احتمال احیای شورای عالی تامین اجتماعی
وی افزود: ما پیشنهادمان تغییر ساختار است که با چند تن از نمایندگان در این باره مذاکره کردیم تا اولا احیای شورای عالی تامین اجتماعی را شاهد باشیم و شورای سه جانبه گرایی در تمام سطوح برقرار باشد.
عصر خبر: رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران به اعلام نظر پیرامون فروش شستا، بدهی دولت به تامین اجتماعی، بیمه درمان، همسان سازی حقوق، منابع و مصارف در تامین اجتماعی پرداخت.
علی دهقانکیا در نشست خبری با اشاره به ضرورت تغییر ساختار در هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: از ۹ نفر اعضای هیئت امنا، شش نفر دولتی و سه نفر نماینده کارگر و کارفرما هستند و به این ترتیب مدیریت تامین اجتماعی از سال ۸۳ دولتی شد.
وی افزود: ما پیشنهادمان تغییر ساختار است که با چند تن از نمایندگان در این باره مذاکره کردیم تا اولا احیای شورای عالی تامین اجتماعی را شاهد باشیم و شورای سه جانبه گرایی در تمام سطوح برقرار باشد.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران با اشاره به ۲۶ قانون مصوب که طبق آن اقشاری از پرداخت حق بیمه معاف شده و پرداخت سهم بیمه کارفرمایی به دولت سپرده شده است گفت: شاهد هستیم که دولت از این قوانین تبعیت نمیکند. امسال ماهیانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان و در مجموع ۳۱ هزار میلیارد تومان بابت سه میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت که معافیت حق بیمه دارند سهم دولت بوده که پرداخت نشده است.
دهقان کیا با بیان اینکه مبلغ بدهی دولت به تامین اجتماعی ۱۸۲ هزار میلیارد تومان تا سال ۹۶است گفت: این مبلغ امسال به بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد. هرچند بهانههای مختلفی مطرح است و ارقام متفاوتی را اعلام میکنند، به عنوان مثال دیوان محاسبات مبلغ بدهی را تا آخر سال ۹۴را ۶۲ هزار میلیارد تومان، دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان و مرکز پژوهشهای مجلس نیز این مبلغ را تا پایان سال ۹۵، ۱۴۱ هزار میلیارد تومان اعلام میکند.
وی ادامه داد: اینها صحت ندارد. مدیرعامل وقت تامین اجتماعی در سال ۹۰ مبلغ ۳۱ هزار میلیارد تومان بدهی را اعلام میکند که دولت در قبال آن ۲۱ شرکت را تهاتر میکند. اینها تصویب شد، اما با تغییر دولت کان لم یکن تلقی شد.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران با اشاره به اینکه چندی پیش بحث استفاده از بهره مرکب در محاسبات میزان بدهی نیز مطرح شد و ۹۰ هزار میلیارد تومان از مجموع بدهی سازمان را کم کردند که به دیوان عدالت شکایت کردیم گفت: تامین اجتماعی این ارقام را بروز محاسبه کرده است. پیش بینی ما این است که سال آینده ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر بابت آن ۲۶ قانون مصوب به بدهیهای دیگر تامین اجتماعی از دولت افزوده میشود.
وی درباره فروش شستا نیز گفت: رئیس جمهور ماه قبل به وزارت رفاه رفت. انتظار داشتیم دولت با توجه به بدهی های انباشتهای که دارد اخبار خوشحال کنندهای درباره تامین اجتماعی بدهد و بخشی از بدهیهایش را تسویه کند تا بتوانیم همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را انجام دهیم اما در آن جلسه بحث فروش شستا مطرح شد.
دهقان کیا افزود: شستا در سال ۶۵ با سرمایه دو میلیارد تومان به ثبت رسید. در دولتهای گذشته سرمایه شستا به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید. ۵۹ درصد شرکتها از محل تهاتر و واگذاری دولت بوده است و مابقی از سوی خود سازمان خریداری شده است. در این ۴۱ درصد شرکت خریداری شده ۶۱ درصد سود میکنیم اما از محل شرکتهای واگذار شده ۲۴ درصد سود می کند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران با اشاره به اینکه دولت یک ریال هم در شستا سرمایه گذاری نکرده است گفت: مدیریت تامین اجتماعی تغییر کرده، اما اموال آن حق الناس است.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران درباره درمان در تامین اجتماعی نیز گفت: در درمان مستقیم بیمارستانهای تحت پوشش، رایگان به بیمه شدگان خدمات ارائه می دهند اما در مراکز درمانی طرف قرارداد، بیمه شده فرانشیز پرداخت میکند.
وی افزود: ۱۲ سال پیش قانونی پیرامون بیمه پایه و تکمیلی تصویب شد. پس از گذشت این مدت هنوز نمیدانیم مرز بیمه پایه تا کجاست؟ ۳۸ هزار و ۲۰۰ تومان حق بیمه بابت بیمه تکمیلی به ازای هرنفر میپردازیم اما باز هم باید فرانشیز بپردازیم.
دهقان کیا با بیان اینکه ۷۹ قلم از داروهای ما را از شمول بیمه خارج کردهاند گفت: با این اوصاف، چطور به سمت بهبود وضعیت حرکت میکنیم؟
وی به همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز اشاره کرد و افزود: همسان سازی برای بازنشستگان کشوری و لشکری سالانه در حال انجام است اما فشار بهروی تامین اجتماعی وجود دارد و برای تامین حقوق ناچار است وام بگیرد و این در حالی است که پالایشگاه لاوان بابت بدهی به بانک رفاه واگذار شده است.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران ادامه داد: همه بازنشستگان ما منتظر همسان سازی هستند. سال گذشته مجلس مصوبهای برای پرداخت هفت هزار میلیارد تومان از سوی دولت بابت بدهیاش به تامین اجتماعی داشتیم اما اجرا نشد. در برنامه ششم توسعه هم آمده است که دولت باید برای همسان سازی در سال اول و دوم کمک کند که این اتفاق نیفتاده است.
دهقان کیا با اشاره به سهم ۹ بیست و هفتم حق بیمه درمان که طی دو سه سال گذشته به حساب خزانه واریز میشد و از آنجا دوباره به تامین اجتماعی برمیگشت گفت: پیگیری ها و شکایاتی در دیوان عدالت اداری انجام و در نهایت اعلام شد که رفتن این پول به خزانه دولت مبنای قانونی ندارد. خوشبختانه امسال مجلس تصویب کرد که این پول به تامین اجتماعی برگردد. این روند بسیار طولانی بود و پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد دیر انجام میشد که با این مصوبه، روند موجود اصلاح شد.
وی درباره طرح نمایندگان مجلس درباره منابع و مصارف سازمان در بهمن ماه جاری گفت: در این طرح پیشنهاد شده است که سهم حق بیمه برخی اقشار از هفت به ۹ درصد برسد. دوم آنکه در صورت شرایط سنی، بازنشستگی با۱۰ سال سابقه به ۱۵ سال برسد. سوم آنکه سنوات خدمتی برای بازنشستگی پیش از موعد از۲۰ سال به ۲۵ سال برسد. این در حالی است که در این طرح تاکید نشده که دولت بدهیهایش را بپردازد و مخالف این طرح با این شکل هستیم.
دهقان کیا با بیان اینکه در سال ۹۵، تعداد بیمه شدگان جدید ما نیم درصد افزایش یافت اما در مقابل هفت درصد به آمار بازنشستگان اضافه شد گفت: ۴۲ میلیون جمعیت کشور تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی قرار دارند. تامین اجتماعی باری بر دوش دولت نبوده است اما باید رویهها اصلاح شوند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران با اشاره به پیگیریها و مکاتبات انجام شده کانون با مسئولان تهران و نمایندگان مجلس پیرامون مشکلات موجود تامین اجتماعی و مواردی چون همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: تاکید ما اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی است و اگر حل نشود اعتراض می کنیم.