اپلیکیشنی برای نجات افراد از ایست قلبی
محققان انجمن قلب اروپا (EHRA) موفق به توسعه اپلیکیشنی شدند که افراد عادی آموزش دیده در زمینه “احیا قلبی ریوی”( CPR) را فورا به محل بیمارانی که دچار ایست قلبی (cardiac arrest ) شدهاند میرساند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، این اولین اپلیکیشنی است که افراد آموزش دیده در زمینه ( CPR) را به سمت افرادی که دچار ایست قلبی شدهاند هدایت میکند.
هنگامی که کسی دچار ایست قلبی میشود شانس زنده ماندن او با هر دقیقه 10 درصد کاهش مییابد.
علاوه بر این، اگر فرد در این حالت باقی بماند پس از چهار دقیقه دچار آسیب مغزی خواهد شد.
به همین دلیل انجمن قلب اروپا (EHRA) اپلیکیشنی را توسعه داده است که با استفاده از آن میتوان افراد عادی که در زمینه احیا قلبی ریوی آموزش دیده اند را پیدا کرد و آنها را به محل افرادی که دچار ایست قلبی شدهاند هدایت کرد.
با توجه به آمار به دست آمده از (EHRA)، احیا قلبی ریوی (CPR) در حال حاضر توسط افراد مجرب و در حدود 30 تا 60 درصد در خارج از بیمارستان انجام میشود.
امید است که با استفاده از این اپلیکیشن کهFirst Responder App نام دارد، این میزان 70 تا 90 درصد افزایش یابد.
افرادی که در زمینه (CPR)آموزش دیده اند، ابتدا از این برنامه برای ثبت تمایل خود برای کمک به اورژانس استفاده می کنند. سپس برنامه را بر روی گوشی خود نصب کرده و همیشه تلفن همراه خود را با خود به همراه دارند.
هنگامیکه فردی دچار ایست قلبی شود و اطرافیان وی با اورژانس تماس بگیرند، اپراتور فورا به یکی از این افراد آموزش دیده که نزدیکترین فاصله را با بیمار دارد اعلام خواهد کرد تا خود را به محل مورد نظر رسانده و عملیات احیا را آغاز کند.
این سیستم قبلا در شهر لوبک Lübeck ، آلمان مورد آزمایش قرار گرفته و یک کمپین در رسانههای اجتماعی در حدود 600 داوطلب آموزش دیده (CPR) را استخدام کرده است.
نکته جالب توجه این است که در 36 درصد از موارد گزارش شده از ایست قلبی، فرد آموزش دیده 3 دقیقه قبل از اورژانس خود را به بیمار رسانده است.