کرونا با گرم شدن هوا ضعیف می‌شود/افراد سالم نیازی به ماسک ندارند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: زدن ماسک تنها برای کسانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند و کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی که به طور مداوم با بیماران سروکار دارند تاثیر گذار است چون در حقیقت با زدن ماسک از انتشار این بیماری از طریق این افراد جلوگیری می‌شود و لزومی ندارد افراد سالم از ماسک استفاده کنند.

حسین کریم روز شنبه سوم اسفند ماه در نخستین جلسه اطلاع رسانی کمیته ویژه ویروس کرونا در البرز اظهار کرد: اخبار مربوط به وضعیت بیماری کرونا در استان‌های مختلف تنها از درگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت قابل استناد است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: برای جلوگیری از چندصدایی و انتشار اطلاعات و اخبار ضدونقیض حتی روئسای دانشگاهای علوم پزشکی کشور هم اجازه ارائه آمار در این خصوص را ندارند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون مورد مثبتی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده اظهار کرد: هر چند موارد مشکوکی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش شده ولی تا کنون نتایج آزمایش هیچ یک از آنها مثبت نبوده و تا این لحظه ابتلای حتی یک نفر به کرونا در البرز مورد تایید نبوده است.

آزمایش مثبت از کرونا نداشته‌ایم

وی توضیح داد: البته این به آن معنی نیست که به طور صد در صد هیچ کس در البرز به این بیماری مبتلا نیست ولی نتایج همه آزمایش‌های گرفته شده از موارد مشکوک تا کنون منفی بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه بخش ایزوله و ویژه ای در تمامی بیمارستان‌های استان برای بستری بیمارانی که مشکوک به کرونا هستند ایجاد شده ، افزود: اینکه تنها یک بیمارستان برای بستری افراد مشکوک به این بیماری معرفی شود، به هیچ وجه منطقی نیست چون جابه جایی بیماران خود ممکن است عاملی برای شیوع این بیماری باشد.

کریم اضافه کرد: علاوه بر این، اگر تنها یک بیمارستان برای مقابله با این بیماری تجهیز شود، در صورت شیوع این بیماری سایر بیمارستان‌ها در ارائه خدمات مناسب به بیماران ناتوان خواهند بود که این خود عاملی برای شیوع بیشتر این بیماری است.

وی گفت: با این اوصاف آمادگی لازم برای تخلیه کامل بیمارستان کوثر ایجاد شده تا در صورت شیوع این بیماری، بیماران به این مرکز انتقال داده شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: کرونا ویروسی نوپدید با علایم و ساختار آنفلوآنزا است ولی تا کنون هیچ دارو و درمان قطعی برای آن پیدا نشده است.

وی توضیح داد: بهترین راه برای مقابله با آن پیشگیری، ایزولاسیون و آموزش‌های همگانی برای کاهش تعداد مبتلایان احتمالی است..

۹۰ درصد مبتلایان کرونا خوب می‌شوند

وی با بیان اینکه در ۹۰ درصد موارد مبتلایان به این بیماری بهبود پیدا می کنند، افزود: درصدی از ۱۰ درصد باقی مانده که عمدتاً بیمارانی هستند که سابقه مشکلات تنفسی و یا بیماری زمینه‌ای دارند جان خود را از دست می دهند.

وی با اشاره به علایم ابتلا به این بیماری گفت: ظاهر این بیماری مثل آنفلوآنزا است فرد مبتلا را با تب، بدن درد، آب ریزش بینی و مشکلات تنفسی درگیر می کند ولی مشکلات تنفسی این بیماری بسیار شدیدتر از آنفلوآنزا است.

کریم اظهار کرد: در شرایط فعلی بردن مردم به داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاری از پیش نمی برد و از مردم درخواست می‌شود ضمن رعایت اصول بهداشتی، تا جایی که امکان دارد در خانه بمانند.

