نماينده مجلس: چرا شستا پاسخگویی شفاف ندارد و فقط در مناطق خاص سرمایهگذاری مي كند
وی ادامه داد: محور بعدی، بررسی حقوقهای نجومی است؛ در سشتا حقوقهای نجومی بسیار زیاد است؛ خود هیأت رئیسه مصوب و پرداخت میکند و ما قصد داریم آنها را بررسی کنیم.
عصر خبر: عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی جزئیات طرح تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی و شستا تشریح کرد.
سید غنی نظری خانقاه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و شرکت شستا گفت: بحث تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی بسیار جدی و ضروری است، زیرا تامین اجتماعی سازمانی است که با ۳۰ میلیون نفر ایرانی به طور مستقیم ارتباط دارد و وظیفهاش باتوجه به نامی که دارد، حمایت از تامین اجتماعی است.
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدالت اجتماعی باید بزرگترین دغدغه تامین اجتماعی باشد و تحقیق و تفحصی که مطرح کردم درخصوص این مهم است، اظهار داشت: اولین محور مربوط به سرمایهگذاری شستا با ۱۸۷ شرکت و ۹ هلدینگ بزرگ است، معتقدیم باید مشخص شود که این شرکتها کجا سرمایهگذاری میکنند؟ چرا پاسخگویی شفاف ندارند و چرا فقط مناطق خاصی را برای سرمایهگذاری در نظر میگیرند و مناطق محروم و با استعداد جایی در تصمیمگیریهایشان ندارند؟
وی ادامه داد: به طور مثال استانهای حوزه انتخابیه من از قطبهای معدنی کشور هستند اما شستا در ۴ استان هیچگونه سرمایهگذاری ندارد و در ۳ استان بیشترین سرمایهگذاری میکند. ما در این طرح میخواهیم عدم رعایت عدالت در سرمایهگذاری توسط شستا و توزیع جغرافیایی غلط را بررسی کنیم.
نماینده خلخال و کوثر درباره محور بعدی تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی گفت: عدم عدالت در خصوص توزیع امکانات درمانی و بهداشتی مسئله بعدی ما برای پیگیری تحقیق و تفحص است.
وی ادامه داد: هر شهری استعداد خاص خودش را دارد، من نمیگویم بیایند در اردبیل در حوزه نفت و گاز سرمایهگذاری کنند قطعا نمیارزد اما در حوزه کشاورزی و معدنی حرفی برای گفتن داریم ولی هیچ عزمی برای سرمایهگذاری نیست.
طراح «طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی» با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی و شرکت شستا تمرکزشان روی ۴ الی ۵ استان است، عنوان کرد: بیمارستان میلاد را در نظر بگیرید به دلیل اینکه همین یک بیمارستان را تامین اجتماعی دارد، چقدر تراکم بیمار زیاد است؛ خب چه اشکالی دارد این بیمارستان و سایر مراکز تخصصی و فوقتخصصی در شهرستانهای مختلف احداث شوند تا امکانات به صورت یکسان توزیع شود.
وی ادامه داد: شما نگاه کنید مسئولان سازمان تامین اجتماعی میگویند در استانها فلان قدر سرمایهگذاری کردیم اما به استان که میروید مشاهده میکنید هیچ چیزی نیست و اتفاقی نیفتاده است.
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه محور بعدی در خصوص بیمه بیکاری کارگران است، گفت: بیمه بیکاری کارگران ساختمانی بسیار ضروری است؛ چراکه کارگران شاغل در این بخش بسیار گرفتار هستند و تامین اجتماعی درآمد خوبی دارد و میتواند کارگران ساختمانی را تحت پوشش قرار دهد.
وی ادامه داد: بالاخره کارگری که یک روز کار میکند و روز دیگر کار ندارد، باید حمایت شود و مسئولان تامین اجتماعی علیرغم اینکه قانون برایشان مسئولیت تعریف شده است توجهی به این موضوع ندارند.
نماینده خلخال و کوثر ادامه داد: مثلاً در بیمه فرشبافان ما میتوانیم با بیمه کردن افراد در حوزه فرش که روزی برند اول جهان بودیم، در این روزها که به قول مسئولان در فروش نفت با مشکل مواجه هستیم، با احیای این صنعت کسریهای بسیاری را جبران کنیم.
وی ادامه داد: محور بعدی، بررسی حقوقهای نجومی است؛ در سشتا حقوقهای نجومی بسیار زیاد است؛ خود هیأت رئیسه مصوب و پرداخت میکند و ما قصد داریم آنها را بررسی کنیم.
نظری خانقاه ادامه داد: دخالتهای بیش از حد سیاسیون و وزارتخانهها در حوزه تامین اجتماعی و شستا کاملا واضح و آشکار است. قصدمان از تحقیق و تفحص این است که مشخص شود این افراد چه کسانی هستند؟ چگونه انتصاب شدند؟ آیا بر اساس صلاحیت حرفهای منصوب شدند و یا بر اساس روابط سیاسی!
وی افزود: بحث بعدی ما در این تحقیق و تفحص که بسیار جدی است، عملکرد شستا و تامین اجتماعی است. این دو نهاد باید عمکلردشان در اتاق شیشهای قرار بگیرد که بسیار مهم و ضروری است.
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از مدیران استانی سازمان تامین اجتماعی بسیار ضعیف هستند اما میگویند بگذارید بازنشسته شود، بعداً مدیر جدید بیاید؛ سوال اینجاست چرا طرف ۳۰ سال بماند بعد بازنشست شود؟ فرد ضعیف باید کنار برود و فرد قوی بیاید.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی در برخی از شهرستانهای کشور هیچ احساس مسئولیتی ندارد، حتی شعبهای وجود ندارد که مردم دفترچههایشان را بتوانند مهر کنند، بیمارستان ندارند. آیا این سازمان نباید کاری کند؟
نظری خانقاه با بیان اینکه مجلس یک وظایفی دارد و امام گفتند مجلس در رأس امور است مقام معظم رهبری فرمودند شأن مجلس شأن نظارتی است و ما از این بابت باید عملکرد دستگاهها را مورد بررسی قرار دهیم، گفت: رضایتمندی عمومی بسیار مهم است و یک عنصر اساسی است، امروز بیشترین شکایت از شهرداریها و سازمان تامین اجتماعی در سازمان بازرسی کل کشور ثبت شده است، خب علتش چیست؟ چرا کاری نمیکنند که مردم راضی باشند؟