اقدامات آل سعود براي كنترل زنان
تلاش اخير مقامات آل سعود براي محدود كردن بيشتر زنان سرو صداي زيادي را در شبكه هاي مجازي از جمله توييتر برانگيخته است.
گفته مي شود دولت عربستان اقدام به ارايه خدمات جديدي به استفاده كنندگان از تلفن هاي همراه كرده است كه به موجب آن مردان مي توانند زنانشان را كنترل كرده و درمورد سفر هاي احتمالي آنان اطلاعاتي را كسب كنند.
اين برنامه بر روي تلفن هاي همراه نصب شده و به صورت خودكار عمل مي كند.مردم مي گويند زماني متوجه اين امر شدند كه يك مرد به همراه همسرش قصد سفر به خارج داشت و درهنگام ترك فرودگاه رياض بود كه يك پيام كوتاه دراين زمينه دريافت كرد.
درعربستان زنان اجازه رانندگي ندارند. آنها همچنين نمي توانند بدون اجازه همسران يا ولي و قيم شان به جايي سفر كنند.
در واكنش به اين اقدام يكي از كاربران اينترنت در توييتر نوشته بود: «زنده باد طالبان! كنترل الكترونيكي مردم درعربستان نشان دهنده تفكرات طالباني حاكمان اين كشور است».
گزارش ها نشان مي دهد در گذشته بارها اتفاق افتاده است كه مردان سعودي به شركت مخابرات مراجعه كرده و خواستار ارسال پيام هاي كوتاه درباره تحركات همسرانشان به ويژه هنگام سفر به خارج شده بودند اما از هفته گذشته اين پيام هاي كوتاه براي تمام مردان درعربستان به صورت خودكار و رايگان ارسال مي شود. يك پيام كوتاه از اين دست به اطلاع مردان مي رساند كه زنانشان قصد سفر به كجا را دارند و اگر اين سفر بدون اجازه مرد باشد آنان قادر خواهند بود از انجام آن جلوگيري كنند.
اين سيستم هشدار دهنده به بهانه اي براي استهزا و تمسخر بسياري از كاربران اينترنت در عربستان سعودي تبديل شده است. از اين رو بعضي به تمسخر پيشنهاد كردند كه براي كنترل زنان بهتر است ميكروفن هايي مخفي درلباس يا حتي جواهرات و النگوهاي آنها كار گذاشته شود تا مردان سعودي به اين وسيله راحت تر بتوانند بفهمند زنانشان به كجا رفت و آمد مي كنند.
يكي از كاربران اينترنت مي گويد: اگر به صورت اتفاقي يكي از اين پيام ها اشتباه ارسال شود مثلا براي كسي كه زن ندارد يا براي كسي كه همسرش در خانه است آن وقت بايد طرف به دكتر روانپزشك مراجعه كند.!
دولت عربستان مي گويد ارسال اين پيام ها بخشي از سيستم الكترونيكي مربوط به گذرنامه است و از سال گذشته برروي تلفن هاي همراه فعال شده است.
به گفته مقامات سعودي، اين خدمات كاربران را ياري مي دهد تا بدون اينكه احتياج به مراجعه به اداره گذرنامه داشته باشند بتوانند از نحوه امكان سفرشان به خارج از كشور با خبر شوند.
عربستان سعودي يكي از كشورهاي محافظه كار سنتي است. هرچند ملك عبدالله پادشاه اين كشور تلاش مي كند اصلاحات سياسي و اجتماعي محتاطانه اي را در اين كشور به پيش برد اما اين اصلاحات بسيار كند توصيف شده است.
در سال 2011 او درراستاي اصلاحات خود براي نخستين بار اعلام كرد زنان حق راي دارند و مي توانند در انتخابات شوراها نامزد شوند.