دستاورد دیگری از دانشمندان ایرانی در اوج تحریمها؛ نخستین داروی سورفکتانت ریوی در ایران تولید شد
با حضور رئیس سازمان عذا و دارو اولین داروی سورفکتانت ریوی تولید شده در ایران در البرز رونمایی شد.
مراسم رونمایی رسمی از داروی برکسورف “نخستین سورفکتانت ریوی تولید شده در ایران” با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در یک شرکت دارویی در جاده مخصوص کرج ـ تهران برگزار شد.
بر روی این دارو 7 سال کار تحقیقاتی، آزمایشگاهی و پایلوت انجام گرفته و صنعتی شده و آزمایشهای بالینی و مطالعات حیوانی نیز در خصوص این داروی تولیدی اعمال شده است.
نمونه دارو برکسورف به خارج از کشور از جمله آلمان و انگلیس ارسال شده و در آزمایشگاههای معتبر بینالمللی مرجع تست شده و تاییدیهها اخذ شده و به همین دلیل دارویی کاملا موثر است.
این دارو در حال حاضر در خصوص صدها بیمار استفاده شده و در داروخانه ها توزیع میشود و نتیجهای کاملا اثربخش و خوب داشته است.
نیاز به این دارو به میزانی زیاد است که در حال حاضر که کمتر از یکسال است خبر مراحل تولیدی این دارو منتشر شده حدود 11 کشور خارجی برای صادرات این دارو از ایران درخواست خرید آن را داشتهاند و با چند شرکت در خصوص صادرات داروی برکسورف به خارج از کشور اخذ قرارداد شده و به زودی شاهد صادرات این دارو خواهیم بود.
برکسورف دارویی خیلی پیچیده و شامل چند داروی موثر است که در درون آن وجود دارد؛ این 5 داروی درونی برکسورف باید در حد و میزان مورد نیاز استفاده شود و تکنیکهای خاص برای استفاده از این داروهای موثره درونی برکسورف که در کاهش کشش ریه نوزادان موثر است اعمال میشود.
در این شرکت دارویی در محدوده گرمدره حدود 15 میلیارد تومان در خصوص تولید داروی برکسورف هزینه شده و قرار است ضمن پوشش ظرفیت و نیاز کشور برای صادرات این دارو اقدام شود ، با توجه به درخواستهای مورد نظر دیگر کشور افزایش ظرفیت تولید این دارو را نیز در آینده اعمال میشود.
محمدرضا شانهساز رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از داروی برکسورف اولین سور فکتانت ریوی تولید شده در ایران که در گرمدره استان البرز برگزار شد، اظهار داشت: این دارو یک داروی معمولی و عادی نیست و تولید این محصول دانش بنیان یک کار تیمی و جبههای به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه این محصول سالیانه 4.5 تا 5 میلیون دلار ارزبری دارد، افزود: ما در حال حاضر هدفمند به دنبال تولید داروهای مورد نیاز حرکت میکنیم.
محمدرضا مخبر عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه داروی سورفکتانت داروی خاصی است که ممکن بود در آینده به واسطه تحریمها در واردات آنها با مشکل مواجه شویم و مجبور شویم با قیمت بالا خریداری کنیم،عنوان کرد: متخصصان کودک نگرانیهایی از دسترسی به این دارو داشتند که با تولید داخلی آن این دغدغه برطرف شد، با تولید این دارو حدود 65 هزار نوزاد نارس خطر مرگ نجات پیدا میکنند.