بهترین درمان دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 یک بیماری پیچیده و مزمن است. مدیریت آن به طور موثر به معنای استفاده از استراتژی های کاهش ریسک خطراست ودست یابی به هدف مورد نظرکه کنترل قند خون است. در این مقاله با درمان های دیابت نوع ۲ آشنا می شوید و بهترین درمان دیابت نوع ۲ را می شناسید.
بررسی عوامل برای روش درمان
برای تصمیم گیری که شما از کدام نوع درمان بیشترین فایده را خواهید برد، پزشک شما عوامل زیر را در نظر می گیرد:
بیماری قلبی که شامل سابقه حملات قلبی، سکته مغزی یا نارسایی احتقانی قلب است
بیماری مزمن کلیه
خطر ابتلا به قند خون پایین با هر گونه گزینه درمان خاص
عوارض جانبی بالقوه درمان
وزن بدن و پتانسیل درمان برای تاثیر بر وزن بدن
هزینه دارو و پوشش بیمه
تنظیمات فردی شما و اگر فکر می کنید که می توانید با برنامه درمان کنار بیایید.
پزشک شما همچنین نتایج آزمایش A1C شما را که اطلاعاتی در مورد میزان قند خون در سه ماه گذشته به شما می دهد، در نظر بگیرید.
متفورمین معمولا اولین دارو برای دیابت نوع 2 توصیه می شود، مگر اینکه دلایل خاصی برای استفاده از آن وجود نداشته باشد. در صورت نیاز به پزشک، ممکن است داروهای دیگرهمزمان با متفورمین تجویز شود.
هر یک از داروها به طور کلی مقدار A1C فرد را تا مقدار مشخصی کاهش می دهد. برخی از داروها مؤثرتر هستند و میتوانند A1C را 1 تا 1.5 درصد کاهش دهند. دیگرداروها تنها می توانند آن را از 0.5 تا 0.8 درصد کاهش دهند.
داروهای مورد استفاده برای دیابت نوع2
چندین نوع دارو برای درمان دیابت نوع 2 وجود دارد:
متفورمین معمولا داروی اولیه ترجیحی برای درمان دیابت نوع 2 است، مگر اینکه یک دلیل خاص برای استفاده از آن وجود داشته باشد. متفورمین مؤثر، ایمن و ارزان است. این دارو ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد.
متفورمین همچنین تاثیرات مثبتی را برای کاهش میزان A1C دارد. همچنین ممکن است به مدیریت وزن کمک کند. این کار با کاهش تولید گلوکز توسط کبد انجام می شود.
انواع دیگر داروهای دیابتی موجود هستند. هر نوع خطرات و منافع خود را دارد.
سولفونیل اوره
داروهای این نوع شامل گلاییزید، گلوبئورید و گلومپییرید هستند. این داروها ارزان هستند، اما ممکن است باعث کاهش سطح قند خون و افزایش وزن شوند.
حساسیت به انسولین
این دارو موثر است و هیچ خطر برای قند خون پایین ندارد. با این حال، این نیز می تواند منجر به افزایش وزن شود.
پپتید 1 مانند گلوکاگون، همچنین GLP-1 نیز نامیده می شود
چندین نوع دارو وجود دارد، از جمله عضناتیدهای (بیاتا، بیودورون)، لیگاگلوتید (Victoza، Saxenda) و دالاکلوتید (Trulicity). برخی از این داروها با تزریق روزانه و سایر موارد با تزریق هفتگی داده می شود. این نوع داروها موثر است و ممکن است برای قلب سودمند باشد و به کاهش وزن کمک کند. اما ممکن است باعث عوارض جانبی مانند تهوع و اسهال شود.
مهارکننده های Dipeptidyl peptidase-4، همچنین مهارکننده های DPP-4
داروهای متعددی در این کلاس وجود دارد. آنها همه نام تجاری داروها هستند، از جمله Januvia، Onglyza، Tradjenta، و Galvus هستند. آنها همه داروهای خوراکی ساده و قابل مصرف هستند که یک بار در روز مصرف می شوند. آنها بر کاهش میزان قند خون اثر بدی دارند. به طور عمده، میزان قند خون بعد ازهر وعده غذایی کاهش می یابد.
مهار کننده آلفا گلوکوزیداز
این دارو، آکواروز، به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد. این باعث نفخ می شود و جذب کربوهیدرات را کاهش می دهد. مهار کننده های سدیم گلوکز cotransporter-2، همچنین مهار کننده SGLT-2 نامیده می شود.
این جدیدترین نوع داروهای دیابت است. با کاهش میزان گلوکز خون از طریق ادرار، سطح قند خون خود را کاهش می دهند. شواهد در حال افزایش است که این نوع مزایایی برای بیماری های قلبی عروقی به همراه مزایای بهبود یافتن گلوکز خون فراهم می کند. نام های تجاری داروها در این دسته از جمله Jardiance، Farxiga، Invokana و Steglatro هستند.
چرا برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید انسولین مصرف کنند در حالی که برخی دیگر مصرف نمی کنند؟
دیابت نوع 2 ترکیبی از دو موضوع اتفاق می افتد. اولین، مقاومت انسولین است. این بدان معنی است که بدن نمیتواند انسولین را به طور موثر تولید و از آن استفاده کند. دوم، عدم توانایی بدن برای تولید انسولین کافی برای جبران میزان مقاومت به انسولین است که فرد در حال تجربه است. ما این کمبودرا انسولین نسبی می نامیم.
سطوح مختلف کمبود انسولین وجود دارد.تزریق انسولین ممکن است در اوایل دوره درمان یک شخص معرفی شود، اگر علائم قند خون بالا باشد، همراه با کاهش وزن، میزان A1C بیش از 10 درصد یا آزمایش قند خون قاعده تصادفی بیش از 300 میلی گرم در دسی لیتر.
افرادی که سطوح قند خونشان بالا نیستند، معمولا کنترل گلوکز را با داروهای غیر انسولین می گیرند. این بدان معنی است که در درمان این درمان به انسولین نیاز ندارند.