مشکلات عجیبی که با بالا رفتن سن برای پوست رخ میدهد!

هنگام پیری سلامتی جسمی ما دستخوش تغییرات بسیاری می شود. یکی از این تغییرات، ضایعات پوستی می باشد که به وضوح قابل مشاهده می باشد.

ممکن است با خود بپرسیم که با بالا رفتن سن چه اتفاقی برای پوستمان اتفاق می افتد. به همین منظور ما در این قسمت از الودکتر مشکلات عجیبی که با بالا رفتن سن برای پوست رخ میدهد را به شما خواهیم گفت.
مشکلات عجیبی که با بالا رفتن سن برای پوست رخ میدهد:

کراتوز اکتینیک (ضایعات پوستی خشن):

اشعه فرابنفشی که از خورشید تابیده می شود یا از یک منبع ساخته دست انسان مانند دستگاه های برنزه کننده پوست می تواند باعث افزایش این مشکل و رشد پوسته پوسته شدن، شود. احتمالا فرد بیش از یکی از این ضایعات پوستی را خواهد داشت و بیشتر آنها قرمز رنگ اند اما بعضی هم می توانند قهوه ای یا مایل به صورتی باشند. اگر متوجه این ضایعات شدید، با پزشکتان مطرح کنید چرا که اگر درمان نشود ممکن است تبدیل به سرطان شوند. پزشک ممکن است استفاده از کرم، برداشتن با جراحی، فیریز یا سوزاندن این ضایعات را برای فرد تجویز کند.

کراتوز سبورئیک (زگیل سبورئیک یا زگیل پیری):

این نقاط قهوه ای مایل به زرد یا قهوه ای به خصوص بعد از میانسالی می تواند تغریبا در تمام نقاط بدن، ظاهر شود. احتمالا فرد بیش از یکی از این ضایعات پوستی را خواهد داشت. این زگیل ها بی ضرر هستند، اما می تواند مانند سلول های سرطانی رشد یافته یا سرطان پوست به نظر بیاید. بنابراین اجازه دهید پزشکتان این ضایعات را معاینه کند. بیشتر افراد نیاز به درمان ندارند، اما اگر باعث ناراحتیتان باشد یا جهت نمونه برداری، ممکن است پزشک آنها را بردارد.

لک های پیری:

این لک ها، لک کبدی نیز نامیده می شود. این تکه های تیره کوچک اغلب نقاطی را نشان می دهد که مورد تابش آفتاب قرار گرفته است مانند صورت، دست، شانه و بازو و بیشتر در سنین بالای 50 سال شایع است اما در سنین پایین تر هم در صورتی که زمان زیادی را در محیط باز گزرانده باشید، ممکن است ایجاد شود. این لک ها نیازی به درمان ندارد اما ممکن است پزشک از آنها نمونه برداری کند تا مطمئن شود، سرطان نیست. ممکن است آنها را با دستگاه های سفید کننده، روشن کند یا اگر بخواهید برشان دارد. برای جلوگیری از بروز این لک ها از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و از قرار گرفتن زیاد در زیر آفتاب اجتناب کنید.

آنژیوم گیلاسی (خال قرمز):

این زائدات ریز یا رشد یافته قرمز رنگ در هر قسمتی از بدن می توانند ظاهر شوند اما در اطراف قفسه سینه، شکم و کمر متداول تر هستند. ضرری ندارند اما اگر به آنها ضربه بزنید یا آنها را بخوارانید، ممکن است خونریزی کنند. معمولا اگر رهایشان کنید خودشان خوب می شوند اما اگر از دیده شدن آنها روی بدنتان ناراحتید ممکن است پزشکتان با لیزر آنها را بردارد.

اسکین تگ (منگوله یا تگ پوستی):

این زائدات پوستی ریز بافت های هستند که با ساقه کوتاهی به پوست آویزان می شوند و اغلب در قفسه سینه، کمر، گردن، زیربغل و اطراف کشاله ران ظاهر می شوند. این زائده ها خطرناک نیستند اما اگر لباس یا جواهراتتان به آنها کشیده شوند، ممکن است احساس سوزش کنید. اگر اذیتتان می کند، ممکن است پزشکتان آنها را بریده یا فیریز کند یا با یک دستگاه الکتریکی یا لیزر بسوزاند.

الاستومر خورشیدی:

زمان طولانی آسیب دیدن پوست زیر نور خورشید می تواند آن را به رنگ زرد تبدیل کرده و باعث بالا و پایین آمدن پوست شود. این زائدات روی انواع پوست ها می توانند ظاهر شوند اما روی پوست های روشن واضح تر می باشند. اگر در معرض آتش قرار بگیرند بدتر می شوند: خورشید تنها بر لایه ی اولیه پوست تاثیر می گذارد ولی دود تنباکوی سیگار عمق آسیب را بیشتر می کند. اگر در این شرایط هستید، سیگار نکشید. دور از نور مستقیم خورشید قرار بگیرید یا هرکاری که می توانید برای محافظت خود در مقابل آن انجام دهید.

رگ های واریسی:

رگ های خونی ضعیف شده می توانند شروع به ورم کردن یا پیچ خوردن کنند و عمدتا در ساق یا روی پا ظاهر می شوند. معمولا علامت مشکل جدی نمی باشند اما می توانند به رگ های ملتهبی که باعث لخته شدن سطحی خون می شوند، منجر شده و اغلب با درد همراه هستند. پزشکتان ممکن است استفاده از جوراب های محکم و فشرده و یا جوراب های ساق بلند برای فشار آوردن و کمک به خلاص شدن از آنها را ، تجویز کند. اگر این ها کمکی نکرد، ممکن است جراحی جزئی برای بهبود آن تجویز کند.

