فعال كارگري: دستمزد تنها ۲ الی ۵ درصد كل هزینه های واحدهاست
بالا رفتن حقوق کارگران باعث افزایش قدرت خرید بخش بزرگى از جامعه شده که این موضوع خود باعث رونق گرفتن فضای کسب و کار می گردد.
عصر خبر: هر ساله در اواخر اسفند ماه بیش از ۱۰ میلیون کارگر شاغل در کشور منتظر اعلام نتیجه نشست های شورای عالی کار جهت تعیین دستمزد برای سال آینده هستند تا شاید با افزایش متناسب حقوقها برای سال آتی تأمین هزینه های معاش خانواده هایشان اندکى راحت تر از سنوات گذشته باشد . اما معمولا شورای عالی كار متشكل از نمایندگان کارگران،کارفرمایان و دولت بدون توجه به میانگین هزینه های معیشتی ماهیانه یک خانواده، که از مصادیق تعیین دستمزد در قانون است صرفا با در نظر گرفتن درصد افزایش تورم( که میزان آن در نظر بسیاری از کارشناسان مورد تشکیک بوده و جای بحث دارد) برای دستمزد کارگران تصمیم گیری می نمایند که همواره رقم تعیین شده به مراتب پایین تر از هزینه های زندگی آنان است.
اصغر عبادی فعال کارگرى در مصاحبه با خبرنگار عصر خبر در انتقاد به تأخیر هر ساله ى اعلام میزان افزایش دستمزد کارگران از سوی شورای عالی کار گفت: شرکاى اجتماعی نمایندگان کارگری هر سال به بهانه های گوناگون جلسات تعیین دستمزد را به تعویق انداخته و با به راه انداختن دعوای زرگری بین هم اعلام این موضوع را به آخرین ساعات کاری سال موکول می کنند و کارگران نیز به دلیل تنهایی تشکل هایشان برای چانه زنی با کارفرما و دولت به ناچار تا پایان سال منتظر اعلام نتایج جلسات می مانند این در حالیست که افزایش حقوق کارکنان ارگانهای لشگری و کشوری از دو ماه قبل اعلام شده است.
عبادی با بیان اینکه کارگران با احتساب خانواده تحت تکفل آنها در حدود نیمی از جامعه ى ما را تشکیل می دهند اذعان داشت: بالا رفتن حقوق کارگران باعث افزایش قدرت خرید بخش بزرگى از جامعه شده که این موضوع خود باعث رونق گرفتن فضای کسب و کار می گردد.
این فعال کارگری افزود: در نظر برخی بالا رفتن حقوق کارگران باعث افزایش هزینه های تولیدشده، و رکود صنعت و بنگاه های اقتصادی را در پی خواهد داشت، این در حالی است که دستمزد نیروی کار در واحد های تولیدی و صنعتی تنها ۲ الی۵ درصد كل هزینه های این واحدها را در بر می گیرد که با توجه به اهمیت ویژه نیروی کار در چرخه صنعت در مقابل سایر هزینه های یک واحد صنعتی درصد قابل توجهی بشمار نمی آید.