پشت پرده «ماسک» دولتی در داروخانه ها/بازخوانی ادعای وزارت صمت

وزارت بهداشت در روزهای اوج گیری مجدد کرونا، اصرار بر استفاده از ماسک دارد. در حالی که داروخانه ها از وجود ماسک با قیمت مصوب دولتی، خالی هستند.

پشت پرده «ماسک» دولتی در داروخانه ها/بازخوانی ادعای وزارت صمتبه گزارش مهر، این روزها که دوباره شاهد اوج گیری بیماری کرونا در کشور هستیم، مهم‌ترین پروتکل بهداشتی، استفاده اجباری از ماسک است. این در حالی است که اکثریت آحاد مردم برای تهیه روزانه ماسک با قیمت‌هایی که وجود دارد، مشکل دارند.

بر اساس آنچه که وزارت صمت ادعا می‌کند، ماسک با قیمت مصوب دولتی در داروخانه‌ها عرضه می‌شود. در عین حال، داروخانه داران عنوان می‌کنند که از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا کنون، حتی یک عدد ماسک با قیمت مصوب دولتی به داروخانه‌ها نداده اند.

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا امروز، حتی یک عدد ماسک به قیمت مصوب از کانال دولتی در داروخانه‌ها عرضه نشده است.

وی با اشاره به وجود ۳۰۰۰ داروخانه خصوصی در استان تهران، افزود: قیمت مصوب دولتی برای ماسک ۸۰۰ تومان اعلام شد اما یک عدد هم به داروخانه‌ها ندادند. اگر داده‌اند، مدارک و مستندات بدهند. در حالی که با طرح ادعاهای واهی در رسانه ملی، بین مردم، داروخانه‌ها و تولید کنندگان، اختلاف می‌اندازند.

صبور با انتقاد از اینکه سیستم توزیع ماسک در اختیار وزارت صمت قرار گرفته است، ادامه داد: وزارت صمت مدعی است ۱۰ میلیون عدد ماسک تأمین می‌کند. اما، واقعیت این است که حتی یک عدد ماسک با قیمت مصوب به داروخانه‌ها نداده‌اند.

در همین حال، سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در همه جای دنیا داروخانه به عنوان مرکز شناخته شده توزیع ماسک پزشکی در دسترس مردم است و نظارت بر آن به سهولت صورت می‌گیرد. نبود ماسک در داروخانه‌ها باعث می‌شود مردم برای تهیه این کالای بهداشتی، سراغ سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌ها و حتی دستفروش‌ها بروند.

وی ادامه داد: متأسفانه ۹۰ درصد ماسک‌هایی که این روزها توسط مردم استفاده می‌شود استاندارد سلامت و حفاظت در برابر کرونا را ندارد، چون از مراکزی به دست مردم می‌رسد که هیچ نظارتی بر آنها نیست.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، افزود: از ابتدای بحران کرونا حتی یک عدد ماسک با قیمت مصوب در سطح داروخانه‌های کشور توزیع نشده است.

در همین حال، حیدر محمدی مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو، در نامه‌ای به دبیر ستاد مقابله با ویروس کرونا وزارت صمت، بر این موضوع صحه گذاشته که از ابتدای شیوع کرونا در کشور تا امروز هیچ سهمیه‌ای بابت ماسک صنعتی از سوی وزارت صمت و هیچ مرجع دیگری به داروخانه‌ها تخصیص نیافته است.

وی در این نامه گفته است که معتبرترین و ایمن‌ترین مراکز جهت عرضه اقلام بهداشتی در همه کشورها داروخانه‌ها هستند و کادر داروخانه‌ها همانند سایر کادر درمانی کشور در طول مدت شیوع کرونا در خط مقدم مقابله و درمان بیماری کرونا بوده و همواره تلاش کرده اند تا نیازهای مردم در حوزه اقلام حفاظتی مبارزه با ویروس کرونا را تأمین و عرضه نمایند.

بنا بر اعلام وزیر صمت، روزانه حدود ۱۰ میلیون ماسک صنعتی در کشور تولید می‌گردد که از این میزان تنها ۱.۸ میلیون عدد در اختیار وزارت بهداشت جهت توزیع در بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.

در همه کشورهای دارای نظام پیشرفته و متمرکز درمانی، از داروخانه‌ها به عنوان مرکز تخصصی و حتی انحصاری در ارائه اقلام مورد استفاده در پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌نمایند که متأسفانه ظرف چند ماه اخیر نه تنها از این اصل در کشور ما تخطی گردیده است، بلکه بدون مستندات کافی و با ورود اتهامات به این مؤسسات پزشکی زمینه بی اعتمادی افکار عمومی نسبت به داروخانه‌ها فراهم گردیده است.

عضویت در تلگرام عصر خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
طراحی سایت و بهینه‌سازی: نیکان‌تک