روحاني: مستقل مي آيم
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حال بررسی این موضوع هستم و اگر کاندیدا شوم، مستقل خواهم آمد.
حسن روحاني عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام طي سخناني در یازدهمین کنگره حزب مردم سالاری، اظهار داشت: مردم سالاري به اين معني نيست که تنها حاکمان بر مبناي راي مردم انتخاب شوند، که البته بايد اينگونه باشد. اما مردم سالاري به اين معني است که حاکمي که با راي مردم به قدرت رسيده است، بايد براي رفاه تک تک مردم تلاش کند و وقتي که انتخاب شد، تنها منتخب آنهايي که راي دادهاند نيست.
به گفته وي، در نظام مردم سالار، اقليت و اکثريت حقوق برابر دارند و در نظام مردم سالار ايران، اداره کشور طبق آراي مردم خواهد بود. از اين رو تصميمها و تصميم سازيها جمعي است و نه سليقهاي. تصميمات بايد بر اساس موازين اعتقادي مردم و بر مبناي کار کارشناسي باشد. اگر دستگاه کارشناسي غايب شد؛ تصميمات سليقهاي ميشود.
روحاني با بيان خاطراتي از جک استراو وزير خارجه اسبق انگليس و البرادعي دبيرکل سابق سازمان انرژي اتمي يادآورشد که حتي آنها هم بر مردم سالار بودن نظام ايران تاکيد داشتند.
وي با بيان اينکه شايد در دنياي سياست منظرهاي زيباتر از صف طولاني مردم پاي صندوق انتخابات نباشد، ادامه داد: انتخابات نماد قدرت ملي است. بر خلاف تصور برخي پيش از قدرت نظامي و اقتصادي، قدرت ملي بر مبناي قدرت حضور مردم است که اهميت دارد. در انتخابات و در حکومت مردم سالار، بايد مردم احساس مالکيت بکنند که حکومتشان نماينده آنها است.
روحاني از اصل 56 قانون اساسي ياد کرد و گفت: اداره جامعه حق مردم و مال مردم است. مردم اين حق را به عنوان امانت به افکار خاص و در چارچوب خاص قرار ميدهند و هيچ خيانتي بالاتر از خيانت به حق مردم نيست. انتخابات در تمام مقاطع در نظام ما اهميت فوق العادهاي داشته است. 30 انتخابات در جمهوري اسلامي ايران برگزار شده که همواره مظهر قدرت ملي بوده است اما اين انتخابات پيش رو ويژگي ديگري دارد و بايد بيش و پيش از گذشته اين قدرت ملي را به نمايش بگذاريم. آنهايي که اين طرف و آن طرف به گونهاي سخن ميگويند که مردم را مايوس کنند، خدمتي به مردم نکردهاند. يکي ميخواهد از «ديروز» انتقام بگيرد و آن يکي ميخواهد از «ديروز» گله کند. کمي «ديروز» را ول کنيد وبه امروز و آينده بپردازيد. آنها که به گونه اي حرف ميزنند که فضا را امنيتي کنند، به ضرر مردم عمل کردهاند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاکيد بر اينکه فضاي انتخابات بايد فرهنگي باشد، ادامه داد: فضاي امنيتي به نفع کسي نيست و کساني که به دنبال فضاي امنيتي هستند، در واقع به دنبال بهانه سازي هستند. آنهايي هم که مي خواهند مردم را از رفتن به پاي صندوق راي مايوس کنند، به مردم خدمتي نکردهاند. چرا اينقدر به گذشته چسبيدهايد؟ خيلي چيزها را بايد فراموش کرد. اينقدر به گذشته نپردازيم. به آينده و معضلات کشور بپردازيم.
وي با اعتقاد بر اينکه سرمايه اجتماعي و اعتماد مردم لطمه ديده و افق آينده غبار آلود است، افزود: مسائل با شفافيت بيان نميشود، آمارها از واقعيت فاصله دارد و نقدينگي به حدود 7 برابر رسيده است. بيکاري هم نه تنها کاهش نيافته که افزايش هم يافته است. اسراف اين است که صدها هزار جوان را با سرمايه اين مردم از دبستان تا دکترا بالا ببريم و آنوقت آنها بيکار باشند.
روحاني ادامه داد: مردم در انتخابات نبايد احساس کنند که بايد هزينه بالا بپردازند. بلکه بايد کاري کنيم که مردم احساس کنند، انتخابات و فعاليت انتخاباتي پاداش دارد. روشن است که بايد چه کار کنيم. مدام نگوييم که انتخابات مديريت و مهندسي شده است. اين کلمات معني خوبي را القا نميکند. مردم حاکم و صاحب حق هستند و مردم انتخابات را مهندسي ميکنند. مبادا به جايي برسيم که مردم فکر کنند انتخابات تشريفاتي است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي که به نامزدي احتمالي وي اشاره داشت، گفت: خيلي ها با من مشورت کردهاند اما هنوز به اين نتيجه نرسيده ام که بيايم يا نه؟
«شما موسس دولت وحدت ملي مد نظر هاشمي رفسنجاني خواهيد بود؟» اين سوالي بود که روحاني در پاسخ به آن گفت: اگر نامزد شوم، مستقل خواهم آمد.