گردانهای «سیدالشهداء»: گفتوگوی استراتژیک آمریکا با بغداد بیمعنی است
سخنگوی گردانهای «سیدالشهداء(ع)» عراق پیشنهاد اخیر آمریکا به بغداد برای گفتوگوی استراتژیک دو کشور درباره ابقای نیروهای آمریکایی در عراق را «بیمعنی» خواند و گفت که پس از مصوبه پارلمان عراق، آمریکا باید نیروهای خود را از عراق خارج کند.
به گزارش تسنیم، «کاظم الفرطوسی» سخنگوی گردانهای «سیدالشهداء(ع)» عراق به خبرهای غیررسمی درباره توافق بغداد و واشنگتن بر سر ابقای نیروهای آمریکایی در عراق بهمدت دو سال دیگر واکنش نشان داد و گفت: هنوز مشخص نیست که چنین توافقی حاصل شده است.
وی که با بغداد الیوم گفتوگو میکرد، تصریح کرد: گفتوگوی راهبردی که قرار است در ژوئن آینده بین واشنگتن و بغداد درباره ابقای نیروهای آمریکایی در عراق برگزار شود، بیمعنی است، چراکه پارلمان به خروج نیروهای خارجی از کشور رأی داده و آن را تصویب کرده است.
سخنگوی گردانهای «سیدالشهداء» ضمن الزامآور خواندن مصوبه پارلمان درباره خروج نظامیان آمریکایی از عراق افزود: پیشتر مردم عراق و گروههای مقاومت خواسته خود در این خصوص را ابراز کرده بودند و اکنون آمریکا گزینهای جز ترک فوری عراق را ندارد.
وی همچنین پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را «مسخره» توصیف کرد و گفت: ما باید با کی و برای چی مذاکره کنیم؟ در حالی که موازنه قوا برابر نیست.
«حیدر اللامی» عضو دفتر سیاسی جنبش «النجباء» نیز در گفتوگو با پایگاه خبری بغداد الیوم اظهار داشت که آمریکا «توافق استراتژیک» با عراق را که در سال 2008 امضا شد٬ بارها و بهویژه پس از ورود داعش به عراق و درخواست کمک دولت این کشور از واشنگتن٬ نقض کرده است.
وی خاطرنشان کرد که طبق اطلاعات٬ آمریکا قصد دارد بار دیگر این توافق را احیا کند؛ درحالی که توافق مذکور کاملاً مردود است.
پارلمان عراق در تاریخ 5 ژانویه 2020 ضمن اشاره به مصوبه خروج همه نظامیان خارجی و آمریکایی از عراق٬ بر پایان نقش ائتلاف بینالمللی موسوم به مبارزه با تروریسم در این کشور و ابطال توافق امنیتی آمریکا با عراق تأکید کرد.
دفتر رسانهای نخست وزیر عراق 5 آوریل 2020 از پیشنهاد آمریکا برای آغاز گفتوگو در مورد مسائل گوناگون خبر داد و با اشاره به دیدار اخیر عبدالمهدی و «متیو تولر»، سفیر آمریکا در بغداد نوشت که در این نشست دو طرف در مورد مبارزه با شیوع ویروس جدید کرونا بحث و گفتوگو کردند.
بر اساس این گزارش، تولر در این دیدار پیشنهاد واشنگتن را برای تعیین هیئت مذاکرهکننده و تاریخ آغاز مذاکرات با عراق را که پیشتر در چندین پیام و نشست مطرح شده بود، به نخست وزیر مستعفی ابلاغ کرد.
عبدالمهدی نیز ضمن استقبال از این پیشنهاد گفت که برای دستیابی به منافع متقابل و با توجه به تصمیمها و تحولات عراق و منطقه، گفتوگوهای اساسی و راهبردی بین دولتهای بغداد و واشنگتن بسیار راهگشا خواهد بود.