وزیر ارتباطات: خیلی‌ها به دلیل شفافیت با توسعه فناوری اطلاعات دشمنی دارند

اگر ممکن است در این فضا آسیب فرهنگی به وجود بیاید قطعا کم کاری کسانی است که در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند و اهداف و کارکردهای خودشان را نتوانسته‌اند خوب پیش ببرند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز به واسطه توسعه فناوری اطلاعات خیلی‌ها در خانه شیشه‌ای زندگی می‌کنند، گفت: این افراد به واسطه شفافیت ایجاد شده با توسعه فناوری اطلاعات دشمنی دارند و این دشمنی‌ها به واسطه روشن کردن دست اندازی‌هایی است که به بیت‌المال صورت می‌گرفته است.

به گزارش ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی در جلسه شورای اداری شهرستان لارستان با بیان اینکه شفافیت در فضای مجازی دست اندازی به بیت المال را آشکار می‌کند افزود: مردم می‌توانند بهتر از آن مطلع شوند و نظارت کنند و فریاد خودشان را به گوش دیگران برسانند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اجرای پروژه‌ها در بخش‌های مختلف کشور افزود: پروژه انجام می شود تا هدفی به سرانجام برسد، هدف از انجام امور در جامعه افزایش رضایتمندی عمومی مردم است و هر دستگاهی به میزان تلاشش برای افزایش رضایت مردم از خدماتش در کارش موفق‌تر است.

وی با بیان اینکه گرانی و مشکل اشتغال در راس مطالبات مردمی است، یادآور شد: اگر اقدامات زیادی در دستگاه‌ها انجام شود اما این مساله در ذهن مردم باقی بماند ضریب موفقیت برای رسیدن به هدف کاهش پیدا می‌کند بنابراین هر پروژه‌ای که می‌خواهد اجرا شود اگر به دغدغه‌های ذهنی مردم و رفع این دغدغه‌ها توجه داشته باشد آن پروژه موفق‌تر است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فناوری اطلاعات راهی است که می‌تواند به عنوان بخشی از راه‌حل برای حل مشکلات مورد استفاده قرار گیرد، گفت: ابزاری بهتر از فناوری اطلاعات برای نظارت بر بازار وجود ندارد.

آذری جهرمی اظهار کرد: مگر می‌شود دولت با تلاش زیاد با مشکلات فراوان و با دست و پنجه نرم کردن با استکبار جهانی در حوزه‌ای برود و به سختی‌ها و دشواری‌های فراوان نفت را عرضه کند و در این شرایط پول را با دشواری‌های زیاد برگرداند و بعد برای اینکه قشر آسیب پذیر جامعه منابع مالی‌شان تامین شود و متناسب با درآمد و هزینه مراعات آن‌ها را می‌کند و ارز را با قیمت یارانه‌ای برای برخی حوزه‌ها عرضه کند و بعد این ارز تبدیل به ابزار رانت عده‌ای می‌شود که در بازار اجناس را با شرایط دیگر ارایه می‌کنند.

وی ادامه داد: چه ابزاری بهتر از فناوری اطلاعات برای نظارت بر این موضوع وجود دارد؟ در بعضی از حوزه‌ها به مردم ظلم می شود، عده‌ای مردم را بی‌پناه گیر می‌آورند، اگر عزم مدیریتی نیز در راس هرم قاطعیت لازم را داشته باشد اما وقتی نداند در زیر مجموعه در کشور پهناور و وسیع چه اتفاقاتی رخ می‌دهد چگونه می‌شود شرایط را مدیریت کرد؟ حتما فناوری اطلاعات در شرایط فعلی یکی از ابزارهای مهم است همانگونه که برای مدیریت کردن بازار و گرانی و شفاف‌سازی بسیاری از موضوعات مهم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز فضا برای توسعه فناوری اطلاعات فراهم شده نه اینکه فناوری اطلاعات آسیبی نداشته باشد اما برکت آن چندین برابر آسیب آن است، اگر آسیبی نیز وجود دارد قطعا از کم کاری ما است.

وی ادامه داد: اگر ممکن است در این فضا آسیب فرهنگی به وجود بیاید قطعا کم کاری کسانی است که در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند و اهداف و کارکردهای خودشان را نتوانسته‌اند خوب پیش ببرند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده دنیا اقتصاد دیجیتال است، یادآور شد: امروز کشاورزی به اینترنت اشیاء وابسته شده است که در استان فارس در مزارعی به صورت آزمایشی با استفاده از اینترنت اشیاء هوشمندسازی کردند که با این اقدام محصول چند برابر می‌شود و مصرف منابع آبی چند برابر کاهش خواهد داشت.

آذری جهرمی همچنین به ارتباط سلامت با هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: امروز اطلاعات مربوط به ۱۰ میلیون نفر آدمی که سرطان پیدا کردند و بیماری لاعلاج سرطانی دارند، تمام رفتارهای بیمار سرطانی را به مدل های رفتاری تبدیل و پیاده‌سازی کردند و بعد یک بیمار پس از مراجعه از او نمونه‌برداری و عرضه می‌شود و با استفاده از هوش مصنوعی تحلیل می‌شود که رفتار این بیمار به کدام بیمار نزدیک بوده و در بین بیمارانی که درمان شدند کدام دارو جواب مثبت و کدام دارو جواب منفی داده است.

وی ادامه داد: حوزه حمل و نقل ، نظام بانکی و بسیاری از حوزه‌های دیگر با استفاده از هوشمندسازی رشد قابل توجه‌ای پیدا می‌کنند و کشورهای دنیا در حال سرمایه‌گذاری روی اقتصاد دیجیتال هستند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هندوستان می‌گوید ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشور که یک تریلیون دلار است باید در حوزه دیجیتال باشد. رهبران تراز اول دنیا در کشورهای مختلف بحث از یک انقلاب بزرگ در حوزه اقتصاد تحت عنوان انقلاب صنعتی چهارم می‌کنند.

وی ادامه داد: در آمارها و گزارش‌ها آمده است که در دوره مطالعه شده در کشور انگلستان ۸۰۰ هزار شغل از بین رفته و سه و نیم میلیون شغل براثر تحولات دیجیتال به وجود آمده است یعنی در واقع جنس شغل تغییر می کند؛ یک روز یک نفر را برای خواندن کنتور به درب خانه‌ها می‌فرستادیم اما امروز در دوره تحول دیجیتال ضرورتی ندارد کسی بخواهد کنتور بخواند، قطعا کسی که کنتور می‌خواند شغلش از بین می‌رود اما به مراتب شغل‌های بیشتری ایجاد می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فناوری اطلاعات پایه اقتصاد آینده دنیا است که با همین هدف به دنبال توسعه آن هستیم، گفت: هدف اصلی ما در توسعه فناوری اطلاعات افزایش رضایتمندی است، مردم حسی از تعداد دکل، فیبر و ارتقای تکنولوژی و غیره ندارند، اینکه فرد وقتی دست در جیبش کند و تلفن همراه خود را بیرون بیاورد و این تلفن به نیازهای او پاسخ دهد رضایتمندی حاصل می‌شود، البته امیدواریم روزی مردم دست در جیب خود کنند و کارت پولی خود را دربیاورند و پول در کارت‌هایشان باشد و وضع اقتصادی مناسب باشد و چرخ اقتصاد نیز بچرخد.

آذری جهرمی افزود: افزایش رضایتمندی اگر رخ داد ما موفق بودیم و اگر رخ نداد ما موفق نبودیم و یکی از پارامترهایی که همواره در وزارت ارتباطات آن را می‌سنجیم این موضوع است. در استان فارس بخش قابل توجهی از رضایتمندی به خصوص در مناطق محروم در ۲ سال گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دومین هدف در توسعه فناوری اطلاعات این است که به مسئولان در حوزه‌های دیگر کمک کنیم و ابزار فناوری اطلاعات را به ابزاری برای مدیریت مناسب‌تر آن ها تبدیل کنیم و سومین هدف پایه ریزی برای یک جهش بزرگ اقتصادی با استفاده از ظرفیت جوانان کشور کنیم.

آذری جهرمی افزود: برنامه‌های گسترده و وسیعی باید در این حوزه اجرا کرد، شرط اول آن توسعه دسترسی است و امروز کشورهای مختلف در این زمینه دغدغه دارند.کشورهای‌ مختلف دنیا دغدغه جمعیتی دارند، یک کشور با سه تا چهار میلیون جمعیت نمی‌تواند یک تولید کننده محلی بزرگ باشد و بر بازار خود تکیه کند، جمعیت یک پارامتر مهم در کشورها است همانگونه که در بازار اقتصادی سنتی جمعیت معنا دارد در بازار اقتصاد دیجیتال نیز تعداد مشترکان متصل به شبکه و استفاده کننده از فناوری حرف اول را می‌زنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یک زمانی در طراحی اقتصادی کشور در دوره سازندگی این استان را به عنوان قطب الکترونیک معرفی کرده بودند که رتبه این استان در سال ۱۳۹۶ به لحاظ شاخص فناوری اطلاعات در کشور در بین استان های کشور بیش از ۲۰ بود و امروز به مدد تلاش بسیار گسترده فارس به رتبه‌های مناسب بازگشته و به رتبه هشت رسیده که این رتبه برای من قابل قبول نیست و حداقل باید جزو پنج استان اول باشد.

آذری جهرمی افزود: رضایتمندی مردم در استان فارس رشد داشته است و میزان استفاده از فناوری اطلاعات در استان بالاتر رفته است. در لارستان، گراش و خنج در یکسال گذشته حدود ۳۴ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به فشردگی برنامه های کاری‌اش گفت: جالب این بود که از شهرستان‌های گراش و خنج نیز مدیران در این جلسه حضور پیدا می‌کردند، دوست داشتم در شهرستان‌های گراش و خنج نیز حضور پیدا کنم اما برنامه‌های کاری من فشرده است و نمی‌توانم در این شهرستان ها حضور یابم.

آذری جهرمی با انتقاد از عدم حضور فرمانداران خنج و گراش در این نشست افزود: مسئولان نباید به اختلافات بین سه شهرستان دامن بزنند، اگر لار بزرگ باشد جهرم بزرگ خواهد بود، اگر جهرم بزرگ باشد لار بزرگ خواهد بود، اگر گراش و خنج بزرگ شوند لار نیز بزرگ خواهد بود، همه باید برای رشد و ترقی منطقه تلاش کنیم.

وی ادامه داد: اگر مسئولان در راستای اتحاد صحبت کنند مردم نیز صحبتشان اتحاد است، اگر از افتراق صحبت کنند صحبت مردم نیز همین خواهد بود، بزرگترین مانع پیشرفت فارس در سال های اخیر همین اختلافات است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: خواهش من از تک تک دوستان این است که این اختلافات را کنار بگذاریم و همه با یک شعار و یک حرف کنار همدیگر باشیم و تلاش کنیم فارس را به جایگاه اصلی خود برسانیم، هرچه عزت این منطقه بزرگ باشد کشورمان بزرگتر خواهد بود.

آذری جهرمی در ادامه با اشاره به مهم و تاثیرگذار بودن حوزه فرهنگ افزود: اگر ساعت‌ها در مورد فرهنگ صحبت کنیم با یک ثانیه عمل ما برابری می‌کند، یک ثانیه عمل ما ارزش آن از ساعت‌ها و روزها و سال‌ها صحبت کردن بیشتر است. سال‌ها در رابطه با غیبت و بد بودن غیبت و تهمت صحبت کنیم آنوقت هرجا خودمان نبنشینیم غیبت کنیم.

وی ادامه داد: آن چیزی که امروز در جامعه برای اصلاح فرهنگ نیازمند آن هستیم، این است که برای اصلاح فرهنگ باید اصلاح خودمان را شروع کنیم و اگر می خواهیم جامعه حرف ما را بپذیرد باید عمل کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بهتر است که برای رسیدن به فرمایش رهبر معظم انقلاب که مسایل فرهنگی همواره دغدغه ایشان است تلاش کنیم، کشوری که فرهنگ و تفکر نداشته باشد نمی‌تواند گام‌های بزرگ بردارد.

شهرستان لارستان در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز دراستان فارس قرار دارد .

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک