تعویق رأیگیری شورای امنیت برای آتشبس در سوریه
پنج شنبه گذشته، دولتهای سوئد و کویت در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود به شورای امنیت، خواستار برقراری آتش بس سراسری در سوریه در بازه زمانی ۷۲ ساعت پس از تصویب این قطعنامه شدند.
عصر خبر: نشست شورای امنیت سازمان ملل برای رأی گیری در مورد قطعنامه «آتش بس ۳۰ روزه در سوریه» به شنبه موکول شد.
به گزارش مهر به نقل از بی بی سی، نشست شورای امنیت سازمان ملل برای رأی گیری در مورد قطعنامه «آتش بس ۳۰ روزه در سوریه» به شنبه موکول شد.
گفتنی است که از روز پنج شنبه تاکنون، رأی گیری برای این قطعنامه چندین بار به تعویق افتاده است.
برخی منابع خبری، زمان برگزاری این نشست را ساعت ۱۹ روز شنبه به وقت دمشق (هشت و سی دقیقه به وقت تهران) اعلام کردند.
در نشست شورای امنیت پیرامون بحران انسانی در سوریه، روسیه خواستار تغییرات در پیش نویس قطعنامه ای شد که یک آتش بس ۳۰ روزه را برای تحویل کمکهای بشردوستانه و خروج مجروحان پیشنهاد می دهد.
در مقابل، دیپلماتهای غربی روسیه را به وقت کشی متهم می کنند و دولت فرانسه نیز بدون توجه به سکوت غیرموجه خود در قبال بحران انسانی در یمن می گوید که عدم اقدام به موقع (!) ممکن است پایان دوران اقتدار و مرجعیت سازمان ملل را رقم زند!
از سوی دیگر آمریکا، انگلیس و فرانسه خواستار تصویب قطعنامه آتش بس ۳۰ روزه بدون فوت وقت شدند.
«استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز گفت که «با تصویب و برقراری این آتش بس، امکان دسترسی سریع و بدون مانع به غوطه شرقی باید فراهم شود».
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز بعدازظهر روز جمعه در ادعایی بی پایه و اساس پیرامون بحران کنونی در غوطه شرقی دمشق، بار دیگر انگشت اتهام را به سمت سوریه و متحدانش- ایران و روسیه- نشانه رفت و مدعی شد «آنچه که این سه کشور [سوریه، ایران و روسیه] طی روزهای اخیر بر سر مردم آورده اند، یک رسوایی است!»
پنج شنبه گذشته، دولتهای سوئد و کویت در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود به شورای امنیت، خواستار برقراری آتش بس سراسری در سوریه در بازه زمانی ۷۲ ساعت پس از تصویب این قطعنامه شدند.
طبق مفاد این پیش نویس، خروج مجروحان و تحویل کمکهای بشر دوستانه ظرف ۴۸ ساعت پس از تصویب آتش بس آغاز خواهد شد. در پیش نویس این قطعنامه آمده است که ۵.۶ میلیون نفر در ۱۲۴۴ منطقه در سرتاسر سوریه به دریافت کمکهای بشردوستانه نیاز مبرم دارند.