دفاع رئيس كانون كارگران ساختماني كشور از فعاليت سربازرسان سامانه رفاهي
به منظور نظارت کارگروهی مرکب از نماینده وزارتخانه های «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «راه و شهرسازی» و «کشور» و سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تشکیل شده است.
سامانه رفاهی(samanehrefah.ir) كه زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مي باشد براي ثبت و پایش کارگران ساختمانی راه اندازي شده است تا بيمه كارگران ساختماني نظام مند شود. اين سامانه دارای 53 لینک آنلاین و برخط بوده که پس از ثبتنام متقاضی بیمه، طی فرآیند مستقیم متقاضی را پایش نموده و پس از کسب شرایط لازم به سازمان تأمین اجتماعی معرفی مینماید.
برخي از فعالان ساختماني در خصوص سربازرسان سامانه رفاهي انتقاداتي دارند و آنرا مفيد نمي دانند. رئيس كانون كارگران ساختماني كشور با بيان اين كه سوء استفاده هايي در برخي از انجمن ها به ويژه در تهران درخصوص بيمه كارگران ساختماني وجود داشت، گفت: از زماني كه سامانه رفاهي راه اندازي شد فقط كارگران ساختماني واقعي بيمه مي شوند.
اكبر شوكت در گفت و گو با خبرنگار عصر خبر افزود: بازرسان سامانه رفاهي در سطح شهرستان ها فعاليت مي كنند و هيات مديره انجمن هاي صنفي، بازرسان را به كانون كارگران ساختماني كشور معرفي وكانون آنها را تاييد مي كند.
وي خاطر نشان كرد: وقتي فردي در سامانه رفاهي ثبت نام مي كند و استعلام وي از نهادهاي مختلف انجام شده و وي واجد شرايط شناخته مي شود بازرس به صورت ميداني از محل اشتغال كارگر ساختماني بازرسي كرده و عكس آن را از طريق اپليكيشني كه به GPS مجهز است براي سامانه رفاهي ارسال مي كند
رئيس كانون كارگران ساختماني كشور اظهار داشت: سر بازرس نيز 2 وظيفه دارند يكي نظارت بر فرم هاي بازرسي براي اين كه تخلفي صورت نگيرد و دوم اين كه بازديد ميداني از محل اشتغال كارگر ساختماني انجام شده باشد تا خدايي نكرده افرادي كه كارگر ساختماني نيستند از اين طريق بيمه نشوند وحقوق كارگران ساختماني پايمال نشود.
وي با طرح اين پرسش كه اكثريت انجمن هاي صنفي كارگران ساختماني كشور افرادي قانون مدار و دلسوز كارگران هستند، خاطر نشان كرد: انجمن هاي ساختماني كه سلامت كار مي كنند از سربازرس هراسي ندارند به طوري كه در چند سال اخير فقط 2 تا 3 مورد تغيير سربازرس داشته ايم كه آن هم به دليل رعايت نكردن وظايف سربازرسي بوده است.
به گفته شوكت سربازرسان سامانه رفاهي از طريق كانون كارگران ساختماني كشور انتخاب مي شوند و بايد پاسخ گوي كانون كشوري باشد.
رئيس كانون كارگران ساختماني كشور گفت: به منظور نظارت بر اجرای صحیح و پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و رفع موانع اجرایی قانون رفع موانع اجرایی قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی ، کارگروهی مرکب از نماینده وزارتخانه های «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «راه و شهرسازی» و «کشور» و سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تشکیل شده است.
وي افزود: دو نماینده از انجمن صنفی کارگران ساختمانی، دو نماینده از انجمن صنفی کارفرمایان ساختمانی و چهار نماینده از مجلس شورای اسلامي شامل دو نفر از کمیسیون بهداشت و درمان، یک نفر از کمیسیون اجتماعی و یک نفر از کمیسیون عمران با معرفی کمیسیون های .مربوطه ،همگی به عنوان ناظر در كارگروه مذكور هستند.
وي گفت: از تمامي اعضاي كانون كارگران ساختماني كشور تقاضا مي كنم اگر تخلفي در هر زمينه از جمله بيمه كارگران ساختماني مشاهده كردند مراتب را به كانون منعكس كنند تا موارد بررسي و در صورت صحت مورد با متخلفان برخورد قانوني صورت گيرد.