حذف روابط چهره به چهره مودّی و ممیّزی با استقرار نظام هوشمند مالیاتی
حذف روابط چهره به چهره مودّی و ممیّزی با استقرار نظام هوشمند مالیاتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر موضوع تقاطع اطلاعاتی در کشور رخ دهد مالیات یک اهرم برای توسعه فعالیت های اقتصادی سالم کشور شده و کارکرد آن نیز تغییر می یابد و با استقرار نظام هوشمند مالیاتی روابط چهره به چهره مودی و ممیزی حذف می شود.
خانه ملت – دکتر فرهاد دژپسند با اشاره به نشست خود و مدیران سازمان امور مالیاتی کشور با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی که باید کم کم نفت از بودجه خارج و در آینده نه چندان دور رابطه نفت و بودجه قطع شود، تمرکز کشور باید روی بحث مالیات قرار گیرد.
وزیر اقتصاد افزود: درآمدهای مالیاتی که به دنبال وصول آن هستیم باید به گونه ای باشد که به بخش تولید و فعالیت های سالم اقتصادی آسیب نرساند که لازمه این موضوع سامان دادن نظام اطلاعاتی است، یعنی نظام اطلاعاتی از گسترش و جامعیت لازم برخوردار باشد تا تمامی سطوح را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه باید در کشور تقاطع اطلاعاتی ایجاد شود، گفت: باید اطلاعات سازمان امور مالیاتی با اطلاعات سایر دستگاه ها درباره یک مؤدی تقاطع داده شده و پالایش شود که این موضوع دقت کار را بالا برده و وصول مالیات را بر مبنای اصول به حداکثر و اجحاف مالیاتی برای مؤدی را به حداقل می رساند که این موضوع یک گام به جلو است.
دژپسند با بیان اینکه ضمن نیاز به درآمد مالیاتی نباید به مؤدی فشار وارد شود، تاکید کرد: اگر موضوع تقاطع اطلاعاتی رخ دهد مالیات یک اهرم فشار برای فعالان اقتصادی نمی شود، بلکه یک اهرم برای توسعه فعالیت های اقتصادی سالم کشور شده و کارکرد آن نیز تغییر می یابد.
وی افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تحقق درآمدهای مالیاتی به دنبال مالیات هوشمند است یعنی یک نظام هوشمند مالیاتی را طراحی و مستقر کرده و در این قالب حتی روابط چهره به چهره پرداخت کننده مالیات و دریافت کننده آن را حذف می کند به گونه ای که مؤدی مالیاتی برای پرداخت مالیات در یک محیط الکترونیکی قرار گرفته و اقدامات خود را انجام می دهد و با ممیز مالیاتی نیز مواجه نمی شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مزایای نظام هوشمند مالیاتی تصریح کرد: از آنجا که ابزارهای ارزیابی صحت ارقام و اعداد در قالب محیط الکترونیکی با تقاطع اطلاعاتی صورت می گیرد سهولتی گسترده برای مؤدی مالیاتی ایجاد می شود و مؤدی نیز برای پرداخت مالیات خود رغبت پیدا می کند.