علیآبادی تعطیلی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها را تکذیب کرد
رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با رد موضوع تعطیلی این دفتر، درباره شایعات پیرامون واگذاری آن به بخش خصوصی و نیز توقف حمایتهای معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد از این دفتر توضیح داد.
گیتا علیآبادی رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها (وابسته به معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تکذیب خبرهای غیررسمی که درباره تعطیلی این دفتر در فضای مجازی منتشر میشود، گفت: متاسفانه برخی از عزیزان در این باره شلوغ میکنند . البته من نمیدانم منشا این خبرسازیها چیست، چون بعضی از این عزیزان در همین ترم، در کلاسهایی که دفتر تشکیل داده است، تدریس میکنند!
وی با بیان اینکه بنده که الان در دفتر هستم، به شما میگویم که همه کلاسهای ما دایر است، افزود: ما در فصل تابستان تعدادی از دورههای دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها را تغییر دادیم و در واقع آنها را بهروز کردیم. برخی از دورههای قبلی هم کماکان ادامه داشت. در واقع هدف ما فراهم کردن امکان مقایسه دورههای جدید با دورههای قبلی و وضعیت استقبال شرکت کنندگانِ هر دوره در آنها بود. الان هم در مرحله آزمونِ این برنامه هستیم وگرنه، نه دفتر تعطیل شده است و نه حتی دورههای قبلی.
رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها در پاسخ به این سوال که آیا ثبت نام برای ترم جدید (پائیزه) کلاسهای آموزشی این دفتر انجام و این کلاسهای تشکیل شده است؟، گفت: بله، ما در شهریور کار ثبت نام را از طریق سایت دفتر انجام دادیم و متقاضیان میبایست مدارکشان را آپلود و به یک نشانی الکترونیکی اعلام شده، ارسال میکردند که همه این مراحل انجام شده و ثبت نام شدگان الان سرِ کلاس حضور دارند. شاید دوستان انتظار دارند ما از کلاسها هم عکس بگیریم و آنها را منتشر کنیم تا متوجه بشوند که کلاسهای ما دایر است!
علیآبادی درباره سایر فعالیتهای این دفتر و اینکه چرا حجم محصولات رسانهای آن از جمله کتابهای پژوهشی آن و نیز تعداد نشستهای تخصصی آن با موضوع مسائل مرتبط با حوزه رسانه در دوره جدید کم شده است؟، یادآور شد: در مورد سوال دوم شما بگویم که ما پس فردا نشستی تخصصی در رابطه با منابع نامعتبر و اخبار جعلی برگزار میکنیم که شاید بیارتباط با موضوعی هم که ما الان درباره آن با یکدیگر گفتگو میکنیم، نباشد؛ یعنی قضاوت درباره یک خبر، بدون توجه به صحت آن.
وی افزود: اما در مورد انتشار کتابها، واقعیت این است که ما به خاطر مسائل بودجهای تا حدود زیادی از چاپ کاغذی کتابهایمان معذور هستیم اما سعی میکنیم از دوستان پژوهشگرمان مجوز بگیریم که پژوهشها و آثارشان را که با همکاری این دفتر تولید کردهاند، به صورت دیجیتال (متن پی دی اف) منتشر کنیم و فکر میکنم به زودی چند عنوان از این آثار که دوستان اجازه انتشار نسخه دیجیتال آن را به ما دادهاند، روی سایت دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها منتشر کنیم.
رئیس دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها در واکنش به این نکته که چرا سایت این دفتر – که چندی پیش هم دسترسی به آن دشوار شده بود – در روزهای اخیر دوباره از دسترس خارج شده است؟، همکاری این سایت با مسئولان بخش اطلاعرسانی یازدهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال و پارهای مسائل فنی را دلیل این مسئله دانست و قول پیگیری این مشکل را داد و ابراز امیدواری کرد این مشکل هر چه سریعتر برطرف شود
علیآبادی همچنین در خصوص حرف و حدیثها پیرامون واگذاری این دفتر به بخش خصوصی، گفت: بحثِ واگذاری مطرح نیست اما از آنجایی که دولت بر تعامل با بخش خصوصی و واسپاری برخی امور به آن تاکید دارد، این پیشنهاد مطرح شده است که با توجه به بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت آموزشی و تخصصی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها و اعتباری که این دفتر در این زمینه به دست آورده است، چنانچه مراکز آموزشی و آموزشگاههایی مشابه در این حوزه، متقاضی برگزاری دورههای آموزشی با گواهیهایی که ما برای آنها صادر میکنیم و یا متقاضی استفاده از اساتید فعال در این دفتر در دورههای آموزشی یادشده هستند، میتوانند درخواست خود را ارائه کنند تا این فرآیند تحت نظر ما انجام شود. همانطور که گفتم در صورت ارائه چنین درخواستهایی، دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها باید عناوین و مشخصات دورههای پیشنهادی را تائید کند و میبایست زیر نظر این دفتر هم برگزار شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که حمایتهای معاونت امور مطبوعاتی وزارت ارشاد از دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها برای ادامه فعالیتهایش در حوزههای مختلف، متوقف شده هم گفت: خیر، بنده چنین موردی را ندیدهام و انشاءالله حمایتها ادامه خواهد داشت.