تایمز: اردن از عربستان روی برگردانده و به سمت ایران و ترکیه متمایل شده است
یک روزنامه انگلیسی نوشت که اردن تحت فشار شرایطی مجبور شده که از شرکای سنتی خود، بهویژه عربستان سعودی، روی برگرداند و مذاکره با بزرگترین دشمنان منطقهای ریاض را آغاز کرده است.
به گزارش تسنیم، روزنامه تایمز در گزارشی به نقل از مسئولان اردنی نوشته است، پادشاهی اردن، که عنصر اصلی زیرساختهای امنیتی غربی در منطقه خاورمیانه محسوب میشود، طی چند ماه اخیر مذاکره با ترکیه و قطر را آغاز کرده و حتی گامهای قابل توجهی را به سمت ایران برداشته است.
این روزنامه تصریح کرد، این تغییرات ضروری بود و به دلیل جدیت تظاهراتی اتخاذ شد که اردن به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی کشور و کاهش کمکهای مالی سعودی از اقتصاد اردن، شاهد آن بود.
تایمز به نقل از منابع حکومتی اردن، عنوان داشت عربستان سعودی از همپیمانان منطقهای خود، از جمله اردن، میخواهد که به سمت حامیان آن متمایل شوند و همبستگی بیشتری در ارتباط با تحریم قطر و مقابله با ایران، از خود نشان دهند.
یک منبع اردنی دیگر به این روزنامه گفته است: «روابط ما به منافعمان بستگی دارد و اردن هیچ اختلافی با ترکیه یا قطر یا حتی ایران ندارد و فاصله بین ما همچنین به دستاوردهایی بستگی دارد که آنها را به دست میآوریم.»
این روزنامه خاطرنشان کرد، دلیل دیگر تغییر در رویکرد امان، خشم «عبدالله دوم» پادشاهی این کشور از «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا به دلیل جانبداریاش از اسرائیل به ضرر فلسطینیان است.
این منبع اردنی تأکید کرد، «معامله قرن» آمریکا که انتظار میرود به زودی اعلام شود، هرگز باعث برقراری ثبات در منطقه نخواهد شد؛ منازعه فلسطینی- اسرائیلی همچنان یکی از دلایل مهمی است که جوانان عرب را به آغوش گروههای تروریستی سوق میدهد و هیچ تغییر مثبتی در این مساله بدون ایجاد راهحلی عادلانه برای مساله فلسطین ایجاد نخواهد شد.
«مروان المعشر» سفیر سابق اردن در فلسطین اشغالی و ایالات متحده تأکید کرده است پادشاهی اردن نمیتواند تغییری بنیادی در رویکردش ایجاد کند ولی تمامی گزینهها در تلاش برای «حفاظت از پشت آن» وجود دارد.
پادشاه اردن در فوریه گذشته و در پی «نبرد لفظی» میان آنکارا و ریاض در ارتباط با پرونده قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد عربستانی داخل کنسولگری این کشور در ریاض، با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه دیدار کرد.
در ماه گذشته، پادشاه اردن نامهای به «شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر قطر ارسال کرد که در آن به روابط دوجانبه میان دو کشور اشاره کرد.