آمادگی وزارت ارتباطات برای ورود اینترنت اشیاء به کشور
رییس کارگروه آموزش اینترنت اشیاء در کشور از طرح کلان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق اینترنت اشیاء در کشور خبر داد.
وحید یزدانیان رییس دانشکده پست و مخابرات در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری کارگاه آموزش بین المللی اینترنت اشیاء در تهران، گفت: این کارگاه با همکاری اتحادیه جهانی مخابرات برگزار میشود که در زمینهی توسعه منابع انسانی در حوزه آسیا و اقیانوسیه با همکاری اتحادیه مخابرات آسیا و اقیانوسیه همکاری دارد. این دوره آموزشی توسط مدرسان ایرانی و با حضور کارآموزان ایرانی و خارجی برگزار میشود.
وی با اشاره به دورههای مختلف برگزاری این کارگاههای آموزشی در ایران، بیان کرد: این دورهها طراحی شده است تا مشکلات و مسائل و همچنین مولفههای ارتباطاتی و امنیتی حوزه اشیاء را باز تعریف و حل کنند. هزینه این دورهها نیز توسط خود کارآموزان تهیه شده است.
رییس دانشکده پست و مخابرات با اشاره به در دست بودن طرح کلان اینترنت اشیاء در ایران، عنوان کرد: طرح کلان اینترنت اشیاء در ایران در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال تهیه است که این طرح قرار است نقشه راه IOT در ایران باشد.
یزدانیان با اشاره به تشکیل کارگروهی برای طراحی اینترنت اشیاء در کشور، گفت: در این کارگاه علاوه بر نمایندگان بخشهای مختلف کشور همانند وزارت نیرو، شرکت ملی گاز، شرکتهای خودروسازی و صنایع، نمایندگان تمام دانشگاههای بزرگ کشور نیز حضور دارند.
وی با بیان این که در سطح خوبی از برخورداری از دانشگاه مخابراتی و اطلاعاتی قرار داریم، اظهار کرد: در حوزه اینترنت اشیاء یکی از کشورهای پیشتاز منطقه هستیم که به حدی از دانش رسیدهایم که دورههای آموزشی را برای دیگر کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه برگزار میکنیم.
رییس دانشکده پست و مخابرات با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای ضروری ایجاد اینترنت اشیاء در کشور، بیان کرد: یکی از ضروریترین زیرساختهای لازم برای توسعه اینترنت اشیاء در کشور، توسعه منابع انسانی این حوزه است. همچنین امنیت و فرهنگ سازی نیز از ساختارهای مهم مرتبط با این حوزه هستند که باید از قبل برای آن برنامه ریزی کنیم.
این روزها بحث ورود فناوریهای جدید به کشور خیلی داغ است. در صدر این فناوریها اینترنت اشیاء قرار دارد که حوزه بسیار جذاب در حوزه فناوریهای جدید اطلاعاتی و ارتباطاتی است. اینترنت اشیاء فناوری است که از طریق آن امکان کنترل وسائل منزل از راه دور فراهم می شود، تصور کنید وقتی در یک روز گرم تابستانی در راه منزل هستید و برای خنک شدن خانه تان در هنگام ورودتان گوشی همراه خود را روشن و کولرتان را روی درجه خیلی خنک تنظیم کنید!؟
اصطلاح «اینترنت اشیاء» اولین بار توسط کوین اشتون در سال 1999 بکار برده شد و برای نخستین بار توسط انتشارات مؤسسه MIT به دنیامعرفی گردید. اینترنت اشیاء به معنی یک شبکه جهانی از اشیاء مرتبط که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده، می باشد که بر اساس قراردادهای استانداردشدهای با یکدیگر در ارتباط هستند. این سیستم جدید کنترل از راه دور و کنترل هوشمند اشیا و دستگاهها امروزه در کشورهای توسعه یافته در سیستمهای اداری و همچنین وسایل منزل بسیار مورد استفاده قرار میگیرد اما هنوز در ایران مقدامات استفاده از آن به صورت تجاری فراهم نشده است.