رگ های عنکبوتی:

این دسته کوچک از رگ های خونی پاره شده معمولا روی ساق پا، موچ پا، روی پا و حتی روی صورت ظاهر می شوند. دلیل بروز چنین موردی می تواند به علت پشتیبانی خونی، تغییرات هورمونی یا صدمات باشد که به مشکل جسمی حادی اشاره ندارد اما می تواند باعث سوزش یا خارش شود. جوراب های تنگ فشرده و ساق بلند را برای فشار آوردن به آنها  امتحان کنید. اگر این روش کمکی نکرد، ممکن است پزشکتان یک چراحی جزئی را برایتان پیشنهاد کند.

خارش پوست:

پوست با سالخوردگی خشکتر شده که می تواند باعث خارش شود. اگر زمان آن بیش از دو هفته شده است با پزشکتان صحبت کنید یا ازوضعیت سلامتی خود مطلع شوید. این شرایط می تواند نشانه مشکلات حادتری مثل بیماری های کلیوی، کمبود آهن، تیروئید با مشکلات کبد، باشد. پزشک شما را معاینه خواهد کرد و ممکن است برای کمک به تشخیص بهترین درمان از شما تست خون بگیرد.

زخم ساق پا (Leg ulcer):

مشکل در جریان خون، احتمال بروز مشکل را در قسمت های پایینی ساق و روی پا، زیاد می کند. اگر باکتری روی این زخم بنشیند، کل آن محدوده می تواند عفونت کند. اگر مشکلات جسمی مثل دیابت داشته باشید باعث خواهد شد که زخم ها دیرتر التیام یابد. همچنین ممکن است این زخم ها باروی باز یا عمیق شده، ورم کنند. پزشکتان محل زخم را تمیز خواهد کرد و به شما می گوید که حرکت نکنید یا پاهایتان را بالا بگیرید و گاهی اوقات نیز می خواهد به آن محدوده فشار بیاورید. اگر این زخم ها از بین نرود ممکن است به جراحی نیاز پیدا کنید.

درماتیت تماسی (کهیر یا اگزمای تماسی):

این شرایط دردناک خارشی در دو نوع ظاهر می شود:

    آلرژی، بعد از لمس کردن چیزی مانند برگ های گیاهان سمی یا استفاده از محصولات شوینده عطری
    آزارنده: که از چیزهایی که پوست را اذیت می کند، می آید مثل رطوبت (چاک خورده لب ها یا بیرون ریختن محل پوشک کودکان)

همینطور که سن بالا می رود، ممکن است بدنتان نسبت به درمان های معمول پاسخ ندهد. کرم هایی که برای سنتان استفاده می کنید نیز ممکن است باعث بروز این آلرژی ها شود. پزشکتان بعد از پیدا کردن دلیل آن را به شما خواهد گفت و در آن زمان بایستی از آنها اجتناب کنید. همچنین ممکن است داروهایی برای رفع سوزش به شما تجویز کند.

کبودی:

وقتی که رگ های ریز خونی نزدیک به سطح پوست پاره می شوند، آن نقطه کبود خواهد شد. با بالا رفتن سن پوست نازکتر می شود و چربیش را از دست می دهد که می تواند باعث شود فرد راحت تر کبود شود. معمولا چیزی برای نگرانی نیست، اما ممکن است نشانه مشکل جدی تری باشد. بعضی از داروهای رقیق کننده خون نیز می تواند عامل بیشتر یا بزرگتر شدن این کبودی ها شوند . بنابراین اگر از هر دارویی استفاده می کنید به پزشکتان بگویید.

چین و چروک:

چین و چروک ها سن شما را نشان میدهند. اما ممکن است بتوانید سرعت ایجاد آن ها را با غذای سالم، خواب زیاد و ورزش منظم، کم کنید.  از خودتان در برابر نور خورشید محافظت کنید در استفاده از صابون های قوی که چربی طبیعی پوستتان را از بین می برد، هشیار باشید. سیگار نکشید، چراکه آن ها را شدیدتر میکند. چین و چروک برای شما مضرر نیست ولی اغلب افراد درمورد اینکه باعث می شود چطور به نظر بیایند، مشکل دارند. بوتاکس، تزریق، درمان با لیزر و جراحی میتواند کمک کند از شر بعضی از آنها خلاص شوید.
افتادگی پوست:

اولین جایی که افتادگی پوست را نشان میدهد اغلب در قسمت غبغب و گردن است. ممکن است شنیده باشید که به آن گردن بوقلمون گفته می شود. کرم ضدآفتاب و مرطوب کننده می تواند از شل شدن پوست جلوگیری کند.  می توانید ورزش ماهیچه های گردن، غبغب و گلو را انجام دهید. جراحی و سایر درمان ها می تواند کمک کند که از دست این مشکل راحت شوید.
سرطان پوست:

سلول های آسیب دیده پوست می توانند رشد خارج از کنترل کنند و سرطانی شوند. یکی از اصلی ترین دلایل آن سال ها قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش که از خورشید یا دستگاه های برنز کننده ساطع می شود، است. اما ممکن است سرطان در نقطه ای که مورد تابش مستقیم نور خورشید نبوده نیز شیوع پیدا کند و این به این معنی ست که ژن های فرد و همچنین سمومی که در دنیای اطرافش وجود دارد نیز در بروز چنین مشکلاتی نقش ایفا می کنند. پزشک ممکن است این ضایعات را با استفاده از پماد، تزریقات، قرص، جراحی، لیزر درمانی یا پرتو درمانی، درمان کند. بسته به اینکه نوع سرطان چیست همچنین ممکن است فرد به شیمی درمانی یا سایر روش ها نیاز داشته باشد.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک