درمانهای طبیعی برای عفونت ادراری
عفونت ادراری یک بیماری بسیار رایج در دستگاه ادراری است که بیشتر خانمها را درگیر میکند. این مشکل دردناک و آزاردهنده است که علاوه بر ایجاد تحریکپذیری باعث بیخوابی شده و فرد را وادار میکند تا برخی از فعالیتهای روزمرهاش را تعطیل کند.
عفونت ادراری به دلیل عدم رعایت بهداشت، رابطه جنسی یا نگه داشتن طولانیمدت ادرار بروز میکند. البته وجود سنگ کلیه، دیابت یا دیگر بیماریهای جدی دیگر نیز مزید بر علت هستند. برای رفع این مشکل نباید بدون تجویز پزشک دارو مصرف کرد.
معمولاً برخی از افراد برای درمان عفونت ادراری آنتیبیوتیک مصرف میکنند؛ اما این داروها به مرور زمان باعث تخریب کبد شده و تأثیر خود را از دست میدهند.
خوشبختانه میتوان قبل از مصرف دارو با روشهای پیشگیرانه و همچنین روشهای طبیعی و گیاهی عفونت ادراری را درمان کرد.
عوامل بروز عفونت ادراری
کلیهها بعد از انجام وظیفه اصلیشان یعنی پاکسازی خون، سموم را وارد مثانه میکنند تا از این طریق دفع شوند. به همین دلیل نیز مهم است که تمام کانالهای ارتباطی بین کلیه با مجاری در شرایط خوب و بدون انسداد و در فضایی اسیدی باشند تا از بروز باکتریها پیشگیری شود.
با این حال در برخی مواقع، عواملی مانند افزایش سن، بارداری، یائسگی، مصرف برخی داروهای ضدبارداری، التهاب پروستات، بیماریهایی نظیر دیابت یا بیماریهای دستگاه ادراری باعث بروز انسداد و التهاب مثانه شده و مشکلی به نام عفونت مثانه نیز بروز میکند.
علائم عفونت ادراری
تحریک یا سوزش ادرار
احساس فشار در ناحیه لگن
نیاز فوری به دستشویی و دفع ادرار
ادرار ابری یا کدر
وجود خون در ادرار
تب
درمانهای طبیعی عفونت ادراری
عفونت ادراری زمانی بروز میکند که گروهی از میکروارگانیسمهای مضر مجاری ادراری و در واقع کلیهها و مثانه را اشغال میکنند. در اکثر موارد عفونت ادراری به دلیل باکتریها بروز میکند بنابراین باید به فکر نابودی این باکتریها بود. یک اصل اساسی در درمان عفونت ادراری وجود دارد که عبارت است از نوشیدن آب فراوان. برای این کار باید روزانه بین 2 تا 3 لیتر آب بنوشیدن تا مجاری اداری تمیز شده و عفونت از بین برود. علاوه بر این دمنوشهای طبیعی نیز وجود دارند که به نابودی هر چه سریعتر باکتریها و رفع این عفونت کمک زیادی میکنند:
زغالاخته
بعد از آب، یکی از درمانهای اصلی عفونت ادراری زغالاخته است. چون حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی مانند آنتوسیانینها و کاروتنوئیدها و همچنین منبع ویتامین C است. زغالاخته همچنین خاصیت آنتیباکتریال و ضدعفونیکنندگی دارد. بنابراین به طور مستقیم روی میکروبها تأثیر میگذارد و به عنوان مثال مانع از آن میشود که باکتری «ای کولای» به جدارههای مجاری ادراری بچسبد. علاوه براین ویتامین C موجود در زغالاخته نیز باعث تقویت قدرت دستگاه ایمنی بدن میشود و از این طریق نیز با عفونت ادراری مقابله میکند.
دمکرده گیاه دماسبی
دمکرده گیاه دماسبی یک نوشیدنی فوقالعاده با خواص ادرارآوری بالا است که به افزایش تولید و دفع ادرار کمک میکند. این کار نیز باعث تمیز شدن مجاری ادراری و کاهش باکتریها میشود. ترکیبات ضدالتهابی گیاه دماسبی به تسکین درد و کاهش احساس سنگینی کمک کرده و باعث بهبودی سریع فرد میشود.
چه باید کرد؟ کافی است یک قاشق معادل 10 گرم گیاه دماسبی را به یک لیوان معادل 100 میلیلیتر آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و سپس شعله را خاموش کنید. زمانی که دمنوش خنک و به دمای قابل نوشیدن رسید آن را جرعهجرعه میل کنید. میتوانید روزانه دو تا سه لیوان از این دمنوش میل کنید.
آب هندوانه
آب هندوانه میزان زیادی ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی به بدن میرساند که باعث تسکین مشکلات دستگاه ادراری میشود. در واقع اثر ادرارآوری هندوانه میزان مایعات بافتها را تنظیم کرده و با عبور از کلیهها باعث تمیزی آن و دفع توکسینها میشود.
چه باید کرد؟ برای این منظور دو برش هندوانه را با یک لیوان آب میکس کنید تا کاملاً یکدست شود و روزانه دو لیوان از این آب هندوانه را میل کنید.
آب خیار
خیار از 90 درصد آب تشکیل شده و حاوی آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی ضروری است. خاصیت ادرارآوری خیار باعث افزایش میزان ادرار در کلیهها شده و به این ترتیب به تمیز شدن مجاری ادراری کمک میکند. آب خیار توکسینهای جمع شده در دستگاه ادراری را از بین میبرد و در عین حال باعث کنترل رشد بیش از حد باکتریها میشود.
چه باید کرد؟ برای این منظور نصف خیار پوستکنده را با یک لیوان آب به مدت چند دقیقه میکس کرده و مصرف کنید. میتوانید روزانه تا برطرف شدن عفونت دو لیوان از این نوشیدنی را میل کنید.
مدرها به دفع عوامل خارجی از مجاری ادراری کمک کرده و باعث کاهش احتباس آب بدن میشوند. بنابراین بهتر است این مواد غذایی که شامل خیار، کرفس، مارچوبه و بخصوص آناناس است را به برنامه غذاییتان اضافه کنید. این مواد غذایی به دلیل دارا بودن آنزیمهای ضدالتهابی به بهبود عفونت ادراری کمک زیادی میکنند
دمکرده زنجبیل
زنجبیل ضدالتهاب، مسکن و آنتیبیوتیک طبیعی است که میتواند در درمان عفونت دستگاه ادراری مؤثر باشد. مصرف دمکرده این ریشه پرخاصیت به تسکین درد در ناحیه پایین شکم کمک و دفع مایعات را افزایش میدهد. درنتیجه دستگاه ادراری تمیز میشود.
چه باید کرد؟ کافی است یک لیوان (200 میلیلیتر) آب را بجوشانید و یک قاشق معادل 10 گرم زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید. زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه دم بکشد. در نهایت دمنوش را صاف و میل کنید. میتوانید روزانه تا 3 لیوان از این دمنوش را میل کنید. برای شیرین کردن آن نیز میتوانید از عسل استفاده کنید. اگر از فشارخون بالا رنج میبرید در مصرف زنجبیل احتیاط کنید.
جعفری و سیر
مواد غذایی فوقالعاده مؤثر با خواص آنتیبیوتیکی بالا. میتوانید این دو ماده غذایی را به طور همزمان در تهیه غذاهایتان استفاده کنید و یا هر یک را به تنهایی به کار ببرید. اگر جعفری را با آبمیوههای ترش میل کنید تأثیر بیشتری دارد. در خصوص سیر نیز بهترین کار له کردن و مصرف آن با کمی روغن زیتون است.
آب بلوبری
اگر به بلوبری دسترسی دارید بدانید که این میوههای ریز حاوی ترکیبات ضدباکتری و آنتیاکسیدانی فراوانی هستند که به طور مستقیم روی مجاری اداری تأثیر گذاشته و رشد میکروبهای مضر را کنترل میکنند.
چه باید کرد؟ 100 گرم آب بلوبری را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و با اندکی عسل شیرین کنید. با مشاهده اولین علائم عفونت ادراری از این نوشیدنی میل کنید. میتوانید روزانه دو مرتبه آب بلوبری مصرف کنید.
لاکتوباسیلها
لاکتوباسیلها نیز برای از بین بردن عفونت ادراری مؤثر هستند. میتوانید این ترکیبات را در محصولات لبنی مخصوصا ماست پیدا کنید. لاکتوباسیلها باعث تقویت فلور روده شده و تولید آنتیبادیها را افزایش میدهند.
مواد غذایی ادرارآور
مدرها به دفع عوامل خارجی از مجاری ادراری کمک کرده و باعث کاهش احتباس آب بدن میشوند. بنابراین بهتر است این مواد غذایی که شامل خیار، کرفس، مارچوبه و بخصوص آناناس است را به برنامه غذاییتان اضافه کنید. این مواد غذایی به دلیل دارا بودن آنزیمهای ضدالتهابی به بهبود عفونت ادراری کمک زیادی میکنند. آناناس حاوی آنزیم مهمی به نام «بروملین» است. نتایج پژوهشی که روی افراد مبتلا به عفونت ادراری انجام شده نشان میدهد آن دسته از افرادی که بیشتر از آنتیبیوتیکهای معمولی، بروملین مصرف کردهاند زودتر از شر عفونت ادراری خلاص شدهاند.
جوش شیرین
اگر عفونت ادراری بیش از دو روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه و درمان دارویی دریافت کنید. توجه داشته باشید که اگر عفونت ادراری درمان نشود ممکن است به عفونت کلیهها منجر شود. در این صورت یک عفونت ساده و رایج به مشکلی جدی و خطرناک تبدیل خواهد شد. برای پیشگیری و همچنین درمان این مشکل توصیه میشود به محض مشاهده علائم آن، یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کرده و خود را با آن شستشو دهید. این کار به کاهش عفونت کمک میکند. جوش شیرین حالت اسیدی ادرار را خنثی کرده و روند بهبودی را سرعت بیشتری میدهد.
توصیههایی برای پیشگیری از عفونت ادراری
همیشه پیشگیری کردن بهتر از درمان است. عفونت ادراری نیز از آن دست مشکلاتی است که به راحتی میتوان از آن پیشگیری کرد. برای این کار لازم است که به طور مرتب آب بنوشید تا از بروز باکتریها پیشگیری شود.
یک دوره ویتامین C درمانی آغاز کنید و برای این کار باید میزان زیادی آب پرتقال، آب لیموترش، آناناس و زغالاخته میل کنید.
بهداشت فردی را با دقت بیشتری رعایت کنید.
از مصرف الکل و نوشیدن زیاد قهوه و چای سبز بپرهیزید؛ چون باعث تحریک مثانه شده و درد ناشی از این مشکل را بیشتر میکنند.