جذب ویتامین دی از خورشید به صورت ایمن

ویتامین دی از کلسترول در پوست شما ساخته میشود. این عمل بدین معناست که شما باید مقدار قابل توجهی از پوست خود را معرض نورخورشید قرار دهید تا بتواند ه اندازه کافی از کلسترول استفاده کند و ویتامین دی تولید کند.

برخی از محققین و دانشمندان توصیه می‌کنند که حدود یک سوم پوست خود را در معرض نور آفتاب قرار دهید تا بتوانید ویتامین دی مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید.

طبق این توصیه داشتن یک تاپ و تیشرت و قرار گرفتن به مدت 10-30 دقیقه سه بار در هفته در تابستان برای اکثر افراد با پوستی روشن بسیار مناسب می‌باشد. افرادی با پوست تیره لازم است که مدت زمان بیشتری نسبت به آنچه گفته شد در معرض آفتاب باشند.

به خاطر داشته باشید که مدت مراقب باشید مدت زمانی که در معرض نور آفتاب قرار دارید دچار سوختگی پوست نشوید. به مدت10 تا 30 دقیقه از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید( بسته به حساس بودن پوست شما) و به محض اینکه احساس سوزش کردید سریعا از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
پوشیدن کلاه و عینک آفتابی بسیار لازم می‌باشد تا از صورت و چشمان شما مراقبت کند زمانی که دیگر نقاط بدن شما در حال گرفتن آفتاب هستند. از آنجایی که سر قسمت کوچکی از بدن را شامل می‌شود تنها مقدار کمی ویتامین دی تولید میکند.
آیا کرم ضدآفتاب برروی جذب ویتامین دی تاثیر میگذارد؟

همه ما از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست خود در مقابل آفتاب سوختگی و سرطان پوست استفاده می کنیم. این به این دلیل است که کرم های ضد آفتاب حاوی مواد شیمیایی هستند که منعکس کننده، جذب کننده و پخش کننده نور خورشید می‌باشند. هنگامی که از پوست خود مراقبت می‌کنید پوست شما در معرض طوح پایین‌تری از پرتوهای مضر uv قرار می‌گیرد.
با این حال، به علت اینکه اشعه UVB برای ساخت ویتامین D ضروری است، کرم های ضد آفتاب می توانند پوست را از تولید آن جلوگیری کنند. در واقع، برخی از مطالعات بر این باورند که کرم ضد آفتاب SPF 30 یا بیشتر باعث کاهش تولید ویتامین D در بدن می شود (حدود 95 تا 98 درصد). همچنین مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از کرم ضد آفتاب در طول تابستان بر روی سطح خون شما تاثیر میگذارد.

در واقع توضیحی برای مسئله قبل این است که حتی اگر شما از کرم ضدآفتاب استفاده میکنید، اگر مدت زمان طولانی در معرض آفتاب باشید باعث ایجاد ویتامین دی در پوست شما می‌شود.
گفته می‌شود که تمامی این مطالعات در مدت زمان کوتاهی صورت گرفته است و هنوز کاملا مشخص نیست که آیا اغلب کرم‌های ضدآفتاب اثری طولانی بر روی سطح ویتامین دی بدن دارند یا خیر.
خطرات طولانی مدت در معرض آفتاب قرار گرفتن

در حالی که نور خورشید برای تولید ویتامین D عالی است، بیش از حد می تواند خطرناک باشد. در زیر برخی از عوارض نور خورشید بسیار زیاد گفته شده است:

آفتاب سوختگی: شایع ترین اثر مضر نور خورشید بسیار زیاد آفتاب سوختگی است همچنین علائم آفتاب سوختگی عبارتند از قرمزی، تورم، درد یا حساس شدن پوست و تاول زدن می‌باشد.

آسیب به چشم: قرار گرفتن در معرض نور UV در طولانی مدت می تواند به شبکیه چشم آسیب برساند. این عمل می‌تواند باعث ایجاد انواع بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید باشد.

پیری پوست: بودن بسیار زیاد در معرض آفتاب بودن میتواند باعث شود که پوست شما به سرعت پیر شود و شادابی خود را از دست دهد. بعضی از افراد نیز با پوست‌هایی چروکیده، شل و چرمی مانند مواجه می‌شوند.

تغییرات پوستی: چربی، مول و دیگر تغییرات پوستی می تواند یک از اثرهای جانبی بیش از حد در معرض نور خورشید قرار گرفتن باشد.

گرمازدگی: این نوع از گرمازدگی اغلب به عنوان یک سکته مغزی خفیف نیز شناخته می‌شود، این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که دمای بدن به علت گرمای بیش از حد و در معرض قرار گرفتن مقابل آفتاب به مدت طولانی ایجاد شود.

سرطان پوست: بیش از حد قرار گرفتن در معرض UV یکی از اصلی‌ترین علت‌های سرطان می‌باشد. اگر مجبور به قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت طولانی هستید حتما مطمعن شوید که از آفتاب سوختگی جلوگیری کرده‌اید.

بهترین زمان برای استفاده از کرم‌های ضد آفتای زمانی است که بعد از 10-30 دقیقه در بدون ضدآفتاب زیر آفتاب قرار داشته‎‌اید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوستتان بعد از مدت زمان گفته شده حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. توجه داشته باشید که متخصصین بر این باور هستند که شما باید بین 2 تا 3 ساعت کرم ضدآفتاب خود را تمدید کنید به خصوص اگر عرق می‌کنید یا به حمام می‌روید.
سخن آخر

قرار گرفتن در معرض نور خورشید طبیعی ترین راه برای دریافت ویتامین D به اندازه کافی است. برای داشتن سطح خون سالم چندین بار در هفته بین 10-30 دقیقه از نور خورشید استفاده کنید و پوست خود را در معرض نور خورشید قرار دهید. اشخاص دارای پوست تیره به مدت زمان بیشتری برای جذب ویتامین دی دارند. مدت زمان قرار گرفتن در برابر خورشید بستگی به حساسیت پوست دارد تنها مطمعن شوید که دچار سوختگی پوست نمی‌شوید.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک