نگران اسنپ و تپ سی نباشید / مقاومت ها طبیعی است
فعالیت اسنپ و تپ سی در کرج متوقف شده است. چند روز پیش هم به مدت 8 ساعت، هر دو برنامه به طور کلی از دسترس خارج شده اند. همه این ها یعنی، موانع بر سر راه کسب و کارهای اینترنتی یکی دو تا نیست. سرنوشت این دو کسب و کار محبوب چه خواهد شد؟
پول نیوز- کسب و کارهای اینترنتی هر روز یک مانع سر راه خود می بینند. یک روز تحریم های آمریکا دامنگیرشان می شود، یک روز تحصن نمونه های سنتی. روز بعد دادستانی آنها را محکوم می کند و فردای آن روز برای گسترش به حمل و نقل برونشهری مورد بازخواست قرار می گیرند.
سهیل مظلوم، کارشناس فناوری اطلاعات در این باره به پول نیوز گفت: فعلا اوضاع در کشور ما بر همین چرخ می چرخد. تا یک کسب و کار اینترنتی قد بلند می کند، آن را می زنند. نگران اسنپ و تپ سی نباشید / مقاومت ها طبیعی استنايب رئيس سابق سازمان نظام صنفي رايانه اي کشور ادامه داد: هفته گذشته یک تحصن در کرج موجب شد که دادستانی دستور توقف فعالیت اسنپ و تپ سی را در کرج صادر کند اما فکر می کنید تا کی می توان به این فرمان مقید بود؟او تاکید کرد: موج تکنولوژی قوی تر از مقاومت های اصناف سنتی است. من فکر می کنم اکنون کشور ما در یک دوره گذار قرار دارد؛ در حال انتقال از سنت به مدرنیته هستیم و این مقاومت ها از نظر من طبیعی است.
این کارشناس حوزه آی تی گفت: در چنین شرایطی، کسب و کارهای مبتنی بر ICT باید مسنجم تر، فکر شده تر و قوی تر به راه خود ادامه دهند تا هزینه های ناشی از این انتقال، به حداقل برسد.
محمود واعظی، وزیر سابق ارتباطات در تمام 4 سال صدارت خود، بارها تاکید کرد که کسب و کارهای سنتی نباید در مقابل تکنولوژی بایستند و بهترین راه این است که به بخشی از آن تبدیل شوند.
به گزارش پول نیوز وزیر تازه هم به نظر دنباله رو همین راه است. جهرمی روز گذشته در اعتراض به توقف فعالیت اسنپ و تپ سی در کرج گفت: جهاد اقتصادی در حوزه اشتغال همین جوانانی هستند که در این حوزه در حال فعالیت هستند و کسبوکارهای نوپا میتواند مشکل بزرگ اشتغال را در کوتاهمدت حل کند؛ البته که نیاز به سازوکارهای قانونی دارد. برخی از کسبوکارهای نوپا برای برخی از کسبوکارهای سنتی ایجاد مزاحمت میکنند و ما نمیتوانیم نسبت به کسبوکارهای سنتی هم بیتفاوت باشیم اما کسبوکارهای سنتی هم نباید مقابل تکنولوژی قرار بگیرند و نیاز به یک ساماندهی در این حوزه وجود دارد.
در همه جای دنیا موج تکنولوژی به راه افتاده است. در حالی که کسب و کارهای اینترنتی امروزه در کشورهای توسعه یافته، حرف اول را می زنند، درگیری های بین اصناف و کسب و کارهای مبتنی بر ICT همچنان در کشور ما وجود دارد. از طرفی نبود یک اتحادیه کشوری مشخص برای ساماندهی این کسب و کارها و رسمیت بخشیدن به آن ها، یکی از مشکلات جدی این حوزه است. کسب و کارهایی که به خاطر کیفیت و قیمت مناسب نه تنها به راحتی جای خود را بین مردم باز کرده اند، بلکه به توسعه و بهبود سیستم حمل و نقل کشور، کمک کرده اند.