چه افرادی نمی توانند خون بدهند؟
با نزدیک شدن به هفته ی انتقال خون، بسیاری از خیرین در مراکز انتقال خون حضور می یابند و خون خود را در اختیار افراد نیازمند قرار می دهند. در این مقاله همه چیز درباره اینکه چه افرادی نمی توانند خون بدهند را می خوانید.
این روزها در سازمان های انتقال خون به خون افراد سالم احتیاج می باشد تا آن را در اخیتار افراد نیازمند به خون قرار دهند. شما هم برای سلامتی خود می توانید خون بدهید. اما گاهی اوقات مشکلاتی در بدن به وجود می آید که هرکسی نمی تواند خون بدهد، حتما می پرسیدچه افرادی نمی توانند خون بدهند؟ پاسخ سوالتان در اینجاست.
این افراد نمی توانند خون بدهند
هشتم مرداد آغاز هفته انتقال خون است. به همین بهانه بیمناسبت نیست که یادآوری کنیم دسترسی به خون و فرآوردههای خونی سالم و استفاده منطقی از آن یکی از چالشهای عمده نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیاست. در این میان بنا بر اعلام مسوولان سازمان انتقال خون، ایران تنها کشور در منطقه مدیترانه شرقی است که خونهای اهدایی مردم دو مرتبه کنترل میشود. به دنبال همین موضوع است که سطح سلامت خونها بسیار افزایش یافته است. البته مشاوره در زمان اهدای خون نیز توسط پزشکان مجرب انجام میشود که این امر نیز در سلامت خونهای اهدایی تاثیر بسزایی دارد.
خون بافت زندهای است که نجات بخش زنده است و میانگین حجم آن در هر فرد بالغ بر 4.5 الی 5.5 لیتر است. خون از دو قسمت سلولی و پلاسمایی تشکیل شده است.
عناصر سلولی 45 درصد حجم خون را تشکیل میدهند و شامل گلبولهای قرمز با طول 120 روز که مسوول اکسیژن رسانی به سلولهای بدن میباشد، هستند. گلبولهای سفید نیز با طول عمری از چند روز تا چند ماه که مسوول دفاع از بدن در برابر عوامل خارجی میباشند و نیز پلاکتها با طول عمر 7 الی 10 روز که در بند آمدن خونریزی دخالت دارند، از دیگر عناصر سلولی تشکیل دهنده حجم خون هستند.
پلاسما نیز 55 درصد حجم خون را تشکیل میدهد و دارای پروتئینهایی نظیر آنتیبادیها، فاکتورهای انعقادی خون و مواد غذایی نظیر انواع قندها، چربیها، املاح مختلف و هورمونهاست.
شرایط اهدای خون چیست؟
– حداقل سن 18 سال تمام و حداکثر 60 سال ( در صورت اهدای خون مستمر تا 65 سال)
– حداقل وزن 50 کیلوگرم
– فواصل اهدای خون هر هشت هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال بیش از چهار مرتبه برای مردان و 3 مرتبه برای زنان نباشد.
– همراه داشتن کارت شناسایی معتبر عکسدار (ترجیحا کارت ملی)
لازم به ذکر است در صورت وجود سوابق زیر باید پزشک انتقال خون در جریان قرار گیرد:
– آلرژیها: کهیر و آلرژی تنفسی و …
– سابقه غش، صرع و تشنج
– سابقه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی
– سابقه اعمال جراحی
– سابقه رفتارهای پرخطر (تماس جنسی خارج از چهارچوب خانواده)
– سابقه خالکوبی، حجامت و تتو
– سابقه زردی و یرقان در خود یا خانواده
– مسافرت به مناطق آندمیک مالاریاخیز
– سابقه بیماری های قلبی و عروقی
– سابقه مصرف دارو