دبیر کل جمعیت مردمی صبح ملایر : سمن ها مطالبه گر حقوق مردم در قالب مدنیت هستند
آیا قرار نیست این تشکل ها را - که واسطه هایی با عملکرد شفاف - میان مردم و قوای حاکم هستند، جدی گرفت و به آنها میدان کار داد؟ امروز جوامع مترقی جهان سازمان های مردم نهاد را به چشم همیار می بینند، این نگاه باید در بدنه مدیریتی کشور ما توسعه و ترویج پیدا کند.
گردهم آیی فعالان تشکل های مدنی و سمن های استان همدان ۱۷ مرداد همزمان با روز خبرنگار در ساختمان معاونت ورزش و جوانان همدان برگزار شد.
به گزارش عصر خبر، در این نشست که تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر همدان و اهالی رسانه نیز حضور داشتند، دکتر حمید هنرجو پژوهشگر و فعال سیاسی اجتماعی به ایراد سخنانی پرداخت.
وی که دبیر کلی جمعیت مردمی صبح ملایر را بر عهده دارد، گفت: بی توجهی دولت به تشکل های مردم نهاد [سمن ها] و جدی نگرفتن نقش مهم آنها در جامعه امروز، حتما زیان هایی جبران ناپذیر خواهد داشت.
هنرجو تصریح کرد: نقش دادن به آحاد مردم در اداره جامعه در همین تشکل ها و سازمان های مردم نهاد معنا پیدا می کند، اما متاسفانه این باور در بسیاری از مدیران و مسئولان ارشد اداری در کشور نهادینه نشده است و یا حداقل، نسبت به فعالیت سمن ها روی خوش نشان داده نمی شود.
این پژوهشگر با طرح این پرسش که به راستی درک کلی جامعه از تشکل های مردمی چیست؟! خاطرنشان ساخت: آیا قرار نیست این تشکل ها را – که واسطه هایی با عملکرد شفاف – میان مردم و قوای حاکم هستند، جدی گرفت و به آنها میدان کار داد؟ امروز جوامع مترقی جهان سازمان های مردم نهاد را به چشم همیار می بینند، این نگاه باید در بدنه مدیریتی کشور ما توسعه و ترویج پیدا کند.
حمید هنرجو با تاکید بر اینکه تشکل های مردمی و سمن ها در عین اینکه باید از امکانات دولت ها استفاده کنند اما آلودگی جناحی و حزبی پیدا نکنند و از جنس مردم باقی بمانند، افزود : در شرایطی که اعتماد مردم به برخی نهادها و دستگاه های دولتی کمرنگ شده، سمن ها می توانند زمینه بخش تعامل دوسویه باشند و به عنوان صدای مردم از قوای کشور، مطالبه گری به حق و به موقع در قالب مدنی داشته باشند.
دبیر کل جمعیت مردمی صبح ملایر در پایان سخنان خود یادآور شد: نهادها، دستگاه ها و دوایر دولتی به ویژه بهزیستی، هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی و جهاد کشاورزی، تشکل های مردمی را بازوی خود بدانند و ببینند نه موازی و رقیب.