کشته شدگان زلزله کرمانشاه ۶۲۰ نفر اما تعداد کشته شدگان تصادفات جادهای 7 هزار نفر در ۶ ماه
در اوایل انقلاب حدود ۵ هزار کیلومتر راه آهن داشتیم و حدود ۵ هزار کیلومتر در ۴ دهه گذشته به آن اضافه شده که بعضا بخش بیشتر آن بصورت باری می باشد
عصر خبر- احمد رضا نيك كار اصفهاني نوشت: آزادراه کنارگذر شرقی اصفهان ( اتصال کریدور شمال به جنوب کشور ) به صورت ۲۴ سات کار میکرد اما حالا… اگر برنامه ریزی کلان در دستور کار مدیران ارشد دولتی طی سه دهه اخیر قرار می گرفت و باز هم اگر متناسب با میانگین جهانی راه آهن و یا آزاد راه ساخته بودیم و چنانچه همانند کشورهای توسعه یافته قطارهای سریع السیر را میتوانستیم عملیاتی کنیم امروز هم دهها میلیارد دلار صرفه جویی در سوخت میداشتیم و هم توانسته بودیم رضایت مردم را جلب نموده و روزانه صدها تان از عزیزانمان در تصادفات و یا آلودگی هوا جان خود را از دست نمی دادند.
میلیاردها دلار خسارت و بیش از ۵۰۰ هزار کشته در سه دهه اخیر نتیجه تصمیمات نادرست بوده که مجموعه تلفات در این سالها چندین برابر شهدای دوران دفاع مقدس بوده است. متأسفانه ما در مجموع کمتر از ۵۰۰۰ کیلومتر آزاد راه در کشور داریم. در اوایل انقلاب حدود ۵ هزار کیلومتر راه آهن داشتیم و حدود ۵ هزار کیلومتر در ۴ دهه گذشته به آن اضافه شده که بعضا بخش بیشتر آن بصورت باری می باشد و عملا می توان گفت که در بخش آزدراهها نیز هیچ کار آنچنانی انجام نشده است.
در بخش زیر ساختهای حمل و نقل نیز بسیار ضعیف بوده ایم در حالیکه یکی از ارزانترین راههای حمل و نقل و همچنین ایمنترین راه برای جا به جایی مسافر و بار توسط راه آهان آن هم به صورت برقی میباشد و ما در این بخش از نظر استانداردهای جهانی بسیار عقب هستیم.از طرف دیگر ساخت آزاد راههای حیاتی در کشور نیز به صورت بسیار کند در حال حرکت است و به این دلیل کشور سالانه دهها میلیارد ضرر مالی میبیند و جان هم وطنان نیز بیشتر در خطر است اما گوش شنوایی وجود ندارد.
به طور نمونه در طول یک سال مدیریت بنده در آتیه صبا ساخت شریان اصلی کشور یعنی اتصال کریدر جنوب به شمال کشور که به نام آزاد راه شرقی اصفهان معروف بود و ۱۳ سال متوقف گردیده بود و کّل هزینه آن در سال ۸۲بالغ بر پنجاه میلیارد تومان بود به خاطر توقف آن هزینه اجرای فقط دو سوم این پروژه بالغ بر بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان گردیده بود. این پروژه که حداقل فاصله تهران به شیراز را ۲ ساعت کوتاه می نماید و سالانه حداقل ۵۰ میلیون دلار صرفه جویی در سوخت را نیز در بر دارد؛ به همین سبب اجرای این پروژه ملی را نیز در دستور کار ۲۲ پروژه ملی آتیه صبا قرار دادیم که پس از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکاران عملیات اجرائی آن به صورت شبانه روزی شروع و مقرر گردید که در شهریور ماه ۹۶ فاز اول آن افتتاح گردد که متأسفانه مانند دیگر پروژها پس از ترک بنده از آتیه صبا فعالیت ۲۴ ساعته این پروژه تبدیل به اخراج خیلی از کارکنان این پروژه و در نتیجه کند شدن آن گردید؛ و نه تنها در شهریور ماه ۹۶ فاز اول این پروژه بر اساس قرارداد افتتاح نگردید بلکه قسمت دوم این پروژه که مقرر شده بود روکش بتونی به جای آسفالت انجام پذیرد که این اقدام میتواند صدها میلیارد در آمد از صادرات قیر و با بکار گیری سیمان فعال شدن کارخانههای سیمان از حالت رکود به فعال در آماده. هر چند انجام آن درپردهای از ابهام قرار گرفته است.
در هر حال استفاده از مدیران غیر حرفهای و استفاده از اینگونه افراد که نه شناخت کافی از چنین پروژههایی دارند موجب ضرر و زیانهای میلیاردی به کشور می گردد و توقف یا کند شدن عملیات اجرائی این گونه پروژهها نه تنها باعث خسارتهای مالی شدیدی میگردد بلکه خسارتهای جانی زیادی را نیز به بار خواهد آورد.
امید است بالاخره روزی دولت مردان بر آن شوند که شایسته سالاری را جایگزین کار نابلدان و افراد غیر حرفهای نه تنها در پروژههای ملی بلکه در تمام سطوح مدیریتی کشور گردانند تا بیشتر از این کشور آسیب نبیند و با سرعت بخشیدن در ساخت هزاران کیلومتر آزاد راه و راه اندازی قطارهای سریع السیر در کشور شاهد این همه مرگ و میر و تلفات جانی در کشور نباشیم.