انتقال زائران حادثه دیده و بیمار از عراق به کشور
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور، گفت: تا کنون ۱۳۰ زائر که در عراق دچار حادثه شده اند از سه مرز به کشور منتقل شدند.
به گزارش مهر، پیر حسین کولیوند ظهر امروز در حاشیه بازدید از مرز شلمچه، اظهار کرد: تا امروز ۱۳۰ زائر اعم از حادثه دیده و بیماری که در کشور عراق امکان درمان نداشتند از طریق سه مرز مهران، چذابه و شلمچه به کشور منتقل شدند.
وی به حادثه تصادف دو ون که امروز در عراق اتفاق افتاد هم اشاره کرد و گفت: امروز دو ون در عراق دچار حادثه ترافیکی شدند که تعدادی مصدوم و فوتی دار پی داشته است که صبح امروز ۱۰ نفر از مصدومان این حادثه از مرز مهران به کشور منتقل شدند.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور به تشریح خدمات ارائه شده به زائران حادثه دیده در عراق پرداخت و گفت: به محض اینکه حادثه ای در عراق رخ دهد، همکاران به شرطی که شرایط مصدومین پایدار باشد آنها را به مرز اعزام می کنند در غیر این صورت از بیمارستان های عراق استفاده شده تا به محض پایدار شدن شرایط جسمی مصدومان، به داخل کشور منتقل شوند.
وی افزود: همه مصدومان به محض ثابت شدن شرایط به کشور منتقل می شوند اما سعی می شود انتقال مصدومان به دلیل نزدیکی مرز مهران از این مرز انجام شود که به محض ورود به مهران در بیمارستان های ایلام بستری خواهند شد تا به محض بهبود به شهر محل سکونت خود منتقل می کنیم.
کولیوند در ادامه از عدم گزارش مورد بیماری در مرزها کشور خبر داد و اظهار کرد: تا کنون هیچ موردی از بیماری های واگیر و غیر واگیر در مرزها کشور گزارش نشده است.
وی این امر را نشان دهنده عملکرد مطلوب نیروهای سلامت در مرزهای کشور دانست و افزود: با وجود اینکه مرز شلمچه مرزی است که بسیاری از زائرانی که از این مرز عبور می کنند از اتباع خارجی هستند، گزارشی از بیماری در این رمز گزارش نشده است که نشان دهنده که کنترل و نظارت به خوبی و درستی انجام داده اند . این خدمات تا بازگشت تمام زائران ادامه خواهد داشت
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور خدمات بهداشتی و درمانی را خوب و قابل تقدیر و دانست و افزود: خدماتی که انجام می شود نسبت به سال گذشته با کیفیت بوده و طی بازدیدی که از مرزها انجام شده است کمبود دارویی وجود ندارد.
وی از وجود کلینیک دندانپزشکی سیار، کیلنیک های زنان و مامایی و بیمارستان سیار مجهز به آزمایشگاه، رادیولوژی و سرویس کامل را از دیگر خدمات بهداشتی در مرز شلمچه اعلام کرد.
کولیوند از مراجعه ۱۳۰ هزار زائر به مراکز درمانی کشور نیز خبر داد و اظهار کرد: در سه مرز شلمچه، چذابه و مهران حدود ۱۳۰ هزار نفر به مراکز درمانی و فوریت های پزشکی مراجعه و خدمات دریافت کردند و از این تعداد در حال حاضر سه هزار بستری و در حال دریافت خدمات مراقبتی در بیمارستان های ایران هستند و شمار عمل های جراحی انجام شده در این بیمارستان ها ۶۰۰ عمل جراحی بوده است.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در پایان از زائران بازگشته از زیارت خواست با ماموران بهداشت همکاری کنند و بیان کرد: به زائران بازگشته از عراق توصیه می شود با وجود نظارت ماموران بهداشت اما زائری که تب و یا علایم گوارشی را در خود مشاهده می کند به درمانگاه ها مراجعه کند و کار درمانی را انجام داده و بعد از آن سفر خود را به سمت محل سکونت خود ادامه دهد.