ننگ اجتماعی روندِ جهانی درمان ایدز را کُند میکند
آمارها حاکیست که بیش از ۳۰ میلیون نفر از مردم جهان به ویروس اچآیوی (HIV) آلوده هستند و هر سال حدود دو میلیون نفر نیز به این ویروس آلوده میشوند.
به گزارش ایسنا، ویروس اچآیوی و بیماری ایدز از جمله عوامل اصلی مرگ و میر در جهان به حساب میآید. اول دسامبر مصادف با “روز جهانی ایدز” فرصت کلیدی برای افزایش آگاهیها در مورد این ویروس و بیماری ایدز، یادبود قربانیان این بیماری و دستاوردهایی است که در حوزه درمان و پیشگیری از آن بدست آمده است.
موضوع امسال روز جهانی ایدز با عنوان “جوامع، تفاوت ایجاد میکنند” انتخاب شده و تاکید آن بر این است که با همراهی جوامع میتوانیم به ایدز خاتمه دهیم.
همچنین در این روز مراسم گوناگونی برگزار میشود که هدف آنها ریشهکن کردن انگ و برچسبهایی است که به بیماران مبتلا به ایدز زده میشود. پیشرفتهای بدست آمده در عرصه مقابله با ویروس اچآیوی از دستاوردهای حائز اهمیت بشر است. در سال ۲۰۱۹ میلادی، بشر به ابزار و خدمات درمانی بهتری نسبت به گذشته مجهز شده است. هرچند برای دستیابی به پیروزی نهایی لازم است تعهدات سیاسی، مالی و اجتماعی ژرفتر شوند.
پیشرفتهایی که امروزه بشر برای مقابله با ویروس اچآیوی بدست آورده ۳۰ سال قبل قابل تصور نبوده است. در آن زمان دارویی که با کمک آن بتوان جان بیمار را نجات داد وجود نداشت. اکنون، روشهای درمانی در دسترس است که اثربخشی بالایی دارند و فرد آلوده به این ویروس میتواند طول عمر طبیعی داشته باشد و ویروس را به افراد دیگر منتقل نکند. همچنین گزینههای درمانی پیشگیرانه وجود دارد که افراد پرخطر با استفاده از آنها میتوانند خود را در برابر ابتلا به این بیماری حفظ کنند.
به گزارش روزنامه آنلاین Brisbane Times، به رغم وجود روشهای درمانی و تشخیصی ویروس اچآیوی برخی از افراد از مقابله با این ویروس واهمه داشته یا به دلیل انگ و برچسبزنی برای انجام تستهای تشخیصی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند. “انگ و برچسبزنی” به افراد آلوده به ویروس اچآیوی بهترین دوست این ویروس است و مانع از تحقق پیشرفتهای پزشکی در این حوزه میشود.