فرزندان دارای مادر ایرانی و پدرخارجی تابعیت ایرانی می گیرند
دولت لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را به تصویب رساند که براساس آن شناسنامه ایرانی دریافت کنند.
نشست هیات وزیران عصر یکشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد. در این جلسه دولت لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی را تصویب کرد.
به موجب این لایحه، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، تا قبل از 18 سالگی به درخواست مادر و پس از 18 سالگی به درخواست خودشان می توانند تقاضای تابعیت ایرانی کرده و شناسنامه ایرانی دریافت کنند.
هیأت دولت در ادامه، با اعمال اصلاحات و تغییرات تقسیماتی در تعدادی از استانهای کشور موافقت کرد.
براین اساس، نام دهستان چهاردانگه بخش هوراند شهرستان اهر به چهاردانگه شمالی تغییر یافته و شهرستان هوراند به مرکزیت شهر هوراند ایجاد می شود.
دولت همچنین به منظور ایجاد حداقل ساختار لازم برای تبدیل بخش بمپور به بیستمین شهرستان استان سیستان و بلوچستان، با ایجاد شهرستان بمپور به مرکزیت شهر بمپور موافقت کرد.
همچنین بخش مهرگان در تابعیت شهرستان سراوان ایجاد میشود.
همچنین با تصویب دولت، بخش فردوسیه به مرکزیت شهر وحیدیه و شهر فردوسیه در تابعیت شهرستان شهریار در استان تهران ایجاد می شود.
دولت به موجب مصوبه دیگری، با ایجاد بخش حرا در تابعیت شهرستان قشم موافقت کرد.
با تصویب هیأت وزیران، روستای تلخاب مرکز دهستان تلخاب در استان مرکزی به عنوان شهر تلخاب شناخته شد.
همچنین تبدیل دو روستای خوشه مهر و نلاس به شهر به ترتیب در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، از دیگر مصوبات جلسه هیأت وزیران بود.
در این جلسه دولت، وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از وضعیت سرشاخه کاری گردو و توسعه باغهای دیم انگور در کشور به هیأت وزیران ارایه داد.
براساس آمار، ایران باتولید بیش از 250 هزار تن گردو و داشتن سطح کل بالغ بر 157 هزار هکتار، مقام سوم دنیا را داراست.
اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو به منظور بهبود کمی و کیفی گردو و ارتقای بهره وری اقتصاد این محصول، از جمله اقدامات صورت گرفته است که در آن تاج درختان نامرغوب و حساس به سرما و سایر عوامل محیطی با ارقام تجاری برتر و ژنوتیپهای امیدبخش داخلی اصلاح و تعویض می شود. این طرح در استانهای همدان، کرمان، لرستان، آذربایجان شرقی، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، زنجان، کردستان و… اجرا می شود.
این گزارش همچنین به استفاده از ارقام دیربرگده از جمله چندلر و سایر ژنوتیپهای امیدبخش و برتر با عملکرد اقتصادی مناسب، به عنوان راهکار اجرایی برای رهایی از تنش سرما اشاره دارد.
بررسی وضعیت انگور دیم در طرح توسعه باغهای دیم در اراضی شیبدار، از دیگر موضوعات گزارش وزارت جهاد کشاورزی بود.
طبق آمار بدست آمده، ایران با تولید بیش از 3 میلیون و 800 هزار تن انگور دیم، مقام هشتم تولید انگور دنیا و از نظر داشتن سطح قابل کشت انگور دیم، با دارا بودن سطح کل بالغ بر 316 هزار هکتار، مقام نهم دنیا را داراست.
ازمناطق مهم کشت انگور دیم درایران می توان استانهای فارس،چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، خراسان شمالی، همدان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، سمنان و… را نام برد.
برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت باغهای دیم در اراضی شیبدار،آماده سازی بستر برای کشت انگور دیم در این اراضی، ایجاد سامانه آبگیر در خراسان شمالی (بدرانلو)، توسعه انگور دیم در اراضی شیبدار استان کردستان وتوسعه انگور دیم در اراضی شیبدار به مقدار 9 هزار هکتار در سال 1397، از جمله اقدامات انجام شده در این خصوص است.
هیأت وزیران با توجه به ضرورت تدوین مقررات لازم در حوزه پرداختهای الکترونیک، بانک مرکزی را موظف کرد چارچوبها و ضوابط بانکی پرداخت خرد، کیف پول الکترونیک، و پرداختهای مبتنی بر انواع فناوریها را ظرف یک ماه از ابلاغ این مصوبه تدوین و ابلاغ کند.
همچنین بانکها و شرکتهای ارایه دهنده خدمات پرداخت موظف شدند دسترسی به خدمات بانکی برای شرکتهای خدمات فناوری مالی (فنمها) که دارای مجوز از صنف مربوط هستند را فراهم آورند و در مواردی که به تشخیص بانک مرکزی شرکتهای یاد شده ضوابط مربوط را رعایت نکنند، فعالیت آنها متوقف می شود.
به موجب تصمیم دولت،دستگاههای اجرایی موظف شدند ساز وکارهای لازم برای دریافت وجوه خرد دولتی از طریق شرکتهای خدمات فناوری مالی را فراهم کنند.
بانک مرکزی نیز موظف شد در حوزه خدمات پرداخت الکترونیک از منظر سیاستگذاری و اعمال استانداردهای بانکی پرداخت نسبت به تنظیمگری اقدام کند و تحمیل هرگونه روشهای خاصی از کسب و کار توسط دستگاههای اجرایی در این حوزه ممنوع است.
در ادامه این جلسه، با تصویب هیأت وزیران، سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی تسهیلات جهانی محیط زیست تعیین شد.
دولت همچنین با تعیین وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی و تمامی پروتکلهای مرتبط موافقت کرد.
هیأت وزیران در ادامه در راستای به رسمیت شناختن تابعیت غیر ایرانی برای مالک کشتیهای ایرانی، آیین نامه اجرایی یکی از مواد قانون دریایی ایران درخصوص تغییر تابعیت کشتیهای ایرانی حسب درخواست مالک و شرایط خروج از تابعیت را به تصویب رساند.
هیأت وزیران در ادامه جلسه، ضمن اعلام نظر درخصوص تعدادی از طرحهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده خود را برای پیگیری موضوع تعیین کرد.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در توییتر نوشت: بعد از مدتها در جلسه امشب دولت تصویب شد: زنان ایرانی دارای همسر خارجی میتوانند برای فرزندان زیر هیجده سال خود تقاضای تابعیت ایرانی کنند.