشبختانه کارگران از سال ۶۹ هر سال در آغاز هفته کارگر به منظور تجدید بیعت با آرمان های امام راحل در این مکان معنوی حضور پیدا می کنند تا با اهداف والای امام و انقلاب تجدید بیعت دوباره ای داشته باشند.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آستان،علی ربیعی درباره مطالبه جامعه کارگری از دولت در خصوص بازپسگیری لایحه اصلاح قانون کار در ادامه افزود: تصور دولت این بود که میتواند با کمک شرکای اجتماعی از طریق لایحه مذکور قانون کنونی کار را مورد بازبینی قرار دهد اما اتحاد گروههای صنفی کارگری در خصوص بازپسگیری این لایحه باعث شد که دولت در این تصمیم خود تجدیدنظر داشته باشد.به همین دلیل بنا به خواسته کارگران دولت برای بازپسگیری لایحه مذکور از مجلس شورای اسلامی اقدام کرد و امید است با همکاری گروههای اجتماعی از جمله تشکلهای صنفی کارگری بتوان زمینه اصلاح این قانون را فراهم کرد.
وی تصریح کرد:در جریان نام نویسی اخیر نامزدهای ریاست جمهوری شاهد بودیم که برخی افراد از پرداخت یارانه ۲۵۰ هزار تومانی صحبت می کنند و یا مدعی می شوند میلیونها کارگر کار خود را از دست دادهاند در حالیکه به نظر میرسد گویندگان این حرف ها معنای اعداد و رقم را نمیدانند و فراموش کردهاند که در این جامعه زمانی در پی گران شدن نرخ دلار و عبور آن از مرز هزار تومان چه بر سر کارگران آمد.
وزیر کار با بیان اینکه در دولت یازدهم برنامههای خوبی برای برقراری عدالت اجتماعی از اقشار مختلف جامعه خصوصاً دهکهای کمتوان صورت گرفت افزود: از دیگر برنامههای جدی دولت برای سال ۹۶ بهبود وضعیت معیشتی مزد بگیران شاغل و بازنشسته است.
ربیعی با بیان اینکه دولت در قالب یک بسته اشتغال زایی قصد دارد از فرصتهای موجود برای ایجاد اشتغال پایدار استفاده کند،توضیح داد: قرار است از طریق هدایت اعتبارات مربوط به بیمه بیکاری و سرمایهگذاری آن به بازار کار زمینه جذب و اشتغال جویندگان شغل مهیا شود.در همین راستا در نخستین جلسه شورای عالی اشتغال برای سال ۹۳ مصوب شد در این خصوص از کارآفرینان تا نهایت حمایت صورت بگیرد.
ربیعی با بیان اینکه در جریان بازدید امروز خود شاهد موفقیت کارگران کارخانه کیانتایر (لاستیک البرز) در اداره و حفظ این واحد تولیدی بود افزود: این کارخانه در زمان دولت قبل به دلیل اجرای غلط خصوصیسازی دچار بحران جدی شد اما هوشیاری کارگران آن و پیگیریهای شورای اسلامی کار این واحد صنعتی باعث ماندگاری این کارخانه شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه عملکرد کارگران کیانتایر در حفظ این واحد تولیدی قولی بود که دولت نیز از مساعدت برای استمرار فعالیت این کارخانه دریغ نمیکند افزود: مطمئنم که کارگران سایر کارخانهها نیز دارای چنین توانایی هستند و باید این توانایی را نتیجه جایگاهی بدانیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی به جامعه کارگری داده شد.
ربیعی در ادامه گفت:بنا به فرموده امام راحل جامعه ای موفق است و مسیر درست را می پیماید که در آن جامعه کارگران ارزشمند تلقی شوند و با سختی و تحقیر زندگی نکنند.از این رو رسیدن به این هدف نیازمند سیاستگذاری وبرنامه ریزی های عقلانی است.امیدواریم با حمایت تامین اجتماعی بتوانیم در مسیری گام برداریم که بخشی از دستمزد کارگر را به کارآفرین پرداخت کرده تا کارگران استخدام شوند.
وی اظهار داشت:طرح کارورزی،مشاغل حمایتی،کارفرمایی و طرح کارآفرینی از اولویت هایی است که در نظر داریم.افزایش تعداد کارگران و بهبود معیشت کارگران موجود نیز در سرلوحه امور سال 96 قرار دارد. همچنین طرح از یارانه به کارانه نیز در دستور کار قرار داشته و شورای عالی اشتغال در سال جدید این طرح را به تصویب رساند.برنامه های متعدد 8 گانه ای که در سالجاری اتخاذ کردیم را با قدرت پیگیری می کنیم تا با عزتمندی کارگران به جامعه ای پویا دست یابیم.