سايپا نيوز : سايپا در مسير تعالي
گروه خودروسازي سايپا درسال 94 با زيان انباشته بيش از 4000 ميليارد تومان مواجه شد و بسياري از شركتهاي اصلي آن در آستانه ورشكستگي قرار گرفتند. با هدايت و راهبري مديران ارشد و انجام اقدامات مناسب در تمامي حوزه هاي طراحي، مهندسي، توليد، فروش، مالي و ... توانست از شرايط بحران خارج شود و در مسير شكوفايي گام بردارد.
به گزارش سايپا نيوز و به نقل از خبرگزاري مهر، گروه خودرو سازي سايپا توانسته است با يك برنامه جامع، بر مشكلات و بحرانهاي سالهاي اخير خود غلبه كند و دستاوردهاي بسيار مطلوبي را براي اين گروه به ارمغان آورد.
در سال هاي 92 و 93 ، شرايط كسب و كار، بواسطه تحريم هاي ظالمانه بسيار سخت و پيچيده شده بود. به طوريكه خودروسازان در تامين قطعات پيچيده با مشكلات فراوان روبرو بودند و محدوديت هاي زيادي در همكاري با شركاي تجاري خود داشتند. گروه سايپا نيز با بحران شديدي روبرو شد. اين گروه در سال 94 با زيان انباشته بيش از 4000 ميليارد تومان مواجه بود و نسبت مالكانه شركت به 14.6%- كاهش يافته بود. تامين منابع مالي نيز از بانكها براي شركتهاي خودروساز و قطعه ساز گروه وجود نداشت. پيش بيني ها نشان مي داد، در صورتي كه تغييرات بنيادين در اين گروه ايجاد نشود، حداكثر مي توانست تا نيمه اول سال 95 به حيات خود ادامه دهد.
اما اين گروه، با اتخاذ استراتژيهاي مناسب و برنامه خروج از بحران، توانست بار ديگر در مسير شكوفايي گام بردارد و دستاوردهاي قابل توجهي را در صنعت خودرو سازي كسب كند.
در حوزه تامين و توليد، بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته رشد 53 درصدي توليد درگروه سايپا كه با افزايش 200 هزار دستگاه توليد در سال 95 به نسبت 94 محقق شد و همچنين در حال حاضر، شاهد رشد 25 درصدي توليد در سال 96 نسبت به سال 95 در اين گروه هستيم.
همچنين گروه سايپا با پيگيري و راهبري مديريت ارشد در حوزه توسعه محصول نيز توانسته است 11 محصول جديد را در بخش هاي مختلف قيمتي، درسال هاي 92 تا 96 به بازار ارائه دهد. عرضه محصولات جديد گروه سايپا بر روي پلت فرم مدرن و بروز SP100 و SP0 كه توليد آنها از انتهاي سال جاري آغاز مي شود و قابليت صادرات به كشورهاي اروپائي را دارد يكي از بزرگترين دستاوردهاي صنعت خودرو خواهد بود.
در حوزه مالي و اقتصادي، گروه سايپا توانسته است با برنامه ريزي دقيق خود، زيان انباشته 5004 ميليارد توماني خود را به سود انباشته 63 ميليارد توماني سال 95 و پيش بيني سود انباشته 726 ميليارد توماني درسال 96 تبديل كند. علاوه بر اين سرمايه شركت به ميزان 2183 ميليارد تومان افزايش يافته است.
اين نتايج حاصل برنامه هاي مهمي چون اصلاح ساختار سرمايه، كاهش هزينه ها و چابك سازي گروه از طريق حذف فعاليت هاي موازي، ادغام شركت ها، تجميع خريد، حذف واسطه ها و تامين از منابع اصلي و … بوده است.
همچنين مي توان به ايجاد امكان تامين منابع مالي از طريق طراحي روش هاي نوين فروش همچون فروش اعتباري بدون بهره و كم بهره و ..، كاهش نرخ موثر تسهيلات بانكي از 30 درصد به 24 تا 18 درصد، انتشار 500 ميليارد تومان اوراق مرابحه و 350 ميليارد تومان اوراق صكوك در سال 95 و متعاقب آن انتشار اوراق سلف موازي و استفاده از خطوط اعتباري بين المللي به عنوان ساير برنامه هاي استراتژيك اين گروه اشاره كرد.
علاوه بر اين پس از اجرايي شدن برجام، گروه سايپا در خصوص جذب سرمايه خارجي نيز فعاليتهاي بسيار مناسبي انجام داده است. كه از آن جمله مي توان به عقد قرارداد سرمايه گذاري مشترك با سيتروئن با جذب سرمايه گذاري مستقيم خارجي به ميزان 300 ميليون يورو اشاره كرد. همچنين در حوزه قطعه سازي به عقد قرارداد با شركت هانووس نهائي شده است. در قرارداد سرمايه گذاري مشترك با هانووس در خرمشهر 1200 شغل در منطقه محروم خرمشهر ايجاد خواهد شد. همچنين در مشاركت با اين شركت تكنولوژي روز دنيا به ايران انتقال خواهد يافت.
علاوه بر جذب سرمايه گذاري خارجي، گروه سايپا نسبت به سرمايه گذاري در كشور الجزاير اقدام و سايت توليدي خود را با رويكرد كاملا ملي و اقتصادي و بدون هيچ گونه تصميم گيري سياسي تاسيس كرده است. اين كارخانه توليدي در طول يكسال ايجاد شده كه ركورد زماني راه اندازي خط توليد خودرو را شكسته است.
اضافه بر اين موارد، افزايش 3.2 درصدي رضايت مشتريان از فروش محصولات گروه سايپا در حوزه كيفيت، رشد 6.3 درصدي سهم بازار گروه سايپا در حوزه فروش و خدمات پس از فروش و كسب سهم 70 درصدي گروه سايپا از صادرات خودرو كشور در سال 95 از ديگر دستاوردهاي مديريت ارشد گروه سايپا است كه نتيجه برنامه جامع خروج از بحران بوده است.