چه غذاهایی انرژی شما را تخلیه می کند؟
مسئلهی بدتر این است که ممکن است شما برخی از این غذاهای تخلیهکنندهی انرژی را به قصد افزایش انرژیتان مصرف کنید، در حالی که درحقیقت دارید کاملا برعکس عمل میکنید. بیایید با یکی از بزرگترین و فریبندهترین مقصرها شروع کنیم: نوشیدنیهای انرژیزا.
نوشیدنیهای انرژیزا
شاید نوشیدنیهای انرژیزا، انرژی شما را بهطور موقت افزایش دهند اما به محض آنکه انرژی ناشی از کافئین ازبین رفت، شما بیشتر از همیشه احساس خستگی خواهید کرد. این مقاله راستینه، نتایج یک مطالعهی بسیار جالب را نشان میدهد. به بزرگسالانی که دچار کمبود خواب بودند، نوشیدنی انرژیزای قندی داده شد و از آنها خواسته شد که یکسری آزمایش خسته کننده (یکنواخت) انجام دهند.
به گروه دیگر، یک نوشیدنی با همان طعم داده شد که فقط حاوی کافئین بود. بعد از نیم ساعت، نتایج هردو گروه یکسان بودند اما بعد از ۵۰ دقیقه گروهی که نوشیدنی قندی نوشیده بودند، از گروه دیگر عقب افتادند.
غذاهای شیرین صبحانه: دونات، رولهای شیرین و…
شکر و آرد سفید، تخلیهکنندههای وحشتناک انرژی هستند. مایهی تأسف است که بسیاری از افراد روزشان را با یک صبحانهی شیرین شروع میکنند – البته اگر تصمیم بگیرند که اصلا صبحانه بخورند.
اساسا زمانی که شما مقدار زیادی قند (شکر) مصرف میکنید، کربوهیدراتها بسرعت مصرف میشوند، قند خون افزایش مییابد و سپس مغز شما تولید اورکسین را متوقف میکند؛ اورکسین، چیزی است که شما را هوشیار نگه میدارد.
غذاهای چرب و سرخشده
وعدههای غذایی پرچرب مانند آنهایی که حاوی غذاهای سرخشده هستند، هیچ فایدهای برای عملکرد مغزی شما ندارند. مطالعات نشان دادهاند که غذاهای با محتوای چربی بالا میتوانند در کوتاه مدت باعث خستگی و در درازمدت باعث کاهش عملکرد شناختی شوند.
این ظاهرا در مورد وعدههای غذایی پرچرب و کمکربوهیدرات و همچنین رژیمی که سرشار از چربیهای اشباع و کربوهیدراتهای تصفیهشده است نیز کاملا صدق میکند.
غذاهای حاوی آهن کم
کمخونی یا سطوح پایین آهن در خون، یکی از علل اصلی خستگی، بخصوص در بانوان است. در حالی که علل متعددی برای کمخونی وجود دارد – از قاعدگی گرفته تا بیماری مغزاستخوان – غذاهای حاوی آهن پایین در رژیم غذایی، یک علت بسیار متداول برای خستگی هستند. بنابراین به جای استفاده از سبزیجات کمآهنی مانند هویج، کرفس و گل کلم، سبزیجات برگدار تیره مانند کلم کیل و اسفناج یا کنگر فرنگی را امتحان کنید که سرشار از آهن هستند. بجای استفاده از برنج سعی کنید مصرف عدس یا نخود را افزایش دهید. و ضمنا گاهی اوقات بهجای پروتئینهای کمآهن مانند مرغ و ماهی از گوشت قرمز استفاده کنید