تغییر عقیده نتانیاهو درمورد ایران طی 3 سال / تل آویو اکنون معتقد است موشکهای ایرانی از شمال عراق، اسرائیل را هدف گرفتهاند
کمتر از سه سال بین صحبتهای تحریک آمیز نتانیاهو در مورد نقض توافق هستهای با ایران و اینکه این دولت جرأت پاسخ دادن به این نقض را ندارد و هشدار اخیر او در کنیسه در مورد پیامدهای افزایش تواناییها و ظرفیتهای جمهوری اسلامی برای امنیت ملی اسرائیل، فاصله افتاده.
علی حیدر در الاخبار نوشت: کمتر از سه سال بین صحبتهای تحریک آمیز نتانیاهو در مورد نقض توافق هستهای با ایران و اینکه این دولت جرأت پاسخ دادن به این نقض را ندارد و هشدار اخیر او در کنیسه در مورد پیامدهای افزایش تواناییها و ظرفیتهای جمهوری اسلامی برای امنیت ملی اسرائیل، فاصله افتاده.
تقریبا همین اندازه مسافت زمانی بین ترویج دیدگاه نخست وزیر اسرائیل در مورد اعمال تحریمهای اقتصادی شدید علیه تهران و هشدار او در خصوص گسترش قدرت ایران برای از بین بردن اسرائیل، فاصله افتاد.
به گزارش انتخاب ، در ادامه این مطلب آمده است: دیدگاه سابق نتانیاهو مبتنی بر این مساله بود که جمهوری اسلامی برای اجتناب از مقابله با آمریکا، از اقدامات تنش آمیز چشم پوشی میکند؛ اما مسیر حوادثی که منطقه خلیج فارس به خود دید، از جمله حمله به ارامکو، تمام محاسبات اسرائیل را بر هم زده و تل آویو را در برابر معادله تازهای قرار داد.
در همین چارچوب، تحلیلگر سیاسی روزنامه عبری یدیعوت احرونوت، شمعون شیفر، سیاستگذاران صهیونیستی را به پاسخ دادن به این سوال فراخواند: چگونه به شرایطی رسیدیم که طی آن، موشکهای ایرانی از شمال عراق، اسرائیل را هدف گرفته اند؟
به دنبال تمام این دغدغه ها، نتانیاهو چند روز پیش جلسهای را با حضور کابینه خود تشکیل داد، تا خطر شکست در به تسلیم واداشتن ایران را بررسی کند. در این میان، مساله جالب توجه، هم عقیده بودن نتانیاهو با رووین ریولین و نیز دشمنان سیاسی اش نظیر لیبرمن، در مورد ضرورت امادگی برای مقابله با ایران بود.
علاوه بر این، فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی، افیف کوخافی اوایل سال جاری از تحول اساسی در ظرفیتهای دشمنان اسرائیل صحبت کرده و بر ضرورت مقابله با آنها تاکید نمود.
اما تحرکاتی که کوخافی و به دنبال او، نتانیاهو از آن صحبت کردند، نیازمند صرف هزینههای مالی کافی است. در همین چارچوب، نخست وزیر اسرائیل تصریح کرده که هزینههای مورد نیاز، در حدی است که از زمان جنگ سال ۱۹۷۳، تا کنون، بی سابقه بوده است و علت آن، تغییر واقعیتها در منطقه است.
به این ترتیب، اسرائیل خود را در برابر چالشی مییابد که حل آن، مستلزم صرفه جویی این رژیم در هزینههای متفرقه است تا به این شکل بتواند کمبود بودجه نظامی خود را جبران کند. با اینکه اقتصاد اسرائیل توانایی زیادی برای هزینههای اضافی دارد، نتانیاهو نمیتواند مشکل افزایش شدید هزینههای امنیتی را پنهان کند.