الگوی تغذیه ای برای مبتلایان به مشکلات ریوی
یک متخصص تغذیه از تغذیه صحیح افراد مبتلا به مشکلات ریوی با توجه به ویروس کرونا توضیحاتی ارائه کرد.
نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره رژیم غذایی مبتلایان به مشکلات ریوی با توجه به ویروس کرونا گفت: در مشکلات ریوی یکی از مسائل این است که تنفس برای بیمار مشکل است و رعایت برخی نکات تغذیهای باعث میشود تا این قضیه بهبود یابد.
او افزود: مصرف متابولیسم هیدروکربنات ها در بدن مانند نان، برنج، ماکارانی، شیرینی و … از میزان دی اکسیدها بیشتر است و هر چه قدر میزان چربیها بیشتر باشد در میزان متابولیسم چربیها میزان دی اکسید کربن تولید شده در بدن کمتر است؛ بنابراین تغذیه افرادی که به مشکلات ریوی مبتلا هستند باید به گونهای تنظیم شود که میزان چربی مفید بیشتری در رژیم غذایی شان باشد، یعنی نسبت به حد عادی بیشتر باید باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: با این چربی میزان سئودو کمتری در بدن شان تولید شود و ریههای آنها راحتتر می توانند با بیماری مقابله کنند.
جوزدانی اظهار کرد: در همه افراد توصیه میشود تا مصرف سبزیجات و میوه جات را جدی بگیرند، اما در مورد مبتلایان به مشکلات ریوی مصرف بیشتر سبزیجات توصیه میشود یعنی استاندارد دریافت فیبر برای این دسته از افراد ۲۰ تا ۳۰ گرم در طول روز است که این نکته بسیار اهمیت دارد.
او گفت: افراد با مشکلات ریوی حداقل باید ۲ بار در روز از منابع کم چرب در وعده غذایی ناهار و شام و پروتئینهایی مانند سینه مرغ، گوشت گوساله کم چرب و حبوبات دریافت کنند. همچنین میزان دریافت نمک در این دسته از افراد باید کنترل شود در غیر این صورت ممکن است سلامت دستگاه تنفسی آنها به خطر بیفتد.
جوزدانی تصریح کرد: افرادی که به مشکلات ریوی مبتلا هستند برای اینکه تنفس آنهار راحتتر شود نباید معده پری داشته باشند؛ بنابراین باید تعدد وعدههای غذایی در حجم کم داشته باشند به این علت که اگر زیاد غذا بخورند تنفس شان دچار مشکل خواهد شد و دومین نکته برای این دسته از افراد این است که غذاهای خیلی نفاخ مانند بادمجان، پیاز خام و … نخورند یا کمتر بخورند.
او افزود: استفاده زیاد از داروهای حاوی استورئیت در مدت زمان طولانی باعث میشود تا میزان جذب کلسیم و ویتامین D در آنها کاهش یابد و توصیه میشود این افراد حتما آزمایش دهند و در صورت لزوم حتما از مکملها استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژِم درمانی اظهار کرد: توصیه شده است تا این افراد در بین غذا هرگز از آب استفاده نکنند و حتما قبل از غذا استراحت کنند.
جوزدانی گفت: هر دسته از افرادی که در سیستم تنفسی مشکل دارند و به علت خستگی زیاد سعی کنند بیشترین وعدههای غذایی خود را در صبح مصرف کنند تا انرژی بیشتری داشته باشند و در غیر این صورت اگر در شام غذاهای پر انرژی مصرف کنند ممکن است دچار سوء هاضمه شوند.