آیا بیماری کرونا با مصرف ایبوپروفن تشدید میشود؟
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: فرضیه "تشدید بیماری کرونا با مصرف ایبوپروفن" استناد علمی ندارد.
محبوب نعمتی در لایو اینستاگرام، اظهار کرد: در خصوص مصرف یا عدم مصرف برخی داروها مطالب بسیاری مطرح شده اما فقط برای کنترل علائم آن، تعدادی دارو با احتیاط مورد استفاده قرار میگیرد که امکان دارد موجب تداخلات دارویی شود که پزشکان حتما این مورد را در نظر خواهند گرفت.
وی با اشاره به احتمال بروز پیک دوم بیماری کرونا، گفت: آذربایجان شرقی با تامین ملزومات و زیرساختهای بهداشتی اکنون آمادگی خوبی برای مقابله با پیک دوم کرونا دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص کمبود محصولات بهداشتی در استان، گفت: محصولات بهداشتی که در داروخانهها عرضه میشود، از شرکتهای مجاز تهیه شده و در اختیار مردم قرار میگیرد به همین دلیل در اوایل شیوع کرونا در کشور با مشکل کمبود ماسکهای مجاز و استاندارد در داروخانهها روبه رو شدیم که با تلاش مسئولان استانی، واحدهای کوچک و بزرگ تولید محصولات بهداشتی، ساماندهی شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، ماسکهای استاندارد و استریل تولید شدند.
نعمتی با بیان اینکه اکنون کمبودی در خصوص محصولات بهداشتی به جز دستکش نداریم، ادامه داد: متاسفانه برخی محصولات بهداشتی چون ماسک در سوپرمارکتها و فروشگاهها عرضه میشوند که بدون مجوز تولید شده و یا استریل و مورد تایید نیستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: محصولات بهداشتی و درمانی از زمان تولید در کارخانه تا زمان عرضه در داروخانهها نظارت میشوند به همین دلیل تخلفات چشمگیری از بابت قیمت محصولات در داروخانهها به چشم نمیخورد اما متاسفانه دستکشها و ماسکهای تقلبی و قاچاق با قیمت بالایی در سوپرمارکتها و فروشگاهها عرضه میشود که توصیه میشود مردم از خریداری آنها پرهیز کنند.
وی با اشاره به نظارت منظم بر داروخانهها و سایر مراکز توزیع اقلام بهداشتی در استان، گفت: از اوایل شیوع کرونا، داروخانهها ماسک و دستکش در اختیار خود را حتی برخی به صورت رایگان عرضه کردند از این رو احتکار کالاهای بهداشتی به ندرت در استان انجام گرفته بود که این موارد نیز با کمک دستگاههای ذیربط توقیف شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: ابتدا در تولید مواد الکلی و محلولهای ضدعفونی به دلیل تولید محدود الکل در استان با مشکل مواجه بودیم اما در این راستا اقدامات بسیار خوبی از جمله واردات الکل انجام شد و الکل کافی در اختیار تمامی واحدهای تولیدی دارای مجوز قرار گرفت؛ نیاز استان به مواد ضدعفونی رفع شده و در حال ارائه به استانهای دیگر است.
وی بیان کرد: با توجه به تدابیری که دانشگاه علوم پزشکی تبریز در طول سالهای گذشته برای توسعه فضاهای فیزیکی مراکز درمانی با تامین تجهیزات انجام داده است، اکنون مشکلی از بابت تجهیزات پزشکی بیمارستانها و به خصوص ونتیلاتور در استان وجود ندارد؛ داروهای مطرح شده از سوی سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت نیز در استان به طور کامل تامین شده است.
نعمتی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شرکتهای دانشبنیان همواره حمایت کرده و اکنون نیز در خصوص تولید تجهیزات پزشکی همکاری لازم با مراکز رشد را نداشته و در کوتاهترین زمان ممکن، مجوزهای لازم را صادر کرده است؛ بیش از پنج مرکز رشد در استان محلول ضدعفونی تولید و عرضه کرده و حتی به استانهای دیگر نیز صادر میکند.