قالیباف: مهم ترین چالش پیش روی ما در تهران آلودگی هواست
شهردار تهران با بیان اینکه مهمترین چالش پیش روی ما در كلانشهر تهران آلودگی هواست گفت: نمی توان سرنوشت یك جامعه را به باد سپرد تا اگر باد بیاید تهران صاحب هوای خوب شود. شهر را باید با عقل و درایت مدیریت كرد بنابراین برای هر تصمیمی نیازمند مطالعه هستیم.
شهردار تهران با بیان اینکه مهمترین چالش پیش روی ما در كلانشهر تهران آلودگی هواست گفت: نمی توان سرنوشت یك جامعه و شهر را به باد سپرد بلكه با عقل و درایت باید شهر را مدیریت كرد.
به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاحیه دوازدهمین كنفرانس بین المللی حمل و نقل و ترافیك كه صبح سه شنبه در برج میلاد تهران برگزار شد با بیان این مطلب گفت: حمل و نقل همواره از جمله خدمات واسطه ای است كه برای ارتقای كیفیت زندگی شهروندان ایجاد شده است.
وی با بین اینكه كیفیت زندگی شهروندان باید در بعد مادی و معنوی ارتقاء پیدا كند افزود: ارتقاء كیفیت زندگی برای رسیدن به آسایش و آرامش شهروندان و در نهایت رسیدن آنها به تعالی است. امروز چرا بیش از هزار مقاله به این كنفرانس ارایه شده است. اینها همه حاكی از واقعیتی تلخ برای ماست.
به گفته قالیباف، ارایه این همه مقاله نشان از آن دارد كه سلامت شهروندان امروز در خطر است و ما دور هم جمع شده ایم تا آنها را نجات دهیم.
شهردار تهران با اشاره به اینكه مهمترین چالش پیش روی ما آلودگی هواست تصریح كرد: اساتید و اندیشمندان و بزرگان با ارایه مقالات خود قرار نیست به من مدیر بقبولاند كه ابتدا باید آلاینده تولید كنیم و بعد به دنبال رفع مشكلات ناشی از آن باشیم بلكه نتیجه آن است كه آلاینده هایی كه سلامت انسان را به خطر می اندازند نباید تولید شود و خودروها در این میان سهم اساسی دارند.
قالیباف ادامه داد: بنابراین امروز بحث ترافیك و حمل و نقل عمومی موضوع ما نیست بلكه دغدغه ما سلامت شهروندانی است كه در معرض آلودگی هوا قرار گرفته و بحث ما نجات جان آنها است.
وی با اشاره به اینكه مشكل ما حل ترافیك نیست تصریح كرد: نمی توان سرنوشت یك جامعه را به باد سپرد تا اگر باد بیاید تهران صاحب هوای خوب شود. شهر را باید با عقل و درایت مدیریت كرد بنابراین برای هر تصمیمی نیازمند مطالعه هستیم.
شهردار تهران ادامه داد: ما باید ساختار و سیستم را در حوزه مدیریتی و كاركردی اصلاح كنیم؛ از تعریف های اضافی كه مورد نیاز هیچكس نیست پرهیز كنیم و به اصطلاح عموم از نان قرض دادن به یكدیگر بپرهیزیم.
به گفته قالیباف وقتی از یكدیگر تعریف می كنیم ناگزیر هستیم كه در تصمیمات آینده با یكدیگر تعارف داشته و به مطالعات صاحبنظران و اندیشمندان بی توجهی كرده و بیان تعارف را جایگزین واقعیات كنیم و در نهایت ناگزیر هستیم كه در موضوعات مهم تبانی كنیم.
وی تصریح كرد: شما اندیشمندان تحت تاثیر ما مدیران قرار نگیرید. شما وظیفه دارید كه تمام قد در برابر اشتباهات مدیران ایستاده و اگر كار غیرمنطقی را مشاهده می كنیم اصلاح كنید.
شهردار تهران در ادامه صحبت های خود بیان كرد: این واقعیتی تلخ است كه برای افكار عمومی حرف های عامه پسند زده كه هیچكدام از آنها مبنای علمی و واقعی ندارد. دایماً مورد سوال قرار می گیرم كه چرا فلان تونل با این همه هزینه ساخته شده است كه این سوال از یك مسئول واقعاً بعید است.
وی اظهار داشت: به من می گویند توسعه فضای سبز حرام كردن پول است، این هزینه ها را به جوانان بدهید تا آنها صرف ازدواج كنند. این حرف به ظاهر قشنگ است اما در عمق فاجعه ای است.
قالیباف با بیان اینكه استفاده از خیابان حق همه شهروندان چه آنها كه با ماشین شخصی و چه آنها كه با سیستم های حمل و نقل عمومی در شهر رفت و آمد می كنند، است گفت: چرا وقتی می خواهیم در یك خیابان با آسایش و آرامش قدم بزنیم ماشین ها باید از شهروندان پیشی بگیرند. اینكه از من سوال پرسیده می شود كه اتوبوس تندرو این روزها به اتوبوس كندرو تبدیل شده است حق دارند. باید حداقل در میدانی همچون آزادی یك خط اكسپرس وجود داشته باشد كه صرفه جویی در وقت شهروندان شود.
وی ادامه داد: به طور مثال در مسیری همچون از میدان آزادی تا خیابان دماوند باید یك خط اكسپرس وجود داشته باشد تا اتوبوس ها بتوانند از یكدیگر سبقت گرفته و كسانی كه می خواهند این مسیر را طی كنند دیگر وقتشان هدر نرود؛ اما برای ایجاد یك خط اكسپرس باید خیابان تعریف شود اما آیا شما اندیشمندان و صاحب نظران كه این موضوع را تایید می كنید حاضر هستید كه تعارف را كنار گذاشته و در باربر همه فشارهای غیرمنطقی برای آسایش شهروندان ایستادگی كنید؟!
شهردار تهران در پایان گفت: در جامعه ای كه فقر باشد خرد و عقل از بین می رود و در دین نیز شكنندگی ایجاد می شود. چاپلوسی رواج می یابد و در این شرایط مردم در برابر قدرتمندان سر به زیر كرده كه این زیبنده یك جامعه اسلامی نیست.