ژاپن سال گذشته فقط 20 پناهجو پذیرفته است
دولت ژاپن اذعان کرد در سال 2017 میلادی شمار درخواست های پناهجویان 80 درصد بیشتر شده است اما فقط 20 نفر پذیرفته شده اند.
به گزارش ایرنا از روزنامه یومیوری، شمار کسانی که درخواست پناهندگی از این کشور در سال میلادی قبل کرده اند به رکورد 19 هزار و 628 نفر رسیده است این مقدار افزایشی 80 درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶، که برای اولین بار درخواست ها از مرز ۱۰ هزار نفر گذشت، نشان می دهد.
در سال گذشته بیشترین متقاضیان پناهندگی در ژاپن شامل چهار هزار و 895 فیلیپینی، سه هزار و 116 ویتنامی، دو هزار و 226 نفر از سری لانکا و ۱۲ نفر هم از سوریه بودند.
از این تعداد فقط 20 نفر از سوی این کشور توانسته اند پناهندگی بگیرند که هشت نفر کمتر از سال ۲۰۱۶ است.
در همین حال دولت ژاپن اعلام کرده است در راستای سخت گیری های بیشتر بر روی پناهجویان، با کسانی که بدون مدارک قانونی پناهندگی جویای کار باشند و یا مشغول به کار شوند، برخورد خواهد کرد.
روزنامه ‘یومیوری’ می نویسد: از این پس فقط کسانی که رسما به عنوان پناهنده در کشور ثبت شده باشند، حق دارند کار کنند و با پناهجویان دیگر جویای کار بشدت برخورد خواهد شد.
این گزارش می افزاید ژاپن دارای سخت ترین سامانه های فعالیت کاری و زندگی برای پناهجویان در میان کشورهای توسعه یافته در جهان است و با این مقررات جدید وضعیت بدتر هم خواهد شد.
بنا به نوشته این روزنامه، اقدام وزارت دادگستری برای وضع ضوابط جدید موجب خواهد شد تا دستکم 10 هزار نفر از پناهجویان جویای کار نتوانند وارد بازار کار شوند.
این گزارش ادامه می دهد با کسانی که خلاف مقررات رفتار کنند برخورد خواهد شد و در بازداشتگاه نگهداری خواهند شد تا تاریخ مجوز اقامت آنها خاتمه یابد.
بررسی ها نشان می دهد که در ژاپن سومین اقتصاد بزرگ دنیا به طور کلی پناهنده ها و پناهجویان مورد استقبال قرار نمی گیرند و همیشه در حاشیه زندگی می کنند.
دولت ژاپن در یک دهه گذشته هرگز از سختگیری های خود برای این افراد آسیب پذیر نکاسته است.
در همین حال تحقیقات نشان می دهد در این کشور، پناهنده و پناهجویان کشورهای مختلف از سوریه گرفته تا کشورهای آفریقایی برای باز کردن حساب بانکی، بیمه و گرفتن امتیازاتی که به طور معمول افراد در یک جامعه دارند با محدودیت های بسیار زیادی روبرو هستند.
روزنامه ژاپن تودی هم می نویسد که احساسات ضد پناهجویی در اروپا و آمریکا شدت گرفته است اما در ژاپن بیشترین محدودیت ها به صورت قانونی اعمال می شود و یک پناهجو به تنهایی باید به مبارزه با دولت برود.
این گزارش تصریح می کند ژاپن، به طور کلی برای پناهجویان و کلا برای خارجیان یکی از سخت ترین کشورها از لحاظ زندگی است و در حالی که آنها باید ژاپنی صحبت کنند نمی دانند دقیقا برای فراگرفتن این زبان به کجا باید مراجعه کنند و خدمات در این عرصه هم محدود است.
جمعیت ژاپن اکنون 127 میلیون نفر است و به دلیل نرخ پایین زاد و ولد و نرخ بالای مرگ و میر این رقم برای سال 2060 میلادی 85 میلیون نفر پیش بینی شده است با این حال و به رغم نیاز به نیروی کار، باز هم از پناهجویان و خارجیان در ژاپن استقبال نمی شود.