قالیباف: یارانه باید به میزان تورم افزایش پیدا کند
وی با بیان اینکه من هرگز با تولید ثروت مخالف نیستم تصریح کرد: من دست کسی که واردات انجام می دهد و زیر ساخت های کشور را در حوزه صنعت متحول می کند، می بوسم. ما با تولید کننده مشکلی نداریم. ولی با آن هایی که سود بانکی را به ۲۷ درصد می رسانند، مخالفیم.
عصر خبر: شهردار اسبق تهران ضمن انتقاد از مدیریت اقتصادی دولت گفت: بعد از انتخابات خودشان یک میلیون شغل را مطرح کردند. هر چند که توان این تولید را ندارند؛ می خواهند با این کار رفتار سیاسی کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران در گفتگویی از مدیریت اقتصادی دولت انتقاد کرده است. وی در گفتگو با شماره امروز (شنبه ۲۹ اردیبهشت) روزنامه «خراسان» گفت: این ظرفیت در کشور ما هست که جیدیپی به ۲.۵ برابر برسد اما نه در دوره چهار ساله. اما افزایش درآمد و قدرت دولت را ۲.۵ برابر کردن کاملاً شدنی است، البته اینهایی که در مصدر کار هستند، کننده این کار نیستند.
قالیباف در بخشی از این گفتگو تصریح کرد: دغدغه مردم در زمان انتخابات گرانی و بیکاری بود. من در این زمینه تجربه و مطالعهای داشتم. درست است که بعضی از رقبای انتخاباتی گفتند یا معنای شغل را نمی دانند یا معنای یک میلیون را؛ اما بعد از انتخابات خودشان همین یک میلیون شغل را مطرح کردند، هر چند که توان این تولید را ندارند؛ میخواهند با این کار رفتار سیاسی کنند.
وی ادامه داد: بحث های ما کاملاً شدنی بود. هر چند بعد از ثبت نام، عده ای سعی کردند بحث ۲.۵ برابر کردن جی دی پی (تولید ناخالص داخلی) در کشور را مطرح کنند. البته این ظرفیت در کشور ما هست که جی دی پی به ۲.۵ برابر برسد، ولی نه در دوره چهار ساله اما افزایش درآمد و قدرت دولت را ۲.۵ برابر کردن کاملاً شدنی است، البته این هایی که در مصدر کار هستند کننده این کار نیستند.
شهردار اسبق تهران با بیان اینکه کشور می تواند جی دی پی را در یک دهه افزایش دهد اظهار داشت: به عنوان مثال، در یک کشور با ظرفیت اقتصادی اشباع شده، پنج سال برنامه ریزی می کنند که تورم ۱.۵ درصد را به یک درصد برسانند! چطور دولت یازدهم طی دو سال از ۴۷ درصد به تک رقم رساند!؟ پس معلوم است که ظرفیت اقتصادی ما اشباع شده نیست. همین طور که دولت میتواند تورم را کاهش بدهد، می تواند تولید ناخالص را هم بالا ببرد.
قالیباف با اشاره به طرح «کارانه» که در ایام انتخابات ۹۶ مطرح کرد، گفت: من بحث کارانه را مطرح کردم؛ گفتند نمیشود و بعد همین کار را خودشان کپی کردند اما به شکل غلط! درباره یارانه گفتند به بخشی از جامعه یارانه نمی دهیم اما به بخش دیگر سه برابر می دهیم تا یارانه هدفمند بشود. برای هدفمند کردن باید سیاست های مالی، بانکی و پولی را اصلاح می کردیم. هیچ کدام از آن ها را اصلاح نکردیم، در این سال ها به تعبیری پول پاشیدیم! مگر همین افراد، بخش یارانه کمیته امداد را سه برابر نکردند؟ همین جا هم سیاسی کاری کردند و یارانه قشرهای پردرآمد را حذف نکردند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه در مدیریت مردمی در جنگ، یکی از ویژگی ها این بود که رزمندگان حاضر بودند هزینه بدهند گفت: هزینه به این معنا که عده ای با این کار مخالفند. وقتی علم و تجربه و خرد جمعی می گوید باید این هزینه را تحمل کنی، وقتی می دانی ۱۵ میلیون به این یارانه احتیاج دارند، باید آن را حذف کنی. البته باید روش درستی را انتخاب کرد.
شهردار اسبق تهران اضافه کرد: اگر بخواهیم قدرت خرید قشر مستضعف حفظ بشود، یارانه باید به میزان تورم افزایش پیدا کند، وگرنه بعد از چند سال این مبلغ هیچ ارزشی ندارد. این هم که میگویند برای حذف یارانه ثروتمندان باید به حساب های مردم سرک بکشیم، سفسطه گرانه و عوام فریبانه است! مثلاً دولت آلمان یا دیگر دولت های غربی مطلع نیستند که شهروندانشان چه گردش مالی دارند!؟
قالیباف خطاب به دولت گفت: شما که آمالتان کشورهای لیبرالیستی و نئولیبرالیستی است، آیا میشود یک فعالیت اقتصادی در کشورهای غربی اتفاق بیفتد و دولت مطلع نباشد؟ گردش مالی مردم باید مشخص شود که بشود مالیات تعیین کرد. این ها خودشان شفافیت را به هم می زنند و بعد ادعای شفافیت هم دارند. در حالی که صبح تا شب به صورت غیرشفاف و با مدیریت نسل دومی در حوزه مالیات در زندگی تفحص می کنند! وقتی میگویند نمیخواهیم در زندگی مردم سرک بکشیم، معنای واقعیاش این است که عرضه نداریم مدیریت کنیم!
وی با بیان اینکه من هرگز با تولید ثروت مخالف نیستم تصریح کرد: من دست کسی که واردات انجام می دهد و زیر ساخت های کشور را در حوزه صنعت متحول می کند، می بوسم. ما با تولید کننده مشکلی نداریم. ولی با آن هایی که سود بانکی را به ۲۷ درصد می رسانند، مخالفیم.
قالیباف ضمن انتقاد از یک جریان اقتصادی در کشور گفت: دو گروه اقتصادی در کشور ما هستند، این ها می روند، آن ها میآیند و برعکس؛ ۴۰ سال است همین وضعیت را به وجود آورده اند. یک عده هم این وسط هستند که با هر دو تیم کار می کنند، اگر قرار است اقتصاد اصلاح شود توسط عمده اقتصاددان های شناخته شده نمی شود.