حمایت اتحادیه اروپا از توافق برجام امیدوارکننده است
رییس جمهور تلاش برای افزایش حجم روابط اقتصادی تهران – اسلو را به سطح ظرفیتهای موجود مورد تأکید قرار داد و گفت: شرایط جدید پسابرجام فرصتهای خوبی را برای توسعه روابط دو کشور در بخشهای مختلف اقتصادی بوجود آورده است که استفاده از این فرصتها به نفع دو ملت و ملتهای منطقه است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری،حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار خانم «ارنا سولبرگ» نخست وزیر نروژ با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از گشایش روابط با کشورهای اتحادیه اروپا بویژه نروژ استقبال میکند، اظهار داشت: توافق برجام زمینه خوبی برای توسعه روزافزون روابط ایران و اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.
دکتر روحانی حمایت اتحادیه اروپا از توافق برجام را موجب خرسندی و امیدوارکننده دانست و گفت: این توافق به نفع جهان است و نشان میدهد مشکلات بینالمللی از طریق مذاکره قابل حل و فصل میباشد.
رییس جمهور با اشاره به فعالیت برخی شرکتهای اروپایی در بخش انرژی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای 5 سال آینده در بخش انرژی 200 میلیارد دلار پروژه تعریف کرده است و آمادگی داریم شرکتهای نروژی نیز از این فرصت بهرهمند شوند و این اراده وجود دارد که روابط اقتصادی با نروژ در همه عرصههای اقتصادی توسعه یابد.
دکتر روحانی همچنین لزوم توسعه روابط بانکی بین دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: توسعه مناسبات بانکی تهران – اسلو پایه مستحکمی برای ایجاد شتاب در روابط اقتصادی دو کشور خواهد بود.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به تحولات منطقه، تروریسم را ریشه بسیاری از مشکلات منطقه دانست و گفت: تروریسم یک مشکل همگانی و فراگیر است و مبارزه و ریشهکنی آن نیازمند عزم جدی جهانی میباشد.
دکتر روحانی افزود: امروز تروریستها در عراق و سوریه تضعیف شدند و باید ضمن مبارزه جدی با تروریستها، شرایط را برای برگزاری انتخابات آزاد در این کشورها فراهم کنیم تا مردم این مناطق برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
رییس جمهور همچنین به اوضاع یمن اشاره کرد و گفت: مردم یمن با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم میکنند و برای حل بحران یمن لازم است بمباران این کشور فوراً متوقف شود و مذاکرات یمنی – یمنی آغاز گردد و معتقدیم اتحادیه اروپا هم در زمینه کمک به آوارگان و هم به لحاظ سیاسی میتواند به حل مشکلات یمن کمک کند.
دکتر روحانی در ادامه موضوع همه پرسی استقلال کردها در عراق را بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت: این مسأله میتواند حتی به جنگ طولانیمدت در منطقه منجر شود و از این موضوع هیچکس سود نمیبرد، لذا باید مراقب باشیم مرزهای جغرافیایی تغییر نکند و اتحاد و یکپارچگی در عراق حفظ شود.
خانم «ارنا سولبرگ» نخست وزیر نروژ نیز در این دیدار با استقبال از گسترش روابط نروژ با جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: نروژ به برجام متعهد است و گزارشها حاکی از آن است که تهران به تعهدات خود پایبند بوده است، لذا زمینه همکاری با جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از عرصهها گشایش یافته است.
نخست وزیر نروژ با تأکید بر لزوم توسعه حجم روابط تهران – اسلو در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله نفت، گاز، انرژی، شیلات و بازرگانی، اظهار داشت: نروژ مصمم است از فرصتهایی که برای سرمایهگذاری مشترک در ایران وجود دارد، استفاده کند و در این راستا برای رفع موانع بانکی به طور جدی در حال تلاش هستیم.
سولبرگ همچنین بر ضرورت مبارزه با تروریسم و نیز ارسال کمکهای بشردوستانه به آوارگان جنگی تأکید کرد.