دورخیز لندن برای تبدیل شدن به مرکز جهانی بانکداری اسلامی
پولنیوز – حجم سرمایههای بانکداری اسلامی در انگلیس طی سالهای گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کرده و به بیش از 4.5 میلیارد دلار رسیده است.
آمارهای رسمی از افزایش 150 درصدی حجم سرمایههای بانکی اسلامی از سال 2006 تاکنون خبر میدهد و پیشبینی میشود رشد این بخش از نظام بانکی بینالمللی تا 50 درصد بیشتر از دیگر بخشها ادامه یابد.
دولت انگلیس در سال 2013 اعلام کرده بود که قصد دارد با صدور 200 میلیون پوند اوراق صکوک اسلامی لندن را به مرکز مالی اسلامی جهان تبدیل کند.
آمارهای رسمی نشان میدهد طی سالهای گذشته حجم سرمایههای بانکداری اسلامی در انگلیس به 4.5 میلیارد دلار در سال 2015 رسیده است.
با این حال مجمع جهانی اقتصاد اسلامی اعلام کرده است که اکثر مردم جهان چه مسلمان و چه غیر مسلمان هنوز نگاه روشنی نسبت به بانکداری اسلامی ندارند.
بانکداری اسلامی با بانکداری متعارف بینالملل تا حدودی متفاوت است چرا که این نظام بانکی باید فعالیتهای خود را با قوانین اسلامی منطبق کرده و در تمام داد و ستدهای خود قوانین اسلامی را اجرایی کند.
یکی از اصلیترین تفاوتهای این نظام بانکی با نظام بینالمللی در نرخ بهره است چرا که در حالی که نظام بانکی بینالمللی و غربی در ارائه تسهیلات خود به مشتریان بهره بالایی را دریافت میکنند نظام بانکداری اسلامی به دنبال تعدیل کردن این سیاست است.
از سوی دیگر براساس قوانین بانکداری اسلامی هرگونه ارائه تسهیلات و سرمایهگذاری در اموری که از سوی دین اسلام حرام اعلام شده است ممنوع خواهد بود. به همین دلیل تخصیص اعتبار به فعالیتهایی همچون قمار، اهتکار ،تولید گوشت خوک، سلاح و مشروبات الکی و دیگر فعالیتهای حرام دراین سیستم بانکی ممنوع است.
از سوی دیگر ارائه تسهیلات توسط این سیستم بانکی منوط به مشارکت مشتری و بانک در ضرر و سود سرمایهگذاری خواهد بود.
خالد خان مدیر بانک اسلامی الریان انگلیس اعلام کرده است ارائه تسهیلات در این بانک نه براساس بهره بلکه براساس مشارکت دوجانبه بین مشتری و بانک خواهد بود و ما در سود و زیان سرمایهگذاریها با مشتری شریک خواهیم بود.