برگزاري شورای فرهنگ عمومی «ری» با محوریت راهپیمایی اربعین حسینی
جمالی پور با بیان اینکه پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی به عنوان یک برنامه تاثیرگذار فرهنگی در سطح ملی اثر گذار خواهد بود، افزود: این مراسم به یک راهپیمایی میثاق ملی مذهبی برای پاسداری از ارزشهای انقلاب و شهدا بویژه شهدای کربلا تبدیل خواهد شد.
هفتاد و هفتمین نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان ری به ریاست حجت الاسلام و المسلمین «سید علی شاهچراغی»، 14 آبان ماه همزمان با روز فرهنگ عمومی در فرمانداری ویژه شهرستان ری برگزار شد.
به گزارش عصر خبر، حجت الاسلام و المسلمین «سید علی شاهچراغی» امام جمعه شهرری و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ری در این نشست با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی گفت: حضور گسترده و پرشور شیعیان و پیروان مذاهب مختلف در راهپیمایی اربعین حسینی در طول تاریخ بشریت بی نظیر است.
وی افزود: امروز که دشمنان با هزاران ترفند و توطئه قصد ضربه زدن به ارزشهای اسلامی دارند این حرکت و موج عظیم که در یک ایام خاص صورت میپذیرد را میتوان یک معجزه قلمداد کرد.
حجت الاسلام شاهچراغی با اشاره به روز فرهنگ عمومی یادآور شد: قیام حضرت سید الشهدا (ع) قبل از اینکه سیاسی و نظامی باشد، یک قیام فرهنگی است و تمامی گفتار و خطبه ها آن حضرت نیز صبغه فرهنگی دارد.
وی با تاکید بر اینکه خدمت رسانی به زائران حضرت عبدالعظیم (ع) در روز اربعین حسینی باید به بهترین شکل صورت پذیرد ابراز کرد: مسؤولان و دست اندرکاران پیاده روی اربعین باید تلاش کنند به بهترین شکل ممکن به زائران حسینی خدمات رسانی داشته باشند.
«هدایت اله جمالی پور» معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری نیز در این نشست با گرامیداشت روز فرهنگ عمومی گفت: فرهنگ یکی از عناصر مهم و تاثیرگذار در توسعه پایدار جامعه است و عنصر فرهنگ برای ثبات و قوام جامعه از اساسی ترین موضوعات به شمار می رود.
نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ری با اشاره به راه پیمایی اربعین حسینی در شهرستان ری گفت: چندین سال است که جاماندگان زیارت اربعین حسینی از تهران و شهرستان های اطراف، به نیابت از زیارت حضرت امام حسین (ع) با پیاده روی به زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی می آیند و امسال نیز پیش بینی یک میلیون زائر را کرده ایم.
وی با اشاره به برگزاری همایش بزرگ جاماندگان اربعین که از میدان امام حسین (ع) شروع و تا حرم سید الکریم حضرت عبدالعظیم(ع) به پایان می رسد گفت: درحوزه استقبال از عزاداران در ورودی شهرستان با دایر کردن ستاد استقبال و ایستگاه های صلواتی متعدد و غرفه های فرهنگی پذیرای زائرین عزیز خواهیم بود .
وی با بیان اینکه نیروهای زیادی، عهده دار تامین امنیت این مراسم خواهند بود افزود: در حوزه امنیت تدابیر مناسبی پیش بینی شده و اقدامات لازم برای امنیت زائرین صورت گرفته است .
جمالی پور با بیان اینکه پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی به عنوان یک برنامه تاثیرگذار فرهنگی در سطح ملی اثر گذار خواهد بود، افزود: این مراسم به یک راهپیمایی میثاق ملی مذهبی برای پاسداری از ارزشهای انقلاب و شهدا بویژه شهدای کربلا تبدیل خواهد شد.
در ادامه «محمود صلاحی» رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز گفت: اربعین از دیگر مقاطع مهم نهضت حسینی است که در پیادهروی نجف تا کربلا به عنوان بزرگترین اجتماع انسانی تاریخ جلوه میکند. پیادهروی میدان امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم (ع) نمادی از پیادهروی نجف تا کربلا است و فعالیتها هم به صورت مردمی اداره می شود و ادارات و نهادها نقش کمککننده دارند.
رییس سازمان فرهنگی هنری تصریح کرد: همه باید کمک کنیم که این مسیر ۱۷ کیلومتری را رونق دهیم و شهرداری های مناطق در این مسیر، 17 موکب ایجاد می کنند و بیشترین ایستگاه های خدمات رسان در منطقه 20 قرار دارند تا به زائرین خدمات رسانی کنند. با شرکت مترو و اتوبوسرانی نیز هماهنگ شده تا برای برگشت از شهر ری، شهروندان به صورت رایگان از وسایل نقلیه استفاده کنند.
صلاحی در پایان گفت: در بحث اطلاعرسانی، مستندسازی در دستور کار قرار گرفته و با کیفیت مناسبی انجام میشود تا به زودی از صدا و سیما پخش شود.
«سید احمد صفوی» شهردار منطقه 20 نیز در گزارشی از آمادگی تمامی ظریت های شهری برای خدمت رسانی به زائرین اربعین خبر دارد و افزود: علاوه بر 35 ایستگاه صلواتی، 12 ایستگاه فرهنگی نیز دایر خواهد بود.
در ادامه «سید محمد موسوی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری با اشاره به مصوبات قبل شواری فرهنگ عمومی گفت: ایجاد باشگاه های کتابخوانی از مصوبات اصلی این شورا بود که منجر به ایجاد بیش از 600 باشگاه کتابخوانی و نامزدی شهرری به عنوان پایتخت کتاب ایران بود.
وی یادآور شد: همزمان با هفته کتاب و تهیه کتاب برای باشگاه های کتابخوانی، موج دیگری از فرهنگ مطالعه در شهرستان ری ایجاد می شود که به توسعه کتابخوانی کمک قابل توجهی می کند.