وی با تاکید بر اینکه زدن ماسک برای افراد سالم دلیلی بر جلوگیری از ابتلای آنها به این بیماری نیست، افزود: طی چند روز گذشته شاهد هجوم مردم به داروخانه‌ها برای خرید ماسک و ژل ضد عفونی کننده بوده‌ایم که این امر باعث کمیابی این تولیدات شده است.

وی توضیح داد: زدن ماسک تنها برای کسانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند و کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی که به طور مداوم با بیماران سروکار دارند تاثیر گذار است چون در حقیقت با زدن ماسک از انتشار این بیماری از طریق این افراد جلوگیری می‌شود و لزومی ندارد افراد سالم از ماسک استفاده کنند.

از حمل و نقل عمومی کمتر استفاده کنید و برای خرید به پاساژها نروید

وی با اشاره به اینکه مردم باید تا حد امکان از دید و بازدیدهای غیر ضروری و حضور در مکان‌های عمومی خودداری کنند، گفت: به نظر می رسد تا زمانی که هوا رو به گرمی برود و این ویروس ضعیف شود مردم باید کمتر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند و به خصوص در ایام عید از دید و بازدید خودداری کرده و برای خرید از رفتن به پاساژها خودداری کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: تا اطلاع ثانوی سرو قلیان در سفره خانه‌های سنتی استان ممنوع شده و اغلب تجمعات شامل کنسرت‌ها ، همایش ها و… هم لغو شده است.

این مسئول با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم زمان تعطیلات تابستانی دانش آموزان را به روزهای آتی از اسفندماه موکول کنیم، اظهار کرد: اگر مدارس تعطیل شوند و دانش آموزان در سطح شهر تردد نداشته باشند تا حد زیادی می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: از مدیران ادارات و دستگاه‌های استان درخواست می شود تا پایان روزهای سرد در موافقت با مرخصی کارکنان خود سخت گیری نکنند تا افرادی که کوچکترین علایم سرماخوردگی دارند هم بتوانند به راحتی مرخصی گرفته و در منزل بمانند.

کریم با بیان اینکه هرکس که با علایم آنفلوآنزا به مراکز درمانی مراجعه کند، بستری نخواهد شد، گفت: با توجه به اینکه علایم کرونا تقریبا مثل علایم بیماری آنفولانزا است این امکان وجود ندارد که هرکس تب کرد و یا دچار بدن درد و آب ریزش بینی شد به بیمارستان مراجعه کند و درخواست بستری داشته باشد.

وی ادامه داد: در مرحله اول از این افراد می‌خواهیم در منزل بمانند و همان مراقبت های اولیه که برای درمان سرماخوردگی انجام می‌دهند را تکرار کنند ولی اگر در نهایت بعد از چند روز با مشکل حاد تنفسی مواجه شدند به بیمارستان مراجعه کنند تا از آنها تست کرونا گرفته شود.

دید و بازدیدها را کم کنید

وی گفت: افرادی که مبتلا به کرونا می‌شوند تا دو هفته بعد از بهبود امکان انتقال این بیماری را دارند به همین دلیل از مردم می‌خواهیم میزان رفت و آمد و تماس با یکدیگر را به حداقل برسانند چون این بیماری مثل بسیاری دیگر از بیماری‌ها دوره نهفته هم دارد و ممکن است فرد به آن مبتلا شده باشد و خودش خبر نداشته باشد.

وی اضافه کرد: به دلیل اینکه افراد بالای ۴۰ سال و با سابقه ابتلا به بیماری‌های خاص بیشتر در معرض درگیری با این بیماری هستند، باید سازوکاری ایجاد شود که تا اطلاع ثانوی ملاقات‌های بیمارستان‌ها و دیدار با افراد مسن در خانه سالمندان استان لغو شود.

وی با اشاره به راه های جلوگیری از ابتلا به این بیماری گفت: جلوگیری از تماس با افراد مشکوک، شست و شوی مداوم دست‌ها، ضد عفونی کردن اجسام منزل با مایع سفید کننده (وایتکس) یا الکل و مصرف زیاد مایعات می‌تواند تا حدی